Studiecoaching in het kort

  • Hulp bij het plannen en organiseren van het schoolwerk
  • Één-op-één les van een vaste studiecoach
  • De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien
  • Traject van 10 weken, 1 uur per week
  • Maatwerk mogelijk
Neem contact op

Studiecoaching

Voor extra hulp bij de studievaardigheden

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het plannen en organiseren van al je schoolwerk? Dan is studiecoaching iets voor jou. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van passende studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heb je voor de rest van je leven plezier van.

Je gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor.

Als aanvulling

Studiecoaching werkt het beste in combinatie met bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of bijles. De één-op-één coaching zorgt voor extra persoonlijke aandacht. Wat je tijdens de studiecoaching leert kun je vervolgens direct toepassen in de huiswerkbegeleiding. Hierdoor wordt het makkelijker om deze vaardigheden eigen te maken.

Aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek

De studiecoach

Tijdens het traject krijg je een vaste studiecoach.  Onze studiecoaches weten precies hoe ze jou met je leerwerk kunnen helpen. We werken hierbij met studenten omdat zij dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan. Onze begeleiders inspireren, motiveren en geven vertrouwen. En dat is precies wat we leerlingen willen meegeven. Al onze studentbegeleiders hebben een selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma doorlopen.

Waar kan ik studiecoaching volgen?

Studiecoaching wordt aangeboden op zowel onze eigen vestigingen als onze schoollocaties. Kijk op deze pagina voor een vestiging bij jou in de buurt.

Tarieven

We werken met strippenkaarten van 5, 10 of 20 lessen van een uur. Het oorspronkelijke traject bestaat uit 10 bijeenkomsten, waarbij we werken met een 10-strippenkaart. Verlenging, of een ander passend aantal bijeenkomsten aansluitend op de hulpvraag, is uiteraard altijd mogelijk. In een persoonlijk gesprek maken we duidelijke afspraken over de tarieven, momenten en inhoudelijke focus.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw vestigingscoördinator of onze klantenservice via 071-7900040 of info@lyceo.nl. Zij helpen je graag verder.