Huiswerkbegeleiding Rotterdam

Huiswerkbegeleiding Rotterdam: op verschillende vestigingen bij jou in de buurt! Ben je op zoek naar een goed instituut waar je huiswerkbegeleiding kunt volgen, in de buurt van jouw woonplaats of school? Lyceo biedt mogelijkheden om huiswerkbegeleiding in Rotterdam te volgen.

Huiswerkbegeleiding Rotterdam, de voordelen

Wanneer je op zoek bent naar extra ondersteuning bij het plannen en maken van je huiswerk, of extra hulp bij vakken nodig hebt kun je terecht voor huiswerkbegeleiding. Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende locaties door het gehele land, waaronder in Rotterdam. Er wordt altijd gewerkt in kleine groepen, waardoor elke leerling veel tijd en aandacht van de begeleiders krijgt. Leerlingen van vmbo, havo en vwo kunnen bij ons begeleiding volgen. Tijdens huiswerkbegeleiding werk je op een rustige plek aan je huiswerk. We beantwoorden je vragen en kijken je maakwerk na. Je leerwerk overhoren we, zodat je zeker weet dat je de stof goed kent. Daarnaast houden we je studievaardigheden in de gaten, zodat je leert om effectief huiswerk te maken.

Hieronder zie je op welke locatie(s) in Rotterdam we huiswerkbegeleiding aanbieden.

Huiswerkbegeleiding Rotterdam

 • Huiswerkbegeleiding

  In kleine groepen krijg je ondersteuning bij het maken van je huiswerk.

 • Hoe vaak?

  Huiswerkbegeleiding volg je meerdere middagen in de week. Een individueel plan van aanpak bespreken we tijdens een persoonlijk gesprek.

