Online bijles

Kan jouw kind naast de reguliere schoollessen extra ondersteuning gebruiken voor een specifiek vak? Bij Lyceo bieden we flexibele online bijles aan, ongeacht waar je woont!

Tijdens de online bijles krijgt je kind een eigen ervaren begeleider, die samen met hem of haar de lesstof voor een specifiek vak doorneemt. Het doel van de bijles is om de lesstof beter te begrijpen en te verwerken. Door de focus te leggen op de sterke punten en samen te werken aan verbeterpunten, vergroot jouw kind zijn of haar zelfvertrouwen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om betere cijfers te halen. En dat allemaal vanuit de vertrouwde omgeving van jouw kind!

Direct aanmelden

Hoe werkt online bijles?

Nadat je het aanvraagformulier hebt ingevuld, nemen wij contact met je op. Vervolgens gaan we op zoek naar een geschikte begeleider die gekoppeld wordt aan jouw kind. Samen spreken zij een tijd af voor de bijles die voor beide uitkomt. Voorafgaand aan de bijles kan je kind laten weten met welke onderdelen hij of zij moeite heeft.

Vraag een informatiepakket aan
Aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek

Voordelen van online bijles

Direct aan de slag en snel resultaat
Flexibel in te plannen
Een-op-een begeleiding
Voor alle lesmethodes, vakken en niveaus
Vanuit een vertrouwde omgeving
Meer zelfvertrouwen

Wat heb je nodig voor online bijles?

Om online bijles te volgen heeft jouw kind alleen zijn of haar lesmateriaal en een computer met een webcam en microfoon nodig. Vooraf spreekt je kind met de begeleider af welk videobelprogramma ze gaan gebruiken.

 

Onze methodes

Wij werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren-methode©. Een unieke methode met een wetenschappelijke basis, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Door het creëren van tijdslijnen en het maken van samenvattingen krijgen leerlingen steeds meer grip op de lesstof.

Onze bijles is gericht op het zelfstandig leren, aan de hand van onze Voordoen, samendoen, zelf doen methode. De begeleider legt de theorie uit en doet de opdracht voor. Daarna maakt jouw kind de opdracht samen met de begeleider en gaat vervolgens zelf aan de slag. Zo wordt je kind steeds beter in het eerst zo lastige vak en krijgt hij of zij weer plezier in het leren!

Vinger aan de pols

In ons online leerlingvolgsysteem kunnen ouders de planning, persoonlijke doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken bekijken. Zo ben je altijd op de hoogte van de vooruitgang van jouw kind!

Alle vakken

Lyceo geeft bijles in alle vakken op elke niveau. Klik op een van de onderstaande vakken voor meer informatie. Staat het vak van jouw kind er niet tussen? Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

Tarieven

Jouw kind heeft wellicht niet het hele schooljaar online bijles nodig. Daarom werken we met een startpakket van 5 lessen. Na deze 5 lessen wordt het pakket automatisch omgezet in een abonnement. Deze is maandelijks opzegbaar is. Je betaalt vooraf voor de eerste 5 bijlessen. Hierna factureren we maandelijks achteraf de afgenomen bijlessen. Benieuwd naar onze tarieven?

Vraag een gratis informatiepakket aan

Lyceo Legt Uit

Op ons YouTube kanaal vind je filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en op alle niveaus. Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer dus snel op ons kanaal om niets te missen!

Ga naar YouTube

Tips voor alle vakken

Leren en plannen is soms best lastig. Wij helpen jouw kind graag! Download de gratis Lyceo planner en bekijk per vak de belangrijkste tips die je zoon of dochter kan helpen.

Bekijk de tips

Ezelsbruggetje nodig?

Heeft jouw zoon of dochter moeite met het onthouden van moeilijke lesstof? Neem dan eens een kijkje op ezelsbruggetje.nl. Hier vind je honderden handige ezelsbruggetjes die jouw kind helpen bij het leren. Heeft hij of zij zelf dé ultieme tip voor een ezelsbruggetje? Dan kunnen zij deze ook met andere leerlingen delen.

Naar de ezelsbruggetjes
Veel gestelde vragen
over online bijles
 •     Wat is online bijles?

  Tijdens de online bijles krijgt jouw kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Onze ervaren begeleiders helpen je kind bij het begrijpen van de lesstof en hij of zij kan allerlei vragen stellen en opdrachten doornemen. Je bent niet afhankelijk van vaste dagen of tijdstippen, jij kiest samen met je kind een geschikt moment.

 •     Is het ook mogelijk om bijles op locatie te krijgen?

  Ja, je kind kan ook bijles krijgen op een van onze vestigingen. Kijk hier voor meer informatie over bijles op locatie.

 •     Voor welke vakken kan ik online bijles volgen?

  Lyceo geeft bijles in alle vakken, meer weten? Klik dan op een van de vakken onder het kopje ‘Alle bijlesvakken’. Staat jouw vak er niet tussen? Geen zorgen! Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

 •     Wat zijn de kosten van online bijles?

  Voor bijles werken we met een startpakket van 5 lessen. Hierna worden de afgesproken bijlessen maandelijks gefactureerd. De kosten vind je in het informatiepakket. Klik hier om een informatiepakket aan te vragen. Onze klantenservice vertelt je uiteraard ook graag meer over de tarieven, bel 071-7900040.

 •     Is een combinatie van huiswerkbegeleiding en online bijles mogelijk?

  Ja, een combinatie van huiswerkbegeleiding en online bijles is mogelijk.

 •     Ik wil graag eenmalig online bijles, is dit mogelijk?

  Het heeft niet de voorkeur, want als er een bijles nodig is, dan is er vaak sprake van een grotere uitdaging, die niet met één bijles kan worden opgelost. Daarom adviseren wij altijd om te starten met een bijlespakket van 5 bijlessen, zodat er dieper ingegaan kan worden op waar de moeilijkheden liggen binnen een bepaald vak.

 •     Hoe lang duurt het voordat ik een begeleider krijg?

  In de meeste gevallen lukt dit binnen 24 uur.

 •     Kan mijn kind voor meerdere vakken dezelfde begeleider krijgen?

  Dit is afhankelijk van de begeleider en de vakken waarin jouw kind bijles nodig heeft. Sommige begeleiders geven bijles in meerdere vakken, maar deze moeten dan maar net overeenkomen met die van jouw kind. Wanneer dit mogelijk is, kunnen we dat regelen.

 •     Krijgt mijn kind altijd dezelfde begeleider?

  Ja, iedere bijles krijgt je kind bijles van dezelfde begeleider.