Meer structuur in het schoolwerk met huiswerkbegeleiding

  • Ontwikkel studievaardigheden met de Lyceo Leren Leren-methode
  • Meer zelfvertrouwen en betere resultaten
  • Professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
  • Werk eventuele opgelopen achterstanden weg
  • Op één van onze vestigingen
Direct aanmelden

Huiswerkbegeleiding volgen?

Kan jij wel wat extra ondersteuning en structuur gebruiken? Wij helpen je graag met huiswerkbegeleiding op één van onze vestigingen. Huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat je goed bijblijft en de behandelde stof goed verwerkt. Tijdens de begeleiding is er de mogelijkheid om vragen te stellen over de lesstof, controleren wij of je het leerwerk goed kent en focussen we op het aanleren van studievaardigheden.

Haal het beste uit jezelf 

Heb je er moeite mee je huiswerk goed te plannen? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. Doordat je niet alleen aan je huiswerk werkt, maar ook hulp krijgt bij het plannen en ontwikkelen van je studievaardigheden heb je minder stress, meer vrije tijd en behaal je betere resultaten. Dat klinkt goed, toch?

Meer weten? Plan een gratis (online) adviesgesprek

Wil je meer weten over huiswerkbegeleiding en hoe huiswerkbegeleiding eigenlijk in zijn werk gaat? Vul het formulier hiernaast in om een afspraak te maken voor een adviesgesprek. Een adviesgesprek kan op een vestiging bij jou in de buurt, maar ook online. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Wat houdt huiswerkbegeleiding in?  

Aan de hand van een intakegesprek met jou en jouw ouders/verzorgers maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor jouw doelstellingen en wensen wordt samengesteld. Je maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode gaan we aan de slag met het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. In een rustige omgeving werken we samen aan het vergroten van jouw motivatie en zelfvertrouwen, totdat je zelfstandig weer verder kan. Via ons eigen systeem kun je jouw vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar je maar wilt. Zo weet je precies aan welke taak je nog extra moet werken en welke je al eigen hebt gemaakt. Lyceo Leren Leren© is de inhoudelijke basis van de dienstverlening van Lyceo. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Net als de studievaardigheden- en motivatietest, hiermee kunnen we precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jou motiveert. Zo kunnen we jou begeleiding op maat aanbieden.

Vraag een gratis informatiepakket aan

Aanmelden voor een vrijblijvend (online) adviesgesprek

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

Binnen een kleine groep en in een rustige omgeving kun jij je volledig concentreren op je werkzaamheden en kan de begeleider je alle aandacht en ondersteuning geven die je op dat moment nodig hebt. Tijdens de huiswerkbegeleiding kun je vragen stellen, word je overhoord als je dat wilt en wordt zelfs je maakwerk gecontroleerd om te kijken of je de stof goed begrijpt.

Studievaardigheden- en motivatietest

In onze huiswerkbegeleiding starten we altijd met een studievaardigheden- en motivatietest. Hiermee zien we precies welke studievaardigheden je al bezit en waar je nog hulp bij kunt gebruiken en weten we wat jou motiveert. De studievaardigheden die je leert tijdens de huiswerkbegeleiding neem je de rest van je leven mee, in vervolgopleidingen maar later ook in je werk.

Een individueel plan van aanpak 

Huiswerkbegeleiding is voor ieder vak beschikbaar en vaak zul je meerdere dagen per week na schooltijd begeleiding krijgen. Hoeveel uur en op welke dagen, dat verschilt per leerling en leggen we vast in een individueel plan van aanpak. Je leert en werkt uit je eigen boeken, dus vergeet niet om die mee te nemen naar je huiswerkbegeleiding. Het tarief is afhankelijk van het aantal dagen huiswerkbegeleiding dat wordt afgenomen. Hiervoor kun je het beste persoonlijk contact met ons opnemen. Dat kan via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl, we helpen je graag!

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

  • Je kunt je huiswerk makkelijker plannen.
  • Je hebt je huiswerk op tijd af.
  • Je hebt meer vrije tijd.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je hebt weinig tot geen stress meer.

Op welke locaties kan ik terecht?

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende locaties door heel Nederland. Benieuwd naar een locatie bij jou in de buurt?

Meld je vandaag nog aan!

Aan de hand van een intakegesprek met jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor jouw doelstellingen en wensen wordt samengesteld. Je maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Via ons eigen systeem kun je jouw vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar je maar wilt. Zo weet je precies aan welke taak je nog extra moet werken en welke je al eigen hebt gemaakt. Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.

Hulp bij het leren

Leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Kijk eens bij alle tips en -tricks per vak en de filmpjes met leertips voor alle vakken op ons YouTube kanaal Lyceo Legt uit. Moeite met het onthouden van formules, rijtjes, jaartallen en al dat soort zaken? Ezelsbruggetje.nl helpt jou deze weetjes te onthouden!

Lyceo Extra

Omdat extra ondersteuning niet voor iedereen binnen handbereik ligt, is er het Lyceo Extra-programma. Met dit programma bieden wij inmiddels dagelijks kosteloos begeleiding aan honderden leerlingen. De school bepaalt wie voor Lyceo Extra in aanmerking komt. Door samen te werken met de scholen kan Lyceo structureel extra plekken beschikbaar stellen in zowel huiswerkbegeleiding als examentraining. De afgelopen jaren zijn wij in staat geweest landelijk duizenden leerlingen via het Lyceo Extra-programma te begeleiden. Weten of uw kind hiervoor in aanmerking komt? Vraag dit na bij de Lyceo-vestigingscoördinator van uw school.

Meer lezen over onze samenwerking met scholen? Klik hier.

A

B

C

D

E

G

H

IJ

L

M

N

P

R

S

U

V

W

Z

Overzicht van alle steden