Huiswerkbegeleiding Utrecht

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Utrecht?

Heb je hulp nodig met het plannen van je huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Utrecht of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. De studiebegeleiding zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en met meer structuur aan de slag gaat.

Op welke locaties kan ik in Utrecht en omgeving terecht?

Kom jij uit de omgeving Lombok, Niet Engeland, Pijlsweerd, Geuzenwijk, Julianapark, Elinkwijk, Schaakbuurt, Rivierenwijk, Kanaleneiland, Vleuten of Vleuterwijde en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Utrecht en omgeving. Je vindt onze schoollocaties op het Utrecht Stedelijk Gymnasium en Leidsche Rijn College.

Daarnaast hebben we een aantal zelfstandige vestigingen in Utrecht en omgeving. Deze locaties zijn gevestigd op de Maliebaan en in Utrecht Lombok. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. Zo komen leerlingen van de scholen Niftarlake College, Leidsche Rijn College, Werkplaats Kindergemeenschap, Gerrit Rietveld College, Utrechts Stedelijk Gymnasium, De Passie Utrecht en het St. Bonifatiuscollege naar een van deze locaties toe voor huiswerkbegeleiding.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding bij Lyceo?

Voor de begeleiding start gaan we met alle betrokkenen in gesprek om de verwachtingen te bespreken. Daarnaast maakt je de Lyceo Studievaardigheden- en Motivatietest. We kijken naar de huidige studievaardigheden, naar de mate van intrinsieke en extrinsieke motivatie en naar de prestatiegerichtheid. Hierna stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Een adviesgesprek kan op een vestiging bij jou in de buurt, maar ook online. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Welke voordelen zitten er aan huiswerkbegeleiding?

Lyceo Leren Leren© is de inhoudelijke basis van de dienstverlening van Lyceo. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit. Net als de studievaardigheden- en motivatietest, hiermee kunnen we precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jouw kind motiveert. Zo kunnen we begeleiding op maat aanbieden.

Ervaringen van ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën.

Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning voor Quint en onszelf gecreëerd .”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten