Huiswerkbegeleiding Utrecht

Ben je op zoek naar een goed instituut waar je huiswerkbegeleiding kunt volgen, in en in de buurt van Utrecht? Dan ben je bij Lyceo aan het juiste adres. In Utrecht vind je een vestiging van ons aan de Kromme Nieuwegracht. Daarnaast hebben we vestigingen op verschillende scholen rondom Utrecht.

De voordelen van onze huiswerkbegeleiding in Utrecht

Wanneer je op zoek bent naar extra ondersteuning bij het plannen en maken van je huiswerk, of extra hulp bij vakken nodig hebt kun je bij verschillende vestigingen van Lyceo en haar kennispartners terecht. Er wordt altijd gewerkt in kleine groepen, waardoor elke leerling veel tijd en aandacht van de begeleiders krijgt. Leerlingen van zowel vmbo als havo en vwo niveau kunnen bij ons begeleid worden. We helpen je met je vragen, kijken je huiswerk na en overhoren je leerwerk. Je wordt geholpen met het vinden van studievaardigheden die bij jou passen, waardoor je zelfstandigheid vergroot wordt.

Hieronder zie je op welke locaties in en rondom Utrecht we huiswerkbegeleiding aanbieden.

Huiswerkbegeleiding Wassenaar

 • Huiswerkbegeleiding

  In kleine groepen krijg je ondersteuning bij het maken van je huiswerk.

 • Hoe vaak?

  Huiswerkbegeleiding volg je meerdere middagen in de week. Een individueel plan van aanpak bespreken we in een persoonlijk gesprek.

