Huiswerkbegeleiding Amsterdam

Als je effectiever je huiswerk leert te maken, merk je dat er ook nog tijd overblijft voor andere dingen. Lyceo helpt daarbij. Onze huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden waar je later ook veel aan hebt. Voor jou betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk betere cijfers.
Heb je hulp nodig bij het plannen van je huiswerk, extra uitleg bij sommige vakken of ben je op zoek naar een rustige plek om geconcentreerd te werken? Dan is huiswerkbegeleiding de ideale ondersteuning! Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren wij je het beste uit jezelf te halen en je doelen te behalen. Wij helpen je met plannen, beantwoorden je vragen over de stof en wij controleren of je het leerwerk goed kent. Wij werken altijd in kleine groepen, zodat jij de aandacht krijgt die je verdient.
Hieronder zie je op welke locaties in Amsterdam we huiswerkbegeleiding aanbieden.

 • Huiswerkbegeleiding

  In kleine groepen krijg je ondersteuning bij het maken van je huiswerk.

 • Hoe vaak?

  Huiswerkbegeleiding volg je meerdere dagen per week. Een plan van aanpak bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek.

Vraag een informatiepakket aan
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Amsterdam Van Baerlestraat
  Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek je huiswerk te maken en vakinhoudelijke vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.
  Als je je hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voer je eerst, als het kan samen met (een van) je ouders, een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt er een plan van aanpak gemaakt waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we als dat nodig is het plan bij.
  Doordat leerlingen wekelijks op de locatie zijn, kunnen de begeleiders en de vestigingscoördinator de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Amsterdam Hervormd Lyceum Zuid
  Door efficiënter en geconcentreerder met je huiswerk aan de slag te gaan, houd je meer tijd over voor voor leuke dingen, zoals sport, je hobby's en ontspanning. Bij huiswerkbegeleiding bieden we je de ruimte en begeleiding om je huiswerk op een doeltreffende manier aan te pakken. Je werkt op een vaste werkplek, op vaste dagen met vaste begeleiders, wat het gemakkelijker maakt om je op je huiswerk te concentreren. Hierdoor verzet je meer werk in minder tijd!
  Huiswerkbegeleiding biedt meer dan een rustige werkomgeving. Je krijgt handvatten aangedragen die je leren effectiever je huiswerk te leren en te maken, zodat een goede basis voor je studieloopbaan wordt gelegd. We helpen je met plannen, overzicht bewaren over je huiswerk en hoofd- van bijzaken te scheiden. Dit zijn belangrijke vaardigheden die je je hele leven kunt gebruiken. Huiswerkbegeleiding is kortom niet alleen een investering voor nu, maar ook voor later!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Amsterdam Cartesius Lyceum
  Wil je betere cijfers? Wil je weten hoe je moet plannen? Kom naar Lyceo! Bij ons kan je onder begeleiding aan de slag met maak- en leerwerk. We maken een persoonlijk plan voor jou, om je doelen te behalen. Ons team leert je om een realistische planning te maken, we begeleiden je bij het aanleren van studievaardigheden, om je zelfstandigheid te vergroten. Bij de begeleiders kan je terecht voor vakinhoudelijke vragen, maar ook om je maakwerk te laten nakijken en je leerwerk te overhoren. Zo kan je thuis lekker ontspannen en ga je met een goed gevoel je toetsen in.

  Na verloop van tijd zal je makkelijker door de stof heen komen en daardoor meer plezier ervaren in het leren. Je ontwikkelingen houden we bij in een logboek, waardoor je samen met je ouders kunt terugvinden hoe ver je bent gekomen en hoe de huiswerkbegeleiding is verlopen. De vestigingscoördinator zal regelmatig contact opnemen met je ouders, om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij je huiswerk. Ook is het mogelijk dat de vestigingscoördinator contact opneemt met vakdocenten of je mentor, om bijvoorbeeld toetsen op te vragen, zodat je die samen met je begeleider kunt inkijken en kunt leren van je fouten. Dit alles leidt er natuurlijk toe dat je cijfers omhoog gaan!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Amsterdam Damstede
  Wil je je studieprestaties verbeteren? Hogere cijfers halen om over te gaan? Bij Lyceo staan wij voor je klaar om je hierin te begeleiden. Bij huiswerkbegeleiding op het Damstede leggen we de nadruk op het aanleren van studievaardigheden. Ook het structureren en het goed inplannen van je huiswerk zijn hier belangrijk bij. Je kan op een rustige plek zelfstandig aan je huiswerk zitten, waar universitaire begeleiders je vragen kunnen beantwoorden en je overhoren voor je toetsen. In het begin stellen we persoonlijke doelen vast waar jij zelf naar toe wilt werken. Dit zijn bijvoorbeeld je leerjaar halen of voor alle vakken voldoende staan. Wij houden de voortgang allemaal bij op ons leerlingvolgsysteem waarin je ouders ook goed kunnen zien hoe je het doet bij ons. We werken er allemaal samen aan dat jij gestructureerd en uiteindelijk zelfstandig je persoonlijke doelen haalt.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Uithoorn Alkwin Kollege
  Binnen de huiswerkbegeleiding leren we je studievaardigheden aan, waar je gedurende jouw gehele schoolperiode profijt van zult hebben. Denk hierbij aan het beter leren plannen, structureren en het aanleren van studievaardigheden.
  Wij bieden tijdens de huiswerkbegeleiding een rustig lokaal waar je zonder afleiding je maakwerk kunt maken en jouw leerwerk kunt voorbereiden. Het maakwerk wordt gecontroleerd en het leerwerk altijd overhoord. De begeleiding vindt plaats in kleine groepen; zo blijft de begeleiding persoonlijk en intensief. Naast het serieuze werk vinden we ontspanning ook belangrijk. Dit doen we door in de pauze leuke en interactieve activiteiten of spellen te doen, want even ontspannen is ook belangrijk!
  Regelmatig vinden er contactmomenten met je ouders plaats om jouw vorderingen en persoonlijke doelen te evalueren. Bij Lyceo werken wij bovendien met een eigen digitaal leerlingvolgsysteem, zodat ouders jouw ontwikkeling gewoon dagelijks thuis kunnen volgen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Zaandam St. Michaël College
  Leren en huiswerk maken gaat niet altijd vanzelf. Veel leerlingen kunnen hierbij een steuntje in de rug gebruiken. Soms op het gebied van studievaardigheden, soms meer op vakinhoudelijk gebied. Tijdens onze begeleiding van één begeleider op zeven leerlingen word je op een persoonlijke manier geholpen bij het ontwikkelen van je studievaardigheden en word je geholpen bij de vakken die je moeilijk vindt. De begeleiders staan altijd open voor een praatje en ze willen graag weten hoe het met je gaat, zowel op school als thuis. We hebben fijne begeleiders met ieder hun eigen topvakken. Samen met jou gaan ze aan de slag, zodat jouw studieresultaten verbeteren en je met meer plezier naar school gaat!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Zaandijk Saenredam College
  Zit je soms nog in de avond tot laat aan je huiswerk? Heb je hulp nodig om je huiswerk effectiever aan te pakken? Kom naar Lyceo! In een prettige en rustige omgeving kun je geconcentreerd je huiswerk maken en leren. Een enthousiast en ervaren team helpt je hierbij en begeleiden je om je persoonlijke doelen te behalen. Niet alleen met vakinhoudelijke vragen kan je bij hen terecht, ze helpen je ook met het vinden van studievaardigheden die bij jou passen. De begeleiders zorgen dat je een goede planning maakt, controleren je maakwerk en overhoren je leerwerk. Door huiswerkbegeleiding heb jij voortaan je huiswerk op tijd af en je toetsen goed geleerd. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in ons eigen leerlingvolgsysteem, waarin je vorderingen worden bijgehouden.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Hoofddorp KSH
  Er zijn verschillende redenen om huiswerkbegeleiding te volgen. Weet je niet hoe je moet leren? Zit je met je handen in het haar voor die komende toetsweek? We helpen je graag. Bij de start van de huiswerkbegeleiding worden samen met je ouders doelen vastgesteld, waar we daarna mee aan de slag gaan. Deze doelen worden tussentijds geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. Ons team van begeleiders helpt je met plannen, kijkt je maakwerk na en overhoort je leerwerk. Ze kijken ook naar je leerstijl en geven je tips hoe je effectiever kan werken. Op deze manier leer je op jouw eigen manier en in je eigen tempo leren. Hierdoor werk je ook aan je zelfstandigheid!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Purmerend PSG
  Bij ons leer je hoe je je huiswerk kan plannen en uitvoeren, hoe je het beste kan leren voor een toets en zelfstandig werken. Onze begeleiders hebben hun eigen specialismen, zodat ze met hun kennis goed kunnen aansluiten bij je vakinhoudelijke vragen. Naast het helpen met het plannen en het bieden van handvatten om studievaardigheden eigen te maken, kan je ook terecht bij hen om je maakwerk te controleren en je leerwerk te overhoren. Ze helpen je hoe je structuur kan aanbrengen bij het maken van het huiswerk en gaan aan de slag met aandachtsvakken, bijvoorbeeld door middel van extra oefenen van opdrachten of vroegtijdig beginnen met maken van samenvattingen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Bussum Goois Lyceum
