Meestgevraagde partner van het onderwijs!

Persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. Dat is wat wij leerlingen meegeven. We leren ze plannen of helpen bij dat ene lastige vak. We bieden structuur, als dat thuis even ontbreekt. Onze missie is leerlingen vertrouwen te geven zodat zij succes ervaren op hun eigen niveau en leren met plezier. Meer dan 10 jaar ervaring in combinatie met onze frisse blik zorgen ervoor dat scholen graag met ons samenwerken. Gedegen en tegelijkertijd vernieuwend.

Rijke Schooldag

Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen in Nederland zichzelf ten volle kunnen ontplooien, heeft het kabinet geïnvesteerd in een Rijke Schooldag. Met de Rijke Schooldag worden leerlingen gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen, onder andere op het gebied van cognitieve vaardigheden. De afgelopen jaren heeft Lyceo al veel kennis en ervaring opgedaan in het ondersteunen van leerlingen bij verschillende programma’s. We denken dan ook graag met u mee over de invulling van de Rijke Schooldag.

Bekijk onze diensten voor de middelbare school:

Huiswerkbegeleiding en bijles

Huiswerkbegeleiding of bijles biedt net dat steuntje in de rug: een leerling kan met een klein beetje hulp toch op zijn of haar niveau meekomen. Met begeleiding op de eigen school is dit extra praktisch, omdat begeleiders snel en makkelijk op de hoogte zijn van de stof die elke leerling op dat moment nodig heeft.

Examentrainingen

Het moment waar elke leerling al die jaren naartoe werkt, is natuurlijk het eindexamen. Examentraining van Lyceo is er voor leerlingen die niet helemaal zeker zijn van een bepaald vak, die een hoog cijfer nodig hebben voor een vervolgstudie, maar ook voor leerlingen die zich gewoon extra goed willen voorbereiden. Onze examentraining is als enige in Nederland bewezen effectief, met een gemiddeld tot 0,9 punt hogere score op het eindexamen.

Onderwijshelden

Het zal u bekend voorkomen: grotere klassen en leerlingen die extra hulp nodig hebben, maken het werk op een school soms tot een uitdaging. Door het docenten te kort hebben steeds meer scholen moeite om het onderwijs te bieden dat zij voor ogen hebben. Onze Onderwijshelden staan klaar om u hierbij te helpen. Onderwijshelden kunnen zowel op basis- als op middelbare scholen ingezet worden.

Lyceo LOB

De keuze voor een profiel of studie is heel bepalend voor de toekomst van een leerling. Maar hoe maakt een puber met een onvolgroeid brein de juiste keuze? Goede loopbaanontwikkeling en -begeleiding (LOB) is daarom een belangrijk onderdeel van het curriculum. Lyceo weet dat en ondersteunt scholen en leerlingen bij dit proces. Met Lyceo LOB en gerichte studiekeuze- en profieltesten.

CodeLab

Uw leerlingen zijn opgegroeid met computers en slimme applicaties. Ze weten niet beter dan dat iedereen een mobiele telefoon heeft waar je ook mee kunt betalen, dat je online kunt gamen en winkelen en dat je met je tablet het hele internet af kunt speuren. Digitale vaardigheden en programmeerkennis zijn dan ook onmisbaar om de wereld om ons heen te begrijpen en dat geldt zeker voor de werknemer van de toekomst.

Vakantieschool

Voor leerlingen die dreigen te blijven zitten, biedt Lyceo een extra steuntje in de rug waardoor ze vaak alsnog over kunnen. Door onze vakantieschool, vaak in de lente of in de zomer, gaat maar liefst 82% van de deelnemers alsnog over. Leerlingen beoordelen onze vakantieschoolbegeleiders niet voor niets met een 8.3!

Lyceo Overstap

De overstap van 4-vmbo naar 4-havo of het mbo is niet voor elke leerling even makkelijk. Omgeving en thuissituatie zijn daarbij van grote invloed. Hiervoor is de subsidie doorstroomprogramma’s in het leven geroepen, onderdeel van het Actieplan Gelijke Kansen. Met het Actieplan Gelijke Kansen stimuleert de overheid gelijke onderwijskansen voor iedere leerling. Met Lyceo Overstap dragen wij mede bij aan dit programma.

Bekijk onze diensten voor de basisschool:

Aan de slag met taal en rekenen

Voor leerlingen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij taal en rekenen, biedt Lyceo een vakinhoudelijk programma. Het doel is om in een korte periode taal- en/of rekenvaardigheden te versterken. Leerlingen krijgen, bij u op school, begeleiding in kleine groepjes en werken aan onderdelen waar zij extra ondersteuning bij kunnen gebruiken. Daarbij is ook aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen van elke leerling.

Klaar voor de brugklas

Voor veel leerlingen is de overgang van de basisschool naar de brugklas best lastig. Er verandert veel voor ze, zoals nieuwe vakken, meer huiswerk en een andere omgeving. Leerlingen kunnen hier vaak wel wat extra ondersteuning bij gebruiken, zodat ze kunnen instromen in de brugklas die bij hen past.

CodeLab voor de basisschool

Uw leerlingen zijn opgegroeid met computers en slimme applicaties. Ze weten niet beter dan dat iedereen een mobiele telefoon heeft waar je ook mee kunt betalen, dat je online kunt gamen en winkelen en dat je met je tablet het hele internet af kunt speuren. Digitale vaardigheden en programmeerkennis zijn dan ook onmisbaar om de wereld om ons heen te begrijpen en dat geldt zeker voor de werknemer van de toekomst.

Onderwijshelden in het primair onderwijs 

De meeste basisscholen zetten Onderwijshelden in om leraren te ontlasten door ondersteuning te bieden bij het begeleiden van leerlingen met een achterstand. Daarnaast voeren zij ook een aantal ondersteunende, administratieve werkzaamheden uit. Dit doen ze vaak tussen hun andere werkzaamheden, waarbij zij zich richten op de begeleiding van de leerlingen, door.

Samenwerking met scholen

Partner van het onderwijs

Als partner van onderwijs helpt Lyceo al jarenlang zowel basis- als middelbare scholen. We zijn er om scholen te ondersteunen bij de niet-kerntaken en om het docententeam maximaal te ontlasten bij de uitvoering van de onderwijstaak.  Meer informatie? Lees dan snel verder!

 

Lees verder