Vraag een informatiepakket aan
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Utrecht Kromme Nieuwegracht
  Huiswerk maken hoort bij school. Maar hoe pak je dat nou aan? Hoe plan je een toets in? Hoe leer je voor een proefwerk? En hoe combineer je dit op de juiste manier met je vrije tijd? Hier kunnen wij je bij helpen!
  Tijdens onze huiswerkbegeleiding werk je na schooltijd met de studiecoaches aan je huiswerk, het verbeteren van je studievaardigheden en je zwakke vakken. Het ondersteunen bij het plannen is hierbij ook erg belangrijk. We zorgen voor een goede leeromgeving waarbij leerlingen zich goed kunnen concentreren en hun huiswerk effectief kunnen maken. Onze studiecoaches zorgen voor een prettige sfeer, hebben een luisterend oor en kijken naar de individuele behoeftes van de leerling.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Nieuwegein Oosterlicht College
  Kost jouw huiswerk jou vaak veel tijd? Vind je het lastig om je schoolwerk te plannen of weet je niet precies hoe je moet leren voor een toets? Wij kunnen je helpen! Bij ons werk je in een rustige omgeving, waar we jou helpen met het plannen van het maak- en leerwerk en waar je inhoudelijke vragen kunt stellen. Ook leren we je studievaardigheden aan, zodat je je goed kunt voorbereiden op een toets. We bekijken samen het maakwerk en overhoren het leerwerk, zodat je leert te ontdekken wanneer je voldoende bent voorbereid. Ons doel is natuurlijk dat je je prestaties verbetert en dat je steeds zelfstandiger wordt, zodat je er na verloop van tijd alle vertrouwen in hebt het schoolwerk weer thuis te gaan doen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Max Studiepartner Nieuwegein Cals College
  Huiswerkbegeleiding is meer dan het maken van je huiswerk in een rustige ruimte. We werken samen met jou aan een op maat gemaakte planning, helpen met het structureren van het maak- en leerwerk en het verbeteren van de studievaardigheden. Alle taken worden overhoord en bekeken waardoor je ook zeker weet dat alles af is en goed geleerd en gemaakt is. Daarnaast geven we je vakinhoudelijke hulp indien nodig. Het doel van de huiswerkbegeleiding is het verbeteren van je prestaties, vergroten van je zelfvertrouwen, duidelijkheid en structuur creëren en verdere hulp bieden waar nodig, maar altijd met als einddoel om je zelfstandigheid te vergroten zodat je op een gegeven moment ook weer op eigen benen kan staan.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Maarssen Rientjes Mavo
  Heb je moeite om aan je huiswerk te beginnen en ben je altijd pas laat klaar? Wil je je leer- en maakwerk effectiever aanpakken? Dan is huiswerkbegeleiding echt wat voor jou! Samen met professionele begeleiders ga je direct na schooltijd aan de slag om je huiswerk te maken. Op deze manier heb je tijdig het huiswerk af en hoef je thuis veel minder of zelfs helemaal niks meer te doen. We maken samen met jou een dagplanning en als je klaar bent, kijken we het maakwerk na en overhoren het leerwerk. Ook helpen we met een goede voorbereiding op toetsen. Je leert om een goede planning te maken waarin je ruim op tijd begint met leren en waarin voldoende ruimte is voor herhaling.
  We helpen je op deze manier met de inhoud van je schoolwerk én met het beter structureren en plannen van je werk. Van deze studievaardigheden heb je ook op de lange termijn veel profijt. We werken samen met jou aan het vergroten van je zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Breukelen RSG Broklede
  Elke middag kan je bij ons terecht om je huiswerk te maken in een omgeving waarin rust, structuur en persoonlijke aandacht centraal staan. Huiswerkbegeleiding van Lyceo is meer dan alleen het maken van huiswerk. Naast vakinhoudelijke begeleiding werken we ook aan studievaardigheden als structureren, plannen en effectief leren. Om iedereen de aandacht te geven die ze nodig hebben zorgen we dat er altijd genoeg begeleiders aanwezig zijn om te helpen. Zij helpen je met het maken van planningen, het beantwoorden van vakinhoudelijke vragen en overhoren je voor toetsen. Zo ga je met een goed gevoel je toetsen in! Je ontwikkelingen worden bijgehouden in ons leerlingvolgsysteem; dit systeem kan je ook thuis bekijken.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Juffrouwjulia Hilversum
  Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je in een veilige en rustige omgeving aan de slag met je huiswerk. Ervaren begeleiders zullen je ondersteunen in het maken van een planning, het controleren van huiswerk en je overhoren voor toetsen. Loop je ergens vast, dan kan je altijd met vragen terecht bij een van hen.
  Samen met de begeleiders wordt er aandacht besteed aan studievaardigheden, plannen, huiswerk maken en voorbereiden, en het leren van toetsen. Samen werken we aan je zelfstandigheid. Je vorderingen worden bijgehouden in ons leerlingvolgsysteem, waar ouders ook thuis inzage in hebben.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Juffrouwjulia Amersfoort Nieuwe Eemland
  Heb je hulp nodig bij het organiseren van je huiswerk? Juffrouwjulia staat voor je klaar om je te helpen! Tijdens de huiswerkbegeleiding van juffrouwjulia maken we samen een duidelijke, haalbare planning. Je toetsen worden voorbereid en overhoord, maakwerk wordt gemaakt en nagekeken en je kan vakinhoudelijke vragen stellen. We leren je plannen en effectief leren. Zo werken we aan je zelfstandigheid.
  We onderhouden contact met je ouders, via ons leerlingvolgsysteem en via telefoon en e-mail. Jaarlijks organiseren we ook een aantal ouderavonden. We vinden het belangrijk om korte lijntjes te onderhouden, om jou beter te kunnen begeleiden.
  Naarmate naar de tijd vordert krijg je steeds meer eigen verantwoordelijkheid, want we werken richting zelfstandigheid. We bekijken je studievaardigheden en bieden je nieuwe methodes als het nodig is, ook kijken we samen toetsen met je in, want van je fouten kan je leren. En doordat je bij ons ook leert plannen, groeit je zelfredzaamheid.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Woerden Kalsbeek College
  Lyceo biedt je vijf middagen in de week hulp bij het plannen, maken, uitleggen en overhoren van het huiswerk. Daarnaast besteden we aandacht aan studievaardigheden, agendagebruik, het maken van verslagen en het evalueren van behaalde cijfers. Met vragen kan je altijd terecht bij de begeleiders of de vestigingscoördinator, daar zijn ze voor! Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Er wordt ook gewerkt aan de persoonlijke doelen van de leerling. Dat kan variëren van het behalen van betere resultaten, tot het zorgen voor meer rust door een betere planning. Daarnaast is voor iedere leerling het doel om uiteindelijk zelfstandig te leren werken.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Juffrouwjulia Amersfoort Utrechtseweg
  Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingscoördinator. We hebben een gezamenlijk doel; betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van de leerling. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig werken. Je kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingscoördinator.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Amersfoort GSG Guido de Brès
  Soms is het lastig om je huiswerk zelfstandig op een effectieve manier aan te pakken. Huiswerkbegeleiding is dan een goed idee! Ons enthousiaste team leert je plannen en geeft je handvatten hoe je je maak- en leerwerk op een doeltreffende wijze kan aanpakken. De begeleiders bekijken je huiswerk en overhoren je leerwerk. Op die manier ben je altijd goed voorbereid op je toetsen en heb je je huiswerk op tijd af. En doordat we je leren plannen en studievaardigheden bijbrengen, werken we aan je zelfstandigheid.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Bussum Goois Lyceum
  Huiswerk maken en leren is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Bij huiswerkbegeleiding krijg je niet alleen de ruimte om huiswerk te maken en hier direct vragen over te stellen, maar krijg je ook begeleiding in het aanleren van studievaardigheden. Daardoor leer je beter plannen en leren. De begeleiders staan voor je klaar om je huiswerk na te kijken en je leerwerk te overhoren. In de huiswerkbegeleiding staan rust, persoonlijke aandacht en structuur centraal. Samen streven wij naar zelfstandigheid, betere cijfers en het vergroten van het zelfvertrouwen. Wanneer je knelpunten tegenkomt, bekijken wij samen hoe hier mee om kan worden gegaan. Gekeken wordt naar de best passende manier voor jou. Je ontwikkelingen zijn ook thuis te volgen in ons eigen leerlingvolgsysteem.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Juffrouwjulia Amersfoort HLC
  Hoe moet ik plannen? Hoe bereid ik me voor op een toetsweek? Bij juffrouwjulia kunnen we je helpen! Na je laatste uur kom je bij ons, om in een rustige en ontspannen sfeer aan de slag te gaan. Om afleiding te voorkomen, krijg je een eigen plekje en we bieden je structuur, zodat je weet waar je aan toe bent. Door meteen na je les aan je huiswerk te werken, wordt het huiswerk niet tot in de late uurtjes uitgesteld en wordt er gezorgd voor een ontspannen avond als je thuis bent.