  Huiswerk maken en leren is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Bij huiswerkbegeleiding krijg je niet alleen de ruimte om huiswerk te maken en hier direct vragen over te stellen, maar krijg je ook begeleiding in het aanleren van studievaardigheden. Daardoor leer je beter plannen en leren. De begeleiders staan voor je klaar om je huiswerk na te kijken en je leerwerk te overhoren. In de huiswerkbegeleiding staan rust, persoonlijke aandacht en structuur centraal. Samen streven wij naar zelfstandigheid, betere cijfers en het vergroten van het zelfvertrouwen. Wanneer je knelpunten tegenkomt, bekijken wij samen hoe hier mee om kan worden gegaan. Gekeken wordt naar de best passende manier voor jou. Je ontwikkelingen zijn ook thuis te volgen in ons eigen leerlingvolgsysteem.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Haarlem Het Schoter
  Kan je een steuntje in de rug gebruiken met het aanpakken van je huiswerk? Kom dan naar Lyceo! Tijdens huiswerkbegeleiding is er uitgebreid aandacht voor vaardigheden die je helpen op school. Denk bijvoorbeeld aan structuur aanbrengen, plannen, samenvatten en leerstrategieën. Hiermee draagt huiswerkbegeleiding ook bij aan het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid.
  Door huiswerkbegeleiding in kleine groepen (1 begeleider op 7 leerlingen) aan te bieden, is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht voor jou en je persoonlijke ontwikkeling. Samen met een begeleider maak je een planning voor je huiswerk. Je maakwerk wordt nagekeken en je leerwerk overhoord. Voor vakinhoudelijke vragen kan je ook bij begeleiders terecht. Dit alles gebeurt in een ontspannen en prettige sfeer en omgeving. Je ouders kunnen je voortgang volgen door middel van ons eigen leerlingvolgsysteem en middels regelmatig contact met de vestigingscoördinator.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Juffrouwjulia Haarlem Lorentzplein
  De meeste leerlingen die naar de huiswerkbegeleiding komen, hebben vaak behoefte aan extra structuur en ondersteuning bij de studievaardigheden. Dit zijn precies de punten waar wij ons in de huiswerkbegeleiding ook op richten! In de begeleiding zit je in kleine groepen (een begeleider op maximaal zeven leerlingen) in rustige ruimtes. In de huiswerkbegeleiding werken we met ons eigen leerlingvolgsysteem, waarin ouders mee kunnen kijken met wat hun zoon of dochter doet in de begeleiding.
  Je kan bij ons in een ontspannen sfeer werken aan de leerdoelen die wij voorafgaand aan de begeleiding samen met je ouders hebben besproken. De begeleiders ondersteunen je bij de studievaardigheden en je vragen.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Breukelen RSG Broklede
  Elke middag kan je bij ons terecht om je huiswerk te maken in een omgeving waarin rust, structuur en persoonlijke aandacht centraal staan. Huiswerkbegeleiding van Lyceo is meer dan alleen het maken van huiswerk. Naast vakinhoudelijke begeleiding werken we ook aan studievaardigheden als structureren, plannen en effectief leren. Om iedereen de aandacht te geven die ze nodig hebben zorgen we dat er altijd genoeg begeleiders aanwezig zijn om te helpen. Zij helpen je met het maken van planningen, het beantwoorden van vakinhoudelijke vragen en overhoren je voor toetsen. Zo ga je met een goed gevoel je toetsen in! Je ontwikkelingen worden bijgehouden in ons leerlingvolgsysteem; dit systeem kan je ook thuis bekijken.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Haarlem Mendel College
  Ons doel is het verbeteren van je studievaardigheden en resultaten. Een team van ervaren begeleiders staat klaar om je te helpen bij je persoonlijke hulpvraag. Bij de huiswerkbegeleiding willen we dat je beter leert plannen en meer overzicht krijgt over je huiswerk. Op deze manier ben je klaar met je huiswerk als je bij ons bent geweest. Zo heb je een rustige avond waarin je tijd hebt voor andere dingen!
  Aan de hand van een planning ga je zelfstandig aan de slag. Begeleiders lopen rond in de ruimte om te kijken hoe het gaat en zijn er voor jou als je vragen hebt. Als je denkt dat je de stof voldoende kent, gaan we dit testen met behulp van een oefentoets. Daarnaast helpen begeleiders je met studievaardigheden en het nakijken van je huiswerk. Een ander voordeel is dat je bij ons geen afleiding hebt en je beter kunt concentreren. Doordat we je helpen met plannen, zorgen voor een rustige omgeving en we je kunnen helpen met vragen werkt huiswerk maken bij ons beter. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en zullen je huiswerk met meer plezier maken. We willen dat jij beter wordt in het maken en het leren van je huiswerk en je deze vaardigheden vervolgens ook thuis gaat toepassen. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in ons eigen leerlingvolgsysteem, dat thuis te bekijken is.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Almere De Meergronden
  Plannen en studeren, hoe pak je dat nou doeltreffend aan? We kunnen je het leren! Bij huiswerkbegeleiding wordt jou een rustige plek geboden waar jij onder begeleiding aan je huiswerk kunt werken. Bij huiswerkbegeleiding bieden wij persoonlijke begeleiding; we stellen persoonlijke doelen vast bij de start, waar we doorlopend op reflecteren en deze eventueel samen aanpassen. We helpen jou bij het plannen van je huiswerk. Daarnaast beantwoorden we je vragen en overhoren we je leerwerk. Tijdens huiswerkbegeleiding krijg je veel ondersteuning, wij werken namelijk met een vast team begeleiders waar er 1 van aanwezig is per 7 leerlingen. Wij helpen jou graag met je huiswerk zodat je een goed gevoel krijgt over je schoolwerk. We helpen je ook met leerstrategieën, om zo je zelfstandigheid te bevorderen. Je ontwikkelingen houden we bij in ons eigen leerlingvolgsysteem, je ouders kunnen dit thuis bekijken. Als je bij ons al je huiswerk maakt en leert, hoef je hier thuis geen zorgen meer over te maken.

