Over Lyceo

Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van huiswerkbegeleidingbijlesbasisschoolbegeleiding en examentraining tot loopbaanoriëntatie of leren programmeren. Je vindt ons door het hele land, op eigen vestigingen en op de vele scholen waarmee we samenwerken. Onze passie is leerlingen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit.

Groot in persoonlijke aandacht
De leerling staat bij ons altijd centraal. We geloven in persoonlijke aandacht, benadrukken de sterke kanten en werken samen aan verbeterpunten. We zorgen er altijd voor dat leerlingen met zoveel mogelijk plezier kunnen werken. Want wat je met plezier leert, vergeet je nooit meer.

Deskundig en innovatief
We werken met hoogopgeleide student-begeleiders. Zij staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij de leerlingen en kunnen hen daardoor goed inspireren en motiveren. We ontwikkelen, in samenwerking met hogescholen en universiteiten, innovatief en onafhankelijk lesmateriaal.

Als enige bewezen effectief
Wij laten onze effectiviteit continu onderzoeken door externe partijen. De Lyceo examentrainingen verbeteren gemiddeld het centraal examencijfer tot 1 punt. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in samenwerking met SEO Economisch Onderzoek, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Lyceo Leren Leren© is de inhoudelijke basis van de dienstverlening van Lyceo. Een bewezen effectieve methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg.