Vraag een informatiepakket aan

Huiswerkbegeleiding Hilversum

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Hilversum?

Heb je hulp nodig met het plannen van je huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Hilversum of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. De studiebegeleiding zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en met meer structuur aan de slag gaat.

Op welke locaties kan ik in Hilversum en omgeving terecht?

Kom jij uit de omgeving Hilversum Centrum, Noordwest, Zuidwest, Zuid, Hilversum Meent of Landelijk Gebied en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Hilversum en omgeving. Je vindt onze schoollocaties op het A. Roland Holst en het Hilversum Lucent College.

Woon jij net buiten Hilversum? Zoals in Nieuw Loosdrecht of Maartensdijk? Misschien is onze locatie in Laren dan wel dichterbij. Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in Hilversum. Deze locatie is gevestigd op het PIOS Hilversum Oude Torenstraat. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. We hebben leerlingen van de scholen Alberdingk Thijm College, Groot Goylant, Comenius, Gemeentelijk Gymnasium en het Hilfertsheem.

Studievaardigheden- en motivatietest
Aanleren duurzame studievaardigheden
In heel Nederland

Haal het beste uit jezelf!

Lyceo maakt gebruik van een eigen methode: Lyceo Leren Leren©. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. Met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode wordt gewerkt aan het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. In een rustige en persoonlijke omgeving werken we samen aan het verhogen van je zelfvertrouwen en motivatie, totdat je zelfstandig weer verder kunt. In ons eigen systeem kun je jouw vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar en wanneer je maar wilt. Door een studievaardigheden- en motivatietest kunnen wij precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jou motiveert. Zo kunnen we jou studiebegeleiding op maat aanbieden.

Aanpak van Lyceo

Bij onze studiebegeleiding gaan we uit van het idee dat iedere leerling uniek is. Daarom gaan we voordat een leerling bij ons begint eerst in gesprek over de hulpvragen:

  • Wil jij beter leren plannen?
  • Kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je huiswerk?
  • Of wil je leren hoe je het beste kunt leren?

Bij onze persoonlijke begeleiding kan het allemaal. Van wiskunde tot aan aardrijkskunde naar Engels. Tijdens onze studiebegeleiding kijken wij naar wat jij al weet en kan. Vanaf daar bouwen we verder zodat jij uiteindelijk meer zelfvertrouwen hebt én betere leervaardigheden. Daarbij zorgen wij voor een fijne, ontspannen sfeer want wat je met plezier leert vergeet je nooit meer!

Ervaringen van ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën.

Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning voor Quint en onszelf gecreëerd .”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

“Precies wat onze dochter nodig heeft: warm, gericht, stimulerend en deskundig. Ze voelt zich écht thuis bij jullie.”

Moeder van Emma

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Hilversum? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.