Bijles volgen natuurkunde

In de natuurkundelessen is de laatste jaren steeds meer aandacht voor uitleg en begrip van situaties. Rekenen en formules gebruiken was enorm belangrijk en blijft dat ook, maar het begrip van situaties wordt steeds vaker gevraagd in toetsen. Hier kan een bijles een groot verschil bij maken, door te werken aan begrip van de stof, aan inzicht en uitleg, natuurlijk naast het werken met getallen

Tijdens de bijles bespreken we de theorie en verduidelijken we de tekst met praktische voorbeelden. De voorbeelden wordt uitgebouwd tot een aantal uitleg- en rekenvragen. Door deze vragen te oefenen, kan je zien waar je vastloopt. Vooral de denkstappen uit het antwoord zijn belangrijk, daar kunnen we je goed mee helpen.

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Hoe ziet een Bijles natuurkunde eruit?

In de onderbouw vinden leerlingen het vaak lastig om wat ze leren in praktijkvoorbeelden om te zetten. Zodra je dit kan, begrijp je namelijk veel beter welke formules je waarom moet toepassen. In de bovenbouw worden de vraagstukken steeds in nieuwe contexten gezet; de kennis die je eerder hebt geleerd, maar nog niet geoefend. Wij helpen je hiermee, ook met de formules en wiskundige hulpmiddelen. We merken dat leerlingen moeite hebben met het herkennen van de problemen in de vraagstukken en het leren toepassen van de theorie, samen met de wiskunde bij het oplossen van deze vraagstukken. Door te blijven oefenen hou je je kennis op peil.

Bijlessen bieden de kans om te zien wat jouw sterke en zwakke punten zijn en technieken te ontwikkelen die bij alle natuurkundeonderwerpen van nut zijn.

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor natuurkunde 

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor natuurkunde die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Onderaan deze pagina zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak natuurkunde. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor natuurkunde maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier verschillende effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op jouw kennisniveau, waaruit we bouwen. Ons lesmateriaal is onafhankelijk, innovatief en is samen met hogescholen en universiteiten uit heel Nederland ontwikkeld .

Je krijgt één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kun jij je optimaal richten op het vak wat je moeilijk vindt. Er zitten nog meer voordelen aan het volgen van bijles bij Lyceo, namelijk:

  • Er wordt duidelijke uitleg gegeven waardoor je alle stof beter begrijpt.
  • Elke student krijgt zijn/haar eigen vaste begeleider.
  • Je haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor je bijles volgt.
  • Samen met je begeleider werken we achterstanden weg, waardoor je weer helemaal bij bent met de rest van de klas.
  • Geen stress, we werken op jouw eigen tempo.
  • Je zelfvertrouwen stijgt.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jou kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden? Meld je dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Direct aanmelden