Partners van Lyceo

Lyceo maakt inmiddels deel uit van een landelijk kennisnetwerk. Jarenlange ervaring van diverse huiswerkinstituten en onderwijsbegeleiders komt daarin samen. In de begeleiding en ontwikkeling van onze trainers en het lesmateriaal werkt Lyceo nauw samen met vooraanstaande universiteiten. Lyceo organiseert ook examentrainingen op diverse universiteiten en hogescholen. Hieronder een overzicht van onze partners:

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil ervoor zorgen dat scholieren zo goed mogelijk voorbereid zijn op hun studie. Dit doen we door activiteiten zoals symposia, profielwerkstukbegeleiding en webklassen. De examentraining sluit hier ook naadloos bij aan. Samen met Lyceo willen we ervoor zorgen dat scholieren niet alleen voorbereid zijn voor hun examens, maar ook voor de tijd die daarna komt.

TU Eindhoven

Sinds 2013 slaan de TU/e en Lyceo de handen ineen. Door deze samenwerking is een van de grootste technische universiteiten van Nederland en Lyceo op het gebied van examentrainingen aan elkaar verbonden.

VU Amsterdam

De Vrije Universiteit (VU) is een brede universiteit met opleidingen in vrijwel alle disciplines. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van trainingen voor meerdere vakken en het opleiden van goede docenten. Samen met de VU biedt Lyceo scholieren de kans zich optimaal voor te bereiden op hun examens.
> Bekijk de VU

Wageningen University

Universiteit Twente

De University of Twente en Lyceo slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat examenkandidaten het maximale uit hun eindexamenjaar halen. Sinds afgelopen jaar werken Lyceo en het Pre-U programma van de University of Twente samen om eindexamentrainingen aan te bieden aan middelbare scholieren. Deze trainingen vinden plaats op de campus van de UT, en worden waar mogelijk gegeven door haar eigen studenten.
> Bekijk Universiteit Twente

Juffrouwjulia

Juffrouwjulia biedt huiswerkbegeleiding, bijles en coaching voor middelbare scholieren. JuffrouwJulia ondersteunt jou bij het maken, leren en plannen van je huiswerk. Wil jij je schoolresultaten verbeteren?
> Bekijk Juffrouwjulia

Haags Studiepunt

Lyceo_Logo_Haags_StudiepuntHaags Studiepunt is al jaren hét instituut voor huiswerkbegeleiding in Den Haag. Het Haags Studiepunt staat voor kwaliteit en persoonlijke aandacht, voor leerlingen en ouders!
> Bekijk Haags Studiepunt

Centrum voor Studiebegeleiding

Al ruim 30 jaar biedt Centrum voor Studiebegeleiding (CSB) een gedegen steun in Den Bosch aan leerlingen die vast dreigen te lopen in hun studie.
> Bekijk Centrum voor Studiebegleiding

Erudio

Erudio verzorgt studieondersteuning binnen het middelbaar onderwijs. Dit doen zij met hun eigen visie waarbij vertrouwen, beloften nakomen en eerlijkheid centraal staat.
> Bekijk Erudio

Vecht-College

Groot in kleinschaligheid. Het Vecht-college is een particuliere school voor mavo, havo en vwo. De school onderscheidt zich van het ‘gewone’ onderwijs door de kleinschaligheid & door veel persoonlijke aandacht voor leerlingen en intensief contact met de ouders.
> Bekijk Vecht-College

Inwijs

Inwijs werkt mee aan onderwijs vanuit de gedachte van een ‘Slimme Schil’. Vanuit een poule van flexibele krachten wordt bijpassende ondersteuning op school ingezet. Inwijs werkt met slimme studenten met een frisse blik, die de ambitie hebben om naast hun studie mee te werken aan het onderwijs. Ze vangen lessen op, surveilleren tijdens toetsweken en ondersteunen de docent in de klas. Zodat de docent zich kan richten op zijn kerntaak en maatwerk kan bieden aan iedere leerling.
> Bekijk Inwijs

Vereniging Sport Utrecht

VSU is een organisatie voor top- en breedtesport in de regio Utrecht. Ruim 240 sportverenigingen uit de gemeente Utrecht zijn aangesloten bij VSU. Daarnaast kunnen topsporters en topsporttalenten uit de regio Utrecht bij VSU Topsport terecht voor individuele begeleiding en ondersteuning. VSU werkt samen met Lyceo in de studiebegeleiding voor jonge topsporters. Zo kunnen zij, naast uitblinken in de sport, ook hun studieresultaten verbeteren en gestelde leerdoelen behalen. Lyceo zet zich op positieve wijze in voor de topsport en werkt hiervoor in de regio Utrecht samen met VSU.