Bijles natuurkunde volgen?

In de natuurkundelessen is de laatste jaren steeds meer aandacht voor uitleg en begrip van situaties. Rekenen en formules gebruiken was enorm belangrijk en blijft dat ook, maar het begrip van situaties wordt steeds vaker gevraagd in toetsen. Hier kan een bijles een groot verschil bij maken, door te werken aan begrip van de stof, aan inzicht en uitleg, natuurlijk naast het werken met getallen

Tijdens de bijles bespreken we de theorie en verduidelijken we de tekst met praktische voorbeelden. De voorbeelden worden uitgebouwd tot een aantal uitleg- en rekenvragen. Door deze vragen te oefenen, kan je kind zien waar hij of zij vastloopt. Vooral de denkstappen uit het antwoord zijn belangrijk, daar kunnen we je kind goed mee helpen.

Direct aanmelden

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Neem contact met ons op
Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

De voordelen van natuurkunde bijles

Beter begrip van de natuurkunde stof
Een vaste ervaren begeleider
Achterstanden voor natuurkunde worden weggewerkt
We werken op het tempo van jouw kind
Meer zelfvertrouwen
Hogere cijfers voor natuurkunde

Hoe ziet een Bijles natuurkunde eruit?

In de onderbouw vinden leerlingen het vaak lastig om wat ze leren in praktijkvoorbeelden om te zetten. Zodra je kind dit kan, begrijpt hij of zij namelijk veel beter welke formules je waarom moet toepassen. In de bovenbouw worden de vraagstukken steeds in nieuwe contexten gezet; de kennis die je kind eerder heeft geleerd, maar nog niet geoefend. Wij helpen hiermee, ook met de formules en wiskundige hulpmiddelen. We merken dat leerlingen moeite hebben met het herkennen van de problemen in de vraagstukken en het leren toepassen van de theorie, samen met de wiskunde bij het oplossen van deze vraagstukken. Door te blijven oefenen houden we de kennis van je kind op peil.

Bijlessen bieden de kans om te zien wat je sterke en zwakke punten zijn en technieken te ontwikkelen die bij alle natuurkundeonderwerpen van nut zijn.

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op het kennisniveau van je kind, waaruit we bouwen. Ons lesmateriaal is innovatief, onafhankelijk en is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten door het hele land.

Je kind krijgt een-op-een begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kan je kind zich optimaal richten op het vak waar hij of zij moeite mee heeft. Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken deze met je kind. Zo weet je als ouder precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijgt je kind zelfvertrouwen, wat resulteert in betere prestaties.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden voor hem of haar? Meld je kind dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Hulp bij het leren voor natuurkunde

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor natuurkunde die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Hiernaast zie je een voorbeeld van een Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak natuurkunde. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor natuurkunde maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!