Vraag een informatiepakket aan
 • Huiswerkbegeleiding Erudio Rotterdam Thorbecke Prinsenlaan
  Bij onze huiswerkbegeleiding staan rust, ruimte en persoonlijke aandacht centraal. In samenspraak met jou en je ouders schrijven we een plan van aanpak waarin we jouw persoonlijke doelen noteren. Samen met jou en het team van enthousiaste en competente begeleiders gaan we aan de slag om die doelen te behalen.
  Bij onze huiswerkbegeleiding werk je in kleine groepjes aan je huiswerk en heb je gelegenheid om vragen te stellen. Je maakwerk wordt gecontroleerd en je leerwerk wordt overhoord. We zullen altijd jouw persoonlijke plan van aanpak en doelen in het oog houden. Zijn er vakken die je lastig vindt? Samen zullen wij hier extra aandacht aan schenken.
  Naast het feit dat we veel contact met jou zullen hebben, zullen wij ook veel contact met school en je ouders hebben. Zo zal er contact zijn met de mentor, de afdelingsleider en met de vakdocenten. We bespreken samen met hen hoe het met je gaat en of we je nog ergens extra bij kunnen helpen.
  We zullen ook veel contact hebben met je ouders. Met hen bespreken we hoe het met je gaat, hoe de voortgang op school is en op welke manier we aan jouw doelen werken. Dit kunnen zij ook terug lezen in het leerlingvolgsysteem dat we gebruiken, waarin we jouw voortgang en jouw doelen ook verwerken. Een groot voordeel van de huiswerkbegeleiding, naast het werken aan je doelen en zelfvertrouwen, is ook dat je lekker klaar bent met je huiswerk zodra je thuis komt en dus thuis wat meer vrije tijd over houdt!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Rotterdam Het Lyceum Rotterdam
  Soms lukt het maken en leren van huiswerk niet in je eentje. Wij zijn er om je te helpen! Als je na je laatste les bij ons komt, kijken we eerst naar de planning voor de volgende dag en de komende week. De begeleiders helpen je met plannen, tot je dit zelf kan doen. Daarnaast kan je bij hen terecht voor vragen en handvatten om je studievaardigheden te verbeteren. De begeleiders overhoren je leerwerk, zodat je met een zeker gevoel je proefwerk maakt. Bovenal zorgen we er op deze manier voor dat je weer vertrouwen in jezelf krijgt, omdat je leert hoe je het maken en leren van huiswerk aan moet pakken. Bij elke leerling zorgen we voor een plan op maat, zodat er altijd rekening gehouden wordt met de krachten van elk kind. Elke leerling is welkom bij Lyceo!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Rotterdam GSR
  Iedereen kan tegen problemen aanlopen die het leren en presteren op school moeilijk maken. Misschien vind je het lastig om je huiswerk goed te plannen of weet je niet goed hoe je je moet voorbereiden op een toets. Bij ons kun je maandag t/m donderdag terecht voor huiswerkbegeleiding waarin we aan de slag gaan met de dingen die jij moeilijk vind. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen. We helpen je met plannen van huiswerk, het voorbereiden en overhoren van toetsen en leren zelfstandig te werken. Samen werken we aan je zelfstandigheid en betere resultaten.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Erudio Rotterdam Wartburg College Revius
  Op het Wartburg College, locatie Revius wordt de huiswerkbegeleiding in een rustig gedeelte van de school gegeven. De huiswerkbegeleiding is erop gericht leerlingen te helpen leren leren. Door structuur, rust en duidelijkheid helpen we de leerling en leert hij zelfstandig te werken, plannen en leren. Een team van gedreven begeleiders staat altijd klaar voor de leerlingen, maar ook voor de ouders. Door deze samenwerking werken we allemaal aan hetzelfde doel: betere schoolresultaten en een leerling die het schoolwerk zelf aankan.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Rotterdam Melanchthon Schiebroek
  Bij de huiswerkbegeleiding werk je in een kleine groep van maximaal zeven leerlingen aan je maak- en leerwerk. Je wordt hierin ondersteund door deskundige begeleiders die je graag een handje helpen. Zo kun je vragen aan hen stellen of overhoren ze je voor een toets. Daarnaast helpen ze je bij het leren van studievaardigheden. Zo leer je steeds beter om gestructureerd en zelfstandig aan de slag te gaan. We vinden het belangrijk dat de begeleiding wordt aangepast op jou als persoon en leerling. Daarom evalueren we regelmatig hoe het gaat met je doelen, begeleiding en cijfers. Ook zijn je vorderingen te volgen door het thuisfront via ons online leerlingenvolgsysteem.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Capelle aan den IJssel Comenius College
  Het kan lastig zijn om je huiswerk goed te plannen en op de juiste manier aan te pakken. Bij Lyceo helpen wij jou in een veilige omgeving graag een stukje verder. Dit doen wij door samen een plan te maken waarbij jij steeds meer touwtjes in handen krijgt. Tijdens de huiswerkbegeleiding werken we aan studievaardigheden en plannen, daarnaast wordt al jouw werk gecontroleerd en overhoord. Doordat wij de nadruk leggen op persoonlijke groei en ontwikkeling gaan niet alleen je cijfers vooruit, maar zal ook je zelfvertrouwen toenemen. Ook zorgt de huiswerkbegeleiding er voor dat jij meer vrije tijd krijgt, heb je in de middag bij ons gewerkt, dan kun je in de avond lekker ontspannen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Ridderkerk Farelcollege
  Onze huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepjes waardoor er ruimte is voor intensieve begeleiding. Wij helpen je met plannen, controleren of je maakwerk gedaan is en overhoren je leerwerk voordat je naar huis gaat. We werken in een vaste structuur waarin we kijken waar je tegenaan loopt om de nodige plannings- en studievaardigheden bij te brengen. De begeleiders bieden ook vakinhoudelijke ondersteuning. Je kan met al je vragen terecht.
  Onze begeleiders noteren alles in ons leerlingvolgsysteem, onder andere wat het huiswerk is, welke cijfers er zijn behaald en hoe het leren is aangepakt. Ook wordt er wekelijks een stukje geschreven met daarin bevindingen en afspraken die zijn gemaakt. De zogenaamde logboekstukjes dienen als terugkoppeling naar je ouders. Daarnaast wordt regelmatig telefonisch geëvalueerd met hen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier

 • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/lyceo/lyceo.nl/www/wp-content/themes/lyceo-2015/inc/timber.php on line 240

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/lyceo/lyceo.nl/www/wp-content/themes/lyceo-2015/inc/timber.php on line 240

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Erudio Barendrecht Groene Hart
  Binnen onze huiswerkbegeleiding staan persoonlijke aandacht, structuur en een ontspannen sfeer centraal. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt er gewerkt in kleine groepen met intensieve begeleiding: per zeven leerlingen wordt minimaal één begeleider gezet. De begeleiders helpen de leerlingen rondom alles wat te maken heeft met huiswerk. Ze helpen je met plannen en organiseren van je huiswerk. Je kunt ze ook altijd vragen om uitleg te geven over de stof. De begeleiders zorgen voor een goede voorbereiden op je toets, door je te overhoren of een oefentoets voor je te maken. In ons eigen leerlingvolgsysteem houden we je ontwikkelingen bij. Je ouders kunnen hier thuis ook in meekijken.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Vlaardingen St. Jozefmavo
  Vind je het lastig om je huiswerk goed te plannen of weet je niet goed hoe je je moet voorbereiden op een toets? Met Lyceo huiswerkbegeleiding gaan we samen aan de slag met de dingen die jij moeilijk vindt.

  We werken met jou aan betere cijfers en het vergroten van jouw zelfvertrouwen. Bij ons staat rust, persoonlijke aandacht en structuur centraal. We werken na schooltijd in één van de lokalen op school met jou aan het huiswerk dat die week centraal staat. We helpen je met de knelpunten die je tussentijds tegenkomt en bieden je de mogelijkheid om in alle rust het huiswerk te maken en te leren. Je maakwerk wordt gecontroleerd en je leerwerk overhoord. Tevens vinden we het belangrijk om jouw planvaardigheid te vergroten. We maken gebruik van dagplanners die je na verloop van tijd steeds zelfstandiger gaat invullen. Daarnaast werken we met een huiswerksysteem wat jou extra grip geeft! Dit systeem geeft thuis ook inzage, zodat je ouders je ontwikkelingen kunnen volgen. We vinden het belangrijk om jouw zelfstandigheid te vergroten. Dit doen we door je studievaardigheden extra aandacht te geven zodat je op den duur je huiswerk zonder onze hulp kan maken en leren.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Erudio Nieuwerkerk aan den IJssel Thorbecke
  Binnen onze huiswerkbegeleiding staan rust, persoonlijke aandacht en structuur centraal. Daarnaast werken we met jou naar zelfstandigheid, betere cijfers en het vergroten van het zelfvertrouwen. We bieden je de mogelijkheid om in één van de lokalen in de school in alle rust het huiswerk te maken of te leren. We helpen je met de knelpunten die je onderweg tegenkomt. Ook werken we aan je planningsvaardigheden door gebruik te maken van dagplanningen die de je na verloop van tijd steeds zelfstandiger invult.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Nieuwerkerk aan den IJssel Comenius College
  Huiswerkbegeleiding is meer dan alleen het maken van je huiswerk. Naast vakinhoudelijke begeleiding, helpen we je ook met het leren plannen, structuren en studievaardigheden. Hoe pak ik mijn maak- en leerwerk aan? En hoe leer en werk ik effectief? Het hoofddoel van huiswerkbegeleiding is het verbeteren van je schoolprestaties en het vergroten van je zelfstandigheid. Bij de start van de huiswerkbegeleiding stellen we samen met je ouders individuele doelen op. Ieder werkt op zijn eigen manier en tempo. Oog hebben voor de ontwikkeling en het leerproces van het kind, dat is waar het bij ons om draait.

  Bij ons kun je elke schoolmiddag terecht voor huiswerkbegeleiding waarin we aan de slag gaan met de dingen die jij moeilijk vindt. Onze begeleiders en vestigingscoördinator staan voor je klaar om te helpen met vragen, uitleg te geven en je leerwerk te overhoren. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in een eigen leerlingvolgsysteem.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Delft Grotius College
  Ben je altijd bezig met huiswerk en kom je daardoor in de knel met je hobby’s? Wil je weten hoe je effectiever met je huiswerk aan de slag kan gaan? Weet dan Lyceo te vinden voor hulp! Samen met je ouders stellen we doelen vast voor een plan van aanpak. Je gaat met deze persoonlijke doelen aan de slag. Je werkt aan je studievaardigheden tijdens het maken en leren van je huiswerk. Studievaardigheden zoals plannen en leren leren komen aan bod. Samen met jou wordt er gekeken naar je huiswerk en dit wordt door jou ingepland. Maakwerk wordt door ons gecheckt en je leerwerk wordt mondeling of schriftelijk overhoord. De leerlingen hebben beschikking tot een laptop en een computer om bijvoorbeeld te leren via wrts.

  Door middel van logboeken houden we je ouders op de hoogte tijdens de huiswerkbegeleiding. Je resultaten en vorderingen worden in de gaten gehouden en zo nodig wordt er contact opgenomen met de desbetreffende docent en/of mentor. Op deze manier houden we de lijnen kort en kunnen we jou het beste helpen.

  Een groot voordeel van de huiswerkbegeleiding, naast het aanleren van de studievaardigheden en het werken aan de doelen, is dat je zoveel mogelijk huiswerk tijdens de huiswerkbegeleiding maakt. Dit zorgt ervoor dat je minder thuis hoeft te doen, dus meer vrije tijd hebt!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Delft Christelijk Lyceum
  Wil je leren hoe je je huiswerk efficiënt aan kan pakken? Lyceo kan je helpen. Tijdens de huiswerkbegeleiding heerst er een rustige en veilige sfeer waarin je je huiswerk kan maken en vakinhoudelijke vragen kan stellen. Wij geven je handvatten om structuur aan te brengen in het maken en leren van je huiswerk en besteden aandacht aan ‘leren leren’. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht: we kijken welke leermethode het beste bij jou past, zodat je de toetsen goed kan voorbereiden. Ook wordt de geleerde stof overhoord. Het uiteindelijke doel van de huiswerkbegeleiding is zelfstandigheid. Je ontwikkelingen zijn voor je ouders te volgen in ons leerlingvolgsysteem.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Maassluis Lentiz Reviuslyceum
  Huiswerk maken en leren, hoe pak je dat het beste aan? Tijdens de huiswerkbegeleiding gebeurt er meer dan alleen maar werken aan je huiswerk. Naast dat je je vragen bij de begeleiders kwijt kunt over de vakken, helpen we je ook met plannen, structureren en studievaardigheden. Onze begeleiders staan voor je klaar. Je krijgt antwoorden op vragen hoe jij je maak- en leerwerk het beste kunt aanpakken, hoe je effectief kunt leren en hoe jij je schoolprestaties kunt verbeteren. Iedereen werkt aan zijn eigen leerdoelen. Daarnaast kijken ze je huiswerk na en overhoren ze je leerwerk voor je toetsen, zodat je met een gerust hart naar huis kan gaan!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Erudio Zwijndrecht Walburg College
  Huiswerk maken hoort bij school. Maar hoe pak je dat nou aan? Hoe plan je een toets in? Hoe leer je voor een proefwerk? En hoe combineer je dit op de juiste manier met je vrije tijd? Hier kunnen wij je bij helpen!

  Tijdens de huiswerkbegeleiding werk je in een kleine groep medeleerlingen in een lokaal aan je eigen huiswerk. In dit lokaal is minimaal één ervaren begeleider aanwezig. De begeleiders die werkzaam zijn op het Walburg College, zijn bekend met de stof van de vakken en kunnen deze dus vanuit ervaring behandelen. Loop je ergens vast dan kan je altijd bij een van de begeleiders terecht. Je wordt intensief begeleid in de tijd dat je aanwezig bent. Zo helpt de begeleider je met het maken van planners, het overhoren en het bieden van structuur bij het maken van opdrachten. Onze begeleiders zorgen voor een prettige sfeer, hebben een luisterend oor en kijken naar jouw individuele behoeften. Zo vinden we de studievaardigheden die bij jou passen, waardoor je zelfstandigheid zal toenemen. Je ouders kunnen je ontwikkeling volgen in ons eigen leerlingvolgsysteem.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier

Hoe werkt huiswerkbegeleiding in Rotterdam?

Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen. Als je je hebt aangemeld voor Lyceo Huiswerkbegeleiding in Rotterdam, voer je eerst samen met je ouder(s)/verzorger(s) een intakegesprek. Aan de hand daarvan wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij. Een leerling is een aantal dagen per week op onze vestiging aanwezig om tot goed resultaat te komen. Door het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan, een juiste structuur én een goede planning wordt leren voor veel kinderen weer leuk! Dankzij ons leerlingvolgsysteem kun je je vorderingen thuis bekijken.

Huiswerkbegeleiding een opgave? Niet bij Lyceo!

Misschien lijkt het jou een grote opgave om na school ook nog huiswerkbegeleiding te volgen. Maar de ervaring leert dat het al snel wat oplevert: betere schoolresultaten, meer inzicht en kennis van de lesstof en altijd je huiswerk op tijd af. En dat betekent meer tijd voor leuke dingen!