Meer structuur in het schoolwerk met huiswerkbegeleiding

 • Ontwikkel studievaardigheden met de Lyceo Leren Leren-methode
 • Meer zelfvertrouwen en betere resultaten
 • Professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
 • Werk eventuele opgelopen achterstanden weg
 • Op één van onze vestigingen
 • Inclusief ons nieuwe online leerplatform Lyceo Oefenen
Direct aanmelden

Huiswerkbegeleiding volgen?

Kan jouw kind wel wat extra ondersteuning en structuur gebruiken? Wij helpen hem of haar graag met huiswerkbegeleiding op één van onze vestigingen. Huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat leerlingen goed bijblijven en de behandelde stof goed verwerken. Tijdens de begeleiding is er de mogelijkheid om vragen te stellen over de lesstof, controleren wij of je kind het leerwerk goed kent en focussen we op het aanleren van studievaardigheden. Als aanvulling op huiswerkbegeleiding krijgt je kind toegang tot ons nieuwe online leerplatform: Lyceo Oefenen! 

Haal het beste uit jezelf 

Heeft je zoon of dochter er moeite mee om huiswerk goed te plannen? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. Doordat je kind niet alleen aan zijn of haar huiswerk werkt, maar ook hulp krijgt bij het plannen en ontwikkelen van de studievaardigheden heeft hij of zij minder stress, meer vrije tijd en behalen ze betere resultaten. Dat klinkt goed, toch?

Meer weten? Plan een gratis (online) adviesgesprek

Wil je meer weten over huiswerkbegeleiding voor je kind en hoe huiswerkbegeleiding eigenlijk in zijn werk gaat? Vul het formulier hiernaast in om een afspraak te maken voor een adviesgesprek. Een adviesgesprek kan op een vestiging bij jou in de buurt, maar ook online. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Aanmelden voor een vrijblijvend (online) adviesgesprek

Wat houdt huiswerkbegeleiding in?  

Aan de hand van een intakegesprek met jouw kind en met jou als ouders/verzorgers maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor doelstellingen en wensen wordt samengesteld. Je kind maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode gaan we aan de slag met het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. In een rustige omgeving werken we samen met jouw kind aan het vergroten van de motivatie en zelfvertrouwen, totdat hij of zij zelfstandig weer verder kan. Via ons eigen systeem kan je kind de vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar hij of zij maar wil. Zo weten ze precies aan welke taak ze nog extra moeten werken en welke ze al eigen hebben gemaakt. Lyceo Leren Leren© is de inhoudelijke basis van de dienstverlening van Lyceo. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Net als de studievaardigheden- en motivatietest, hiermee kunnen we precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jouw kind motiveert. Zo kunnen we begeleiding op maat aanbieden.

Vraag een gratis informatiepakket aan

Nieuw: inclusief Lyceo Oefenen
Online oefenen met de lesstof

Als aanvulling op de huiswerkbegeleiding krijgt je kind toegang tot Lyceo Oefenen. Dit is ons digitale leerplatform vol oefenmateriaal. Met Lyceo Oefenen kunnen leerlingen in de onder- en bovenbouw op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau zelf aan de slag met uitlegfilmpjes en oefenopgaven. Handig om bijvoorbeeld een toets voor te bereiden, of om lastige stof beter onder de knie te krijgen. Na het maken van de oefeningen volgt uitgebreide feedback, zodat je kind weet welke onderdelen nog wat extra aandacht nodig hebben.

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

Binnen een kleine groep en in een rustige omgeving kan jouw kind zich volledig concentreren op werkzaamheden en kan de begeleider alle aandacht en ondersteuning geven die jouw zoon of dochter op dat moment nodig heeft. Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je kind vragen stellen, word hij of zij overhoord als ze dat willen en wordt zelfs het maakwerk gecontroleerd om te kijken of ze de stof goed begrijpen.

Studievaardigheden- en motivatietest

In onze huiswerkbegeleiding starten we altijd met een studievaardigheden- en motivatietest. Hiermee zien we precies welke studievaardigheden jouw kind al bezit en waar ze nog hulp bij kunnen gebruiken en weten we wat jouw kind motiveert. De studievaardigheden die de leerlingen leert tijdens de huiswerkbegeleiding nemen ze de rest van hun leven mee, in vervolgopleidingen maar later ook in hun werk.

Een individueel plan van aanpak 

Huiswerkbegeleiding is voor ieder vak beschikbaar en vaak zal je kind meerdere dagen per week na schooltijd begeleiding krijgen. Hoeveel uur en op welke dagen, dat verschilt per leerling en leggen we vast in een individueel plan van aanpak. Je zoon of dochter leert en werkt uit eigen boeken, dus vergeet niet om die mee te nemen naar de huiswerkbegeleiding. Het tarief is afhankelijk van het aantal dagen huiswerkbegeleiding dat wordt afgenomen. Hiervoor kun je het beste persoonlijk contact met ons opnemen. Dat kan via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl, we helpen je graag!

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

 • Je kind kan huiswerk makkelijker plannen.
 • Je kind heeft huiswerk op tijd af.
 • Je kind heeft meer vrije tijd.
 • Je kind krijgt meer zelfvertrouwen.
 • Je kind heeft weinig tot geen stress meer.

Op welke locaties kan ik terecht?

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende locaties door heel Nederland. Benieuwd naar een locatie bij jou in de buurt?

Meld je vandaag nog aan!

Aan de hand van een intakegesprek met jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor de doelstellingen en wensen van de leerling wordt samengesteld. Je kind maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Via ons eigen systeem kunnen jij en jouw kind de vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar je maar wilt. Zo weet je precies aan welke taak jouw kind nog extra moet werken en welke al eigen zijn gemaakt. Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.

Hulp bij het leren

Leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je kind graag! Kijk eens bij alle tips en -tricks per vak en de filmpjes met leertips voor alle vakken op ons YouTube kanaal Lyceo Legt uit. Heeft je kind moeite met het onthouden van formules, rijtjes, jaartallen en al dat soort zaken? Ezelsbruggetje.nl helpt hen deze weetjes te onthouden!

Lyceo Extra

Omdat extra ondersteuning niet voor iedereen binnen handbereik ligt, is er het Lyceo Extra-programma. Met dit programma bieden wij inmiddels dagelijks kosteloos begeleiding aan honderden leerlingen. De school bepaalt wie voor Lyceo Extra in aanmerking komt. Door samen te werken met de scholen kan Lyceo structureel extra plekken beschikbaar stellen in zowel huiswerkbegeleiding als examentraining. De afgelopen jaren zijn wij in staat geweest landelijk duizenden leerlingen via het Lyceo Extra-programma te begeleiden. Weten of jouw kind hiervoor in aanmerking komt? Vraag dit na bij de Lyceo-vestigingscoördinator van uw school.

Meer lezen over onze samenwerking met scholen? Klik hier.

A

B

C

D

E

G

H

IJ

L

M

N

P

R

S

U

V

W

Z

Overzicht van alle steden