Meestgevraagde partner van het onderwijs

Deskundigheid, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. Dat is wat wij leerlingen meegeven. We leren ze plannen of helpen bij dat ene lastige vak. We bieden structuur, als dat thuis even ontbreekt. Onze missie is alle ondersteuning bieden voor een bloeiende schooltijd. Meer dan 10 jaar ervaring in combinatie met onze frisse blik zorgen ervoor dat scholen graag met ons samenwerken. Gedegen en tegelijkertijd vernieuwend.

Bij Lyceo vinden we het belangrijk om begeleiding te bieden die wetenschappelijk onderbouwd is. Zo weten we zeker dat we de leerling ook echt verder brengen. Daarom houden we al het onderzoek in ons vakgebied bij, volgen we (inter)nationale ontwikkelingen in het onderwijs en doen we zelf ook onderzoek naar wat werkt. Onze eigen effectiviteit laten we ook regelmatig meten, om erachter te komen wat goed gaat en –vooral- wat nog beter kan.

Meer informatie

Lyceo Leren Leren©
Samen met Tilburg University hebben we een wetenschappelijk bewezen effectieve methode ontwikkeld voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden: Lyceo Leren Leren©.
Eigen lesmateriaal
Lyceo werkt met eigen ontwikkeld lesmateriaal dat elk jaar, in samenwerking met professionals, geheel wordt vernieuwd en aangepast.
Metingen & rapportages
In onze begeleiding maken we gebruik van HOMi. HOMi is een tool die leerlingen helpt bij het ontwikkelen van de studievaardigheden, waaronder het plannen.

Ondersteuningsprogramma’s en subsidies

Als school wilt u het beste onderwijs bieden aan al uw leerlingen, waarbij alle leerlingen tot hun recht komen. Echter kan dit vanwege omstandigheden soms lastig zijn: denk hierbij aan groter wordende klassen, het lerarentekort en leerlingen die extra begeleiding nodig hebben. De overheid investeert daarom de komende jaren structureel in het onderwijs. In dit kader kunnen scholen verschillende subsidies aanvragen. Meer informatie over hoe Lyceo uw school kan ondersteunen?
SUBSIDIEOVERZICHT VOSUBSIDIEOVERZICHT PO

Bekijk onze diensten voor de middelbare school

Huiswerkbegeleiding en bijles

Huiswerkbegeleiding of bijles biedt net dat steuntje in de rug: een leerling kan met een klein beetje hulp toch op zijn of haar niveau meekomen. Met begeleiding op de eigen school is dit extra praktisch, omdat begeleiders snel en makkelijk op de hoogte zijn van de stof die elke leerling op dat moment nodig heeft.

Lees verder

Examentrainingen

Het moment waar elke leerling al die jaren naartoe werkt, is natuurlijk het eindexamen. Examentraining van Lyceo is er voor leerlingen die niet helemaal zeker zijn van een bepaald vak, die een hoog cijfer nodig hebben voor een vervolgstudie, maar ook voor leerlingen die zich gewoon extra goed willen voorbereiden. Onze examentraining is als enige in Nederland bewezen effectief.

Meer informatie

Onderwijshelden

Ook op uw school komt het vast weleens voor: onverwachte of langdurige uitval van docenten, volle klassen, te weinig surveillanten en/of administratieve druk. Onderwijshelden zijn jonge talenten die uw vaste team kunnen helpen bij deze vraagstukken. Hoogopgeleide jongeren met een groot hart voor het onderwijs, vaak ook nieuwsgierig naar hun kansen in het onderwijs.

Meer informatie

Vakantieschool

Voor leerlingen die dreigen te blijven zitten, biedt Lyceo een extra steuntje in de rug. Na het volgen van onze vakantieschool, vaak in de lente of in de zomer, gaat maar liefst 82% van de deelnemers alsnog over. Leerlingen beoordelen onze vakantieschoolbegeleiders niet voor niets met een 8.3!

