Online bijles

Kan jouw kind naast zijn of haar lessen op school wel een extra steuntje in de rug gebruiken voor een specifiek vak? Via Lyceo kan jouw zoon of dochter, waar je ook woont, flexibel online bijles volgen. Tijdens online bijles leren we je kind zelfstandig en gestructureerd te werken waardoor de resultaten verbeteren.

Je kind krijgt een eigen ervaren begeleider en samen nemen ze de lesstof voor een specifiek vak door. We helpen je kind de lesstof beter te begrijpen en te verwerken. Door het benadrukken van de sterke punten en samen te werken aan verbeterpunten krijgt jouw kind meer zelfvertrouwen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om betere cijfers te halen. En dat allemaal vanuit de vertrouwde omgeving van jouw kind!

Hoe werkt online bijles?

Nadat je een aanvraagformulier hebt ingevuld nemen wij contact met je op. Vervolgens zoeken we een begeleider die we koppelen aan jouw kind. Samen met de begeleider spreekt je kind een tijd af voor de bijles die voor allebei uitkomt. Voorafgaand aan de bijles kan je kind al laten weten met welke onderdelen hij of zij moeite heeft. Tijdens de bijles geeft de begeleider uitleg, kunnen zij samen oefenen met de stof of samen de door jouw kind gemaakte opgaven bespreken. Uiteraard kan je kind ook vragen stellen aan de vaste begeleider als hij of zij iets nog niet helemaal snapt.
Direct aanmelden

Heb je directe vragen over de tarieven of mogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op.

Aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek

Voordelen van online bijles

 • Direct aan de slag en snel resultaat, ook in de schoolvakanties!
 • Flexibel in te plannen naast jouw kind zijn of haar eigen lessen
 • Ook in te plannen in de avonduren of weekenden
 • Een-op-een begeleiding, gericht op de vragen van jouw kind
 • Ervaren professionele begeleiders
 • Voor alle vakken & elk niveau
 • Makkelijk vanuit een vertrouwde omgeving
 • Krijg weer zelfvertrouwen

Wat heb je nodig voor online bijles?

Om online bijles te volgen heeft jouw kind alleen zijn of haar lesmateriaal en een computer met een webcam en microfoon nodig. Met de begeleider kan je kind vooraf afspreken welk videobelprogramma ze gaan gebruiken.

Verder kan je kind gebruik maken van een (gratis) digitaal whiteboard. Dat is een soort kladblok, waarop beiden aantekeningen kunnen maken. Ook kan je zoon of dochter via dit kladblok bestanden delen. Handig als hij of zij even de uitwerkingen van het proefwerk wil bespreken!

Onze methodes

Wij werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren-methode©. Een unieke methode met een wetenschappelijke basis, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Door het creëren van tijdslijnen en het maken van samenvattingen krijgen leerlingen steeds meer grip op de lesstof.

Onze bijles is gericht op het zelfstandig leren, aan de hand van onze Voordoen, samendoen, zelf doen methode. De begeleider legt de theorie uit en doet de opdracht voor. Daarna maakt jouw kind de opdracht samen met de begeleider en gaat vervolgens zelf aan de slag. Zo wordt je kind steeds beter in het eerst zo lastige vak en krijgt hij of zij weer plezier in het leren!

Vinger aan de pols

In ons online leerlingvolgsysteem kunnen ouders de planning, persoonlijke doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken bekijken. Zo ben je altijd op de hoogte van de vooruitgang van jouw kind!

Direct aanmelden

Alle vakken

Lyceo geeft bijles in alle vakken op elke niveau. Klik op één van de onderstaande vakken voor meer informatie. Staat het vak van jouw kind er niet tussen? Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

Tarieven

Jouw kind heeft wellicht niet het hele schooljaar online bijles nodig. Daarom werken we met een startpakket van 5 lessen. Na deze 5 lessen wordt het pakket automatisch omgezet in een abonnement. Deze is maandelijks opzegbaar is. Je betaalt vooraf voor de eerste 5 bijlessen. Hierna factureren we maandelijks achteraf de afgenomen bijlessen. Meer informatie vind je in ons informatiepakket.
Vraag een gratis informatiepakket aan

Bekijk hieronder hoe wij jouw kind, naast online bijles, nog meer kunnen ondersteunen!

Lyceo Legt Uit

Op ons YouTube kanaal vind je filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en op alle niveaus. Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer dus snel op ons kanaal om niets te missen!

Tips voor alle vakken

Leren en plannen is soms best lastig. Wij helpen jouw kind graag! Download de gratis Lyceo planner en bekijk per vak de belangrijkste tips die je zoon of dochter kan helpen.

Ezelsbruggetje nodig?

Heeft jouw zoon of dochter moeite met het onthouden van moeilijke lesstof? Neem dan eens een kijkje op ezelsbruggetje.nl. Hier vind je honderden handige ezelsbruggetjes die jouw kind helpen bij het leren. Heeft hij of zij zelf dé ultieme tip voor een ezelsbruggetje? Dan kunnen zij deze ook met andere leerlingen delen.

Veel gestelde vragen
over online bijles
 •     Wat is online bijles?

  Tijdens de online bijles krijgt jouw kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Onze ervaren begeleiders helpen je kind bij het begrijpen van de lesstof en hij of zij kan allerlei vragen stellen en opdrachten doornemen. Je bent niet afhankelijk van vaste dagen of tijdstippen, jij kiest samen met je kind een geschikt moment.

 •     Is het ook mogelijk om bijles op locatie te krijgen?

  Ja, je kind kan ook bijles krijgen op een van onze vestigingen. Kijk hier voor meer informatie over bijles op locatie.

 •     Voor welke vakken kan ik online bijles volgen?

  Lyceo geeft bijles in alle vakken, meer weten? Klik dan op een van de vakken onder het kopje ‘Alle bijlesvakken’. Staat jouw vak er niet tussen? Geen zorgen! Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

 •     Wat zijn de kosten van online bijles?

  Voor bijles werken we met een startpakket van 5 lessen. Hierna worden de afgesproken bijlessen maandelijks gefactureerd. De kosten vind je in het informatiepakket. Klik hier om een informatiepakket aan te vragen. Onze klantenservice vertelt je uiteraard ook graag meer over de tarieven, bel 071-7900040.

 •     Is een combinatie van huiswerkbegeleiding en online bijles mogelijk?

  Ja, een combinatie van huiswerkbegeleiding en online bijles is mogelijk.

 •     Ik wil graag eenmalig online bijles, is dit mogelijk?

  Het heeft niet de voorkeur, want als er een bijles nodig is, dan is er vaak sprake van een grotere uitdaging, die niet met één bijles kan worden opgelost. Daarom adviseren wij altijd om te starten met een bijlespakket van 5 bijlessen, zodat er dieper ingegaan kan worden op waar de moeilijkheden liggen binnen een bepaald vak.

 •     Hoe lang duurt het voordat ik een begeleider krijg?

  In de meeste gevallen lukt dit binnen 24 uur.

 •     Kan mijn kind voor meerdere vakken dezelfde begeleider krijgen?

  Dit is afhankelijk van de begeleider en de vakken waarin jouw kind bijles nodig heeft. Sommige begeleiders geven bijles in meerdere vakken, maar deze moeten dan maar net overeenkomen met die van jouw kind. Wanneer dit mogelijk is, kunnen we dat regelen.

 •     Krijgt mijn kind altijd dezelfde begeleider?

  Ja, iedere bijles krijgt je kind bijles van dezelfde begeleider.