Zoek jij huiswerkbegeleiding in Amsterdam?

Kan jij een stok achter de deur gebruiken tijdens het maken van je huiswerk? Of ben je op zoek naar een rustige omgeving om aan de slag te gaan met je leer- of maakwerk? Huiswerkbegeleiding bij Lyceo is dan de perfecte oplossing. Tijdens de huiswerkbegeleiding in Amsterdam krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen.

Waar kan ik in Amsterdam en omgeving terecht?

Kom jij uit de omgeving Amsterdam Centrum,  Zuidas, Museumkwartier, Grachtengordel, Rivierenbuurt, Jordaan, Oud-Zuid of Vondelbuurt en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Amsterdam en omgeving. Je vindt onze schoollocaties op het Berlage Lyceum, Geert Groote College en het Cygnus Gymnasium.

Daarnaast hebben we een aantal zelfstandige vestigingen in en om Amsterdam. Deze locaties zijn gevestigd op de Achtergracht, Linnaeushof, van Baerlestraat en Ijselstraat.  Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. Zo komen onze leerlingen van de scholen Hervormd Lyceum Zuid, Fons Vitae Lyceum, Amsterdams Lyceum, Montessori Lyceum Amsterdam, Vossius Gymnasium, Barlaeus Gymnasium, St. Ignatiusgymnasium, Gerrit van der Veen College, Metis Montessori Lyceum en het IVKO montessori.

Bezig met laden...

Hoe werkt huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is voor leerlingen uit alle leerjaren en van alle niveaus. Je bent in de middag na school aanwezig om je huiswerk te maken. Je wordt begeleid met je planning, je leert “leren” en je leert structuur aan te brengen. Ook is er ruimte om je te overhoren voor toetsen en proefwerken. We streven ernaar om tijdens de begeleiding al het huiswerk af te ronden. Dat geeft thuis rust; vrije tijd is dan écht vrije tijd.

Waarom bij Lyceo?

Leerlingen werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren-methode, die we hebben ontwikkeld met Tilburg University. Ze krijgen ook een overzichtelijk planboek, waarin ze hun persoonlijke doelen, weekplanning, studievoortgang en reflectie bijhouden. Ook helpen we hen met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het creëren van tijdlijnen.

Ervaringen van ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën. Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning gecreëerd voor Quint en onszelf.”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

“Precies wat onze dochter nodig heeft: warm, gericht, stimulerend en deskundig. Ze voelt zich écht thuis bij jullie.”

Moeder van Emma

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Leiden? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.