Studiebegeleiding Amstelveen – Maalderij

De beste begeleiding bij jou om de hoek

Huiswerkbegeleiding in Amstelveen volg je bij Studiebegeleiding Amstelveen. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. We moeten vertrouwen hebben in elkaar om stappen verder te komen. Wij werken dan ook met vaste begeleiders, die inhoudelijk sterk zijn onderlegd, passie hebben voor leren, dichtbij de stof staan en dichtbij onze leerlingen.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Coordinator Studiebegeleiding Amstelveen

Vestigingsmanager

Elke leerling die komt leren bij SBA wordt gekoppeld aan een teamleider. De teamleider monitort de voortgang van de leerling o.a. op basis van zijn/haar cijfers, houdt de rapportages bij uit de les en evalueert met de ouders. Wil jij meer informatie over SBA, dan kun je altijd onze vestiging bellen of vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen. 

 • Studiebegeleiding Amstelveen – Maalderij
 • Maalderij 21 D
 • 1185ZB Amstelveen
 • Coordinator Studiebegeleiding Amstelveen
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Amstelveen

Op school leer je heel veel, maar hoe kun je nou eigenlijk het beste leren? Bij Studiebegeleiding Amstelveen begrijpen wij dat er meer is dan school. Toch blijf je, ook na je schooltijd, leren (gelukkig maar!). Het is dan ook fijn als het leren efficiënter kan! Jarenlange ervaring op het gebied van Leren Leren heeft ons geleerd dat studiesucces bepaald wordt door drie factoren: techniek, vertrouwen en motivatie.

Onze werkwijze

Op school wordt veel aandacht besteed aan inhoudelijke kennis, maar soms onvoldoende aandacht aan effectieve leertechnieken. We richten ons zowel op vakinhoudelijke als vakoverstijgende leertechnieken. We maken grammaticaschema’s, formulebladen, matrixen en mindmaps. Je leert plannen en effectief woordjes leren. We overhoren en leren je jezelf te overhoren. Positieve coaches, die je tegelijkertijd met beide benen op de grond zetten, helpen je verder.

Kennismaken

Nieuwsgierig geworden? Kom vooral eens langs of neem telefonisch contact op. We starten met een (vrijblijvend) intakegesprek waarin we met elkaar bekijken of en hoe we jou het beste kunnen helpen.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Huiswerkbegeleiding

  Huiswerk maken hoort bij school en je wil graag goede cijfers halen. Maar hoe pak je dat nou aan als je naast school ook graag naar dat leuke bijbaantje en sport gaat? Hoe combineer je het voorbereiden op belangrijke proefwerken op de juiste manier met je vrije tijd? Hier kunnen wij je bij helpen!
  Tijdens onze huiswerkbegeleiding werk je in een groep van maximaal zeven leerlingen na schooltijd met ondersteuning van een begeleider aan je huiswerk. Naast het maak- en leerwerk kun je bij ons werken aan studievaardigheden en is er extra aandacht voor jouw zwakke vakken. Daarnaast bieden we hulp bij plannen. We zorgen voor een fijne leeromgeving zodat jij je goed kan concentreren en je huiswerk zo effectief mogelijk kan maken. Zo hou je ook nog tijd over voor leuke dingen!

  Bijles

  Tijdens de bijles werken we aan de specifieke onderwerpen die wat meer aandacht nodig hebben. Deze aandachtspunten kunnen zowel van vakspecifieke als vakoverstijgende aard zijn. Ook kan de begeleiding zich richten op de pijlers motivatie en zelfvertrouwen. Deze begeleiding is precies afgestemd op de behoeften van de leerling. Bijlessen kunnen gecombineerd worden met huiswerkbegeleiding.

  Basisschoolbegeleiding

  Tijdens basisschoolbegeleiding werken we aan de specifieke onderwerpen die wat meer aandacht nodig hebben. Net als in de huiswerkbegeleiding gebruiken we veel actieve leervormen, leuke opdrachten, stappenplannen en leerstrategieën om uiteindelijk makkelijker het antwoord te kunnen vinden op (toets)vragen. Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met de Vestigingsmanager.

  Faalangstreductietraining

  Leer je veel, maar vallen je cijfers tegen? Kan je in paniek raken zodra je hoort dat er een toets of presentatie aankomt? Dat kan door faalangst komen. In onze faalangstreductietraining leren wij leerlingen aan om beter om te gaan met hun angsten. Ook leerlingen met onvoldoende zelfvertrouwen of leerlingen die zich onzeker voelen over sociale contacten hebben baat bij deze training. De training, van zes bijeenkomsten, bestaat uit veel praktijkoefeningen.
 Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met de Vestigingsmanager.

  Basisonderwijs Small Group Training

  Sommige kinderen kunnen wat hulp gebruiken bij de specifieke onderwerpen die op de basisschool aan bod komen (begrijpend lezen, spelling, rekenen en studievaardigheden). Soms gaat het op school wat te snel of is er wat meer persoonlijke aandacht nodig om die lastige breuken, teksten, tabellen, schema’s, procenten, redactiestommen of andere vragen de baas te worden! Elke les, met vier leerlingen, bevat vragen die overeenkomen met toetsvragen zoals die op LVS-toetsen of op CITO-toetsen voorkomen. Op deze manier leren we kinderen vaardigheden aan, zodat ze grip krijgen op abstracte of moeilijke onderwerpen. Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met de Vestigingsmanager.

  CITO-training

  Wil jij je goed voorbereiden op de CITO-toets of de Entreetoets? Lijkt het je handig alle deelonderwerpen nog eens goed te herhalen zodat deze top-of-mind zijn ten tijde van de echte toets? En lijkt het je fijn om een hele CITO-toets of Entreetoets in een rustige en ontspannen setting te maken? Houd je ook van individuele aandacht om je aandachtspunten nog eens rustig te bespreken? Dan is onze CITO-training voor groep 7 en 8 wellicht iets voor jou! Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met de Vestigingsmanager.