Natuurkunde
Meld je aan
Meld je aan

Bijles volgen natuurkunde

In de natuurkundelessen is de laatste jaren steeds meer aandacht voor uitleg en begrip van situaties. Rekenen en formules gebruiken was enorm belangrijk en blijft dat ook, maar het begrip van situaties wordt steeds vaker gevraagd in toetsen. Hier kan een bijles een groot verschil bij maken, door te werken aan begrip van de stof, aan inzicht en uitleg, natuurlijk naast het werken met getallen

Tijdens de bijles bespreken we de theorie en verduidelijken we de tekst met praktische voorbeelden. De voorbeelden wordt uitgebouwd tot een aantal uitleg- en rekenvragen. Door deze vragen te oefenen, kan je zien waar je vastloopt. Vooral de denkstappen uit het antwoord zijn belangrijk, daar kunnen we je goed mee helpen.

Hoe ziet een Bijles natuurkunde eruit?

In de onderbouw vinden leerlingen het vaak lastig om wat ze leren in praktijkvoorbeelden om te zetten. Zodra je dit kan, begrijp je namelijk veel beter welke formules je waarom moet toepassen. In de bovenbouw worden de vraagstukken steeds in nieuwe contexten gezet; de kennis die je eerder hebt geleerd, maar nog niet geoefend. Wij helpen je hiermee, ook met de formules en wiskundige hulpmiddelen. We merken dat leerlingen moeite hebben met het herkennen van de problemen in de vraagstukken en het leren toepassen van de theorie, samen met de wiskunde bij het oplossen van deze vraagstukken. Door te blijven oefenen hou je je kennis op peil.

Bijlessen bieden de kans om te zien wat jouw sterke en zwakke punten zijn en technieken te ontwikkelen die bij alle natuurkundeonderwerpen van nut zijn.

Meld je nu aan voor natuurkunde bijles!

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor natuurkunde 

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor natuurkunde die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Hieronder zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak natuurkunde. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor natuurkunde maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie