Lyceo Rotterdam – Marnix Gymnasium

Rotterdam Marnix Gymnasium – De beste begeleiding gewoon bij u om de hoek

In Rotterdam verzorgen wij de huiswerkbegeleiding en bijlessen op het Marnix Gymnasium. Allemaal binnen de muren van je eigen school.  Je gaat gemakkelijk na je laatste lesuur direct met je schoolwerk aan de slag. Wij helpen je verder te komen! In overleg met zowel jijzelf als leerling en jouw ouders maken we vooraf – en tussentijds – afspraken voor de begeleiding, dit natuurlijk met een positieve insteek!

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Rotterdam – Marnix Gymnasium
 • Essenburgsingel 58
 • 3022EA Rotterdam
 • Ilsa Voois
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  De vestiging van Lyceo Studiebegeleiding is gevestigd op het Marnix Gymnasium in Rotterdam en uitsluitend bestemd voor leerlingen van deze school.

  Elke leerling is anders. Iedereen leert verschillend en heeft verschillende talenten. Daarom is het belangrijk dat er voor iedere leerling begeleiding toegankelijk is die op hem of haar is aangepast. Dit is precies wat wij doen in de huiswerkbegeleiding. Bij de intake kijken we, samen met jou en jouw ouders precies wat jij nodig hebt. We stellen samen leerdoelen op; waar wil je graag beter in worden? Op basis van je leerdoelen stellen we een plan op met punten waar we in de begeleiding samen aan werken. We richten ons hierbij vooral op belangrijke studievaardigheden (zoals bijvoorbeeld plannen en de verschillende manieren om te leren), maar ook op jouw motivatie en hoe jij je voelt als het aankomt op school.  Gedurende het schooljaar kijken we vaak op deze doelen terug en passen we begeleiding zo nodig aan. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben wij ook contact met de mentor.

  Inhoudelijk moeite met een vak? Dan is de 1-op-1 bijles de uitgewezen mogelijkheid om je vakinhoudelijke kennis bij te spijkeren en de stof beter te leren begrijpen en toe te passen. Kortom, alles om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, zodat je het hopelijk allemaal snel weer zelfstandig kan! 

  Voor meer informatie over onze samenwerking met Marnix Gymnasium of aanmelding kunt u contact met ons opnemen.

  Ilsa Voois

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Ilsa Voois en ik ben de vestigingsmanager van Lyceo binnen het Marnix Gymnasium. Gedurende mijn studie heb ik veel kennis opgedaan over de verschillende studievaardigheden en het belang hiervan, maar ook over het belang van iemand die je weer in het zadel helpt als het even niet lukt. Elke leerling is anders. Ik vind het belangrijk dat elke leerling de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft en die bij hem of haar past om zo een fijne schooltijd te ervaren. Binnen het Marnix Gymnasium zetten het team van begeleiders en ik ons hier graag voor in. Met een persoonlijke aanpak, een hoop positiviteit en een verwelkomende sfeer bieden wij leerlingen een onbezorgde schooltijd! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Stapelt die berg huiswerk zich maar op? Tijdens de huiswerkbegeleiding streven we ernaar om het maak- en leerwerk van je zoon of dochter volledig af te ronden, zodat dit geen zorg meer is voor thuis. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Daarbij leren we je zoon of dochter, via een vooraf opgesteld persoonlijk ontwikkelingsplan, om zelfstandig en gestructureerd te werken. Inclusief toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Oefenen!

  Bijles

  Bijles

  Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  Vestiging op kaart