Lees verder

Lyceo Overstap

De overstap van 4-vmbo naar 4-havo of het mbo is niet voor elke leerling even makkelijk. Omgeving en thuissituatie zijn daarbij van grote invloed. Bij Lyceo staan we voor gelijke kansen voor iedere leerling. Met Lyceo Overstap dragen we bij aan deze kansengelijkheid.

Lees verder

CodeLab

Leerlingen van nu weten niet beter dan dat ze communiceren via e-mail en apps, betalen met hun telefoon, online gamen en documenten opslaan in de cloud. Maar hoe al die apps op hun telefoon terecht komen en hoe een website nu eigenlijk is opgebouwd, dat is vaak minder bekend. Met CodeLab werken uw leerlingen aan digitale vaardigheden en programmeerkennis. Onmisbaar voor een beter begrip van de wereld om hen heen én onmisbaar voor de toekomst.

Ga naar de CodeLab website

Lyceo LOB

Uw leerlingen staan voor belangrijke keuzes. In de onderbouw moeten ze een profiel kiezen dat al min of meer bepaalt welke richting ze later op kunnen, terwijl in de bovenbouw de keuze voor een vervolgstudie snel dichterbij komt. Maar hoe bepaalt een puber, met een brein dat nog volop in ontwikkeling is, wat een goede keuze is? Een verkeerde keuze kan in dit geval vervelende consequenties hebben voor de rest van hun schoolcarrière. Lyceo LOB helpt bij het kiezen van het beste profiel en de juiste studie.

Meer informatie

Lyceo Burgerschap

Met behulp van burgerschapsonderwijs maken leerlingen kennis met de basiswaarden van de democratische rechtsstaat en ontwikkelen zij de sociale en maatschappelijke vaardigheden die hiervoor essentieel zijn.

Lees verder

Bekijk onze diensten voor de basisschool

Aan de slag met taal en rekenen

Voor leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij taal en rekenen, biedt Lyceo een vakinhoudelijk programma. Het doel is om in een korte periode taal- en/of rekenvaardigheden te versterken. Leerlingen krijgen, bij u op school, begeleiding in kleine groepjes en werken aan onderdelen waar zij extra ondersteuning bij kunnen gebruiken. Daarbij is ook aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen van elke leerling.

Lees verder

Lyceo Opstap

Voor veel leerlingen is de overgang van de basisschool naar de brugklas best uitdagend. Er verandert veel, zoals nieuwe vakken, meer huiswerk en een andere omgeving. Leerlingen kunnen hier vaak wel wat extra ondersteuning bij gebruiken, zodat ze kunnen instromen in de brugklas die bij hen past.

Lees verder

CodeLab voor de basisschool

Uw leerlingen zijn opgegroeid met computers en slimme applicaties. Ze weten niet beter dan dat iedereen een mobiele telefoon heeft waar je ook mee kunt betalen, dat je online kunt gamen en winkelen en dat je met je tablet het hele internet af kunt speuren. Digitale vaardigheden en programmeerkennis zijn dan ook onmisbaar om de wereld om ons heen te begrijpen en dat geldt zeker voor de werknemer van de toekomst. En dat is de leerling van nu.

Ga naar de CodeLab website

Onderwijshelden in het primair onderwijs

Ook op uw school komt het vast weleens voor: onverwachte of langdurige uitval van leraren, uiteenlopende behoeften van leerlingen binnen de klas en/of administratieve druk. Onderwijshelden zijn jonge talenten die uw vaste team kunnen helpen bij deze vraagstukken. Hoogopgeleide jongeren met een groot hart voor het onderwijs, vaak ook nieuwsgierig naar hun kansen in het onderwijs.

Lees verder
--- Samenwerking met scholen

Partner van het onderwijs

Als partner van onderwijs helpt Lyceo al jarenlang zowel basis- als middelbare scholen. We zijn er om scholen te ondersteunen bij de niet-kerntaken en om het docententeam maximaal te ontlasten bij de uitvoering van de onderwijstaak. Meer informatie? Lees dan snel verder!

Lees verder