  We werken met een enthousiast team die je met hun persoonlijke aandacht ondersteunen waar nodig. Bij de start van huiswerkbegeleiding stellen we samen met je ouders je eigen doelen op, onze begeleiders gaan je helpen om die te behalen. De begeleiders helpen je met het leren plannen van je toetsen, totdat je dit zelfstandig kunt. Je maakwerk wordt gecontroleerd en je leerwerk overhoord, zodat je zeker weet dat je de stof goed kent! Ook als je vakinhoudelijke vragen hebt, kan je bij hen terecht. Ze besteden hiernaast aandacht aan het eigen maken van diverse studievaardigheden. Elke leerling leert anders en daar houden wij rekening mee. Begeleiders benaderen je positief om er voor te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt en niet snel opgeeft. Zo leer je wat je allemaal kan!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier

Hoe werkt huiswerkbegeleiding in Utrecht?

Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen. Als je je hebt aangemeld voor Lyceo Huiswerkbegeleiding in Utrecht, voer je eerst samen met je ouder(s)/verzorger(s) een intakegesprek. Aan de hand daarvan wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij. Een leerling is een paar dagen per week op onze vestiging aanwezig om tot goed resultaat te komen. Door het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan, een juiste structuur én een goede planning wordt leren voor veel kinderen weer leuk! Dankzij ons leerlingvolgsysteem kun je je vorderingen thuis bekijken.

Huiswerkbegeleiding een opgave? Niet bij Lyceo!

Misschien lijkt het jou een grote opgave om na school ook nog huiswerkbegeleiding te volgen. Maar de ervaring leert dat het al snel wat oplevert: betere schoolresultaten, meer inzicht en kennis van de lesstof en altijd je huiswerk op tijd af. En dat betekent meer tijd voor leuke dingen!