Studiecoaching

Voor extra hulp bij de studievaardigheden

Kan jouw kind wel wat hulp gebruiken bij het plannen en organiseren van al zijn of haar schoolwerk? Dan is studiecoaching iets voor hem of haar. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van passende studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft je kind voor de rest van zijn of haar leven plezier van.

Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor.

Kijk voor een vestiging in de buurt

Als aanvulling

Studiecoaching werkt het beste in combinatie met bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of bijles. De een-op-een coaching zorgt voor extra persoonlijke aandacht. Wat leerlingen tijdens de studiecoaching leren kunnen ze vervolgens direct toepassen in de huiswerkbegeleiding. Hierdoor wordt het makkelijker om deze vaardigheden eigen te maken

Neem contact op
Aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek

Studiecoaching in het kort

  • Hulp bij het plannen en organiseren van het schoolwerk
  • Een-op-een les van een vaste studiecoach
  • De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien
  • Traject van 10 weken, 1 uur per week
  • Maatwerk mogelijk

De studiecoach

Tijdens het traject krijgt je kind een vaste studiecoach. Onze studiecoaches weten precies hoe ze jouw kind met zijn of haar leerwerk kunnen helpen. We werken hierbij met studenten omdat zij dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan. Onze begeleiders inspireren, motiveren en geven vertrouwen. En dat is precies wat we leerlingen willen meegeven. Al onze studentbegeleiders hebben een selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma doorlopen.

Waar kan ik studiecoaching volgen?

Studiecoaching wordt aangeboden op zowel onze eigen vestigingen als onze schoollocaties. Kijk op deze pagina voor een vestiging bij jou in de buurt. In een persoonlijk gesprek maken we duidelijke afspraken over de tarieven, momenten en inhoudelijke focus.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw vestigingscoördinator of onze klantenservice via 071-7900040 of info@lyceo.nl. Zij helpen je graag verder.

--- Blijf op de hoogte

Onze nieuwsbrief