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier
 • Huiswerkbegeleiding Lyceo Haarlem Coornhert Lyceum
  Heb je moeite je huiswerk op tijd af te krijgen? Weet je niet goed hoe je moet leren? Kom naar Lyceo! Elke schoolmiddag kan je op het Coornhert Lyceum terecht voor huiswerkbegeleiding. De begeleiding vindt plaats in een vast en rustig lokaal (één begeleider op maximaal zeven leerlingen), waarin iedere leerling aan zijn of haar eigen taken werkt. Onze begeleiders en vestigingscoördinator werken samen met jou naar betere cijfers, het vergroten van je zelfvertrouwen met het uiteindelijke doel om zoveel mogelijk zelfstandigheid te creëren om op eigen benen te kunnen staan! De begeleiding is meer dan het maken van huiswerk alleen. De focus binnen de huiswerkbegeleiding ligt, naast vakinhoudelijke ondersteuning, nog op twee andere aspecten: het ‘leren leren’ en ‘leren plannen'. Binnen de huiswerkbegeleiding werken we met een eigen leerlingvolgsysteem, waarin we samen met jou plannen, het huiswerk en de ontwikkelingen bijhouden. Je ouders kunnen hierin meekijken. Om het beste uit jou te halen onderhouden we regelmatig contact met ouders, omdat we geloven dat de samenwerking bijdraagt aan een beter resultaat!

  Meer weten over deze locatie?

  Of vraag een informatiepakket aan
  Blijf verder winkelen of ga naar het formulier

Haal het beste uit jezelf!

Iedereen kan tegen problemen aanlopen die het leren en presteren op school moeilijk maken. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen. Als je je hebt aangemeld voor Lyceo Huiswerkbegeleiding Amsterdam, voer je eerst samen met je ouder(s)/verzorger(s) een intakegesprek. Aan de hand daarvan wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij.

Persoonlijke begeleiding tijdens Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

Op de locatie in Amsterdam wordt gewerkt in kleine groepen waardoor jij genoeg tijd en aandacht van de begeleiders krijgt. Met behulp van een persoonlijk ontwikkelingsplan, de juiste structuur én planning wordt leren weer leuk! Dankzij ons leerlingvolgsysteem kun je je vorderingen ook vanuit huis bekijken.

 huiswerkbegeleiding amsterdam