Waarom huiswerkbegeleiding bij Lyceo?

  • Meerdere dagen per week begeleiding na schooltijd
  • Meer zelfvertrouwen, meer vrije tijd en vaak hogere cijfers
  • Ontwikkel studievaardigheden met de Lyceo Leren Leren-methode
  • Professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
  • Opgelopen achterstanden worden weggewerkt en je begint het nieuwe schooljaar goed
Direct aanmelden

Huiswerkbegeleiding volgen?

Opnieuw structuur aanbrengen na deze periode van online lessen volgen is cruciaal om goed te starten in het nieuwe schooljaar. Huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat je goed bijblijft en de behandelde stof goed verwerkt. Wil je meer informatie over onze huiswerkbegeleiding of direct aanmelden? Neem dan contact met ons op via 071-7900040.

Haal het beste uit jezelf 

Heb je er moeite mee je huiswerk goed te plannen? Of ben je op zoek naar een rustige plek om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. Tijdens de huiswerkbegeleiding word je geholpen met plannen, kun je vragen stellen over de stof en controleren wij of je het leerwerk goed kent. Hierdoor heb je minder stress en meer vrije tijd en haal je hopelijk snel betere cijfers. Dat klinkt goed, toch? Maar hoe gaat huiswerkbegeleiding eigenlijk in zijn werk?

Wat houdt huiswerkbegeleiding in?  

Aan de hand van een intakegesprek met jou en jouw ouders/verzorgers maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor jouw doelstellingen en wensen wordt samengesteld. Je maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode gaan we aan de slag met het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. In een rustige omgeving werken we samen aan het vergroten van jouw motivatie en zelfvertrouwen, totdat je zelfstandig weer verder kan. Via ons eigen systeem kun je jouw vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar je maar wilt. Zo weet je precies aan welke taak je nog extra moet werken en welke je al eigen hebt gemaakt. Lyceo Leren Leren© is de inhoudelijke basis van de dienstverlening van Lyceo. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Net als de studievaardigheden- en motivatietest, hiermee kunnen we precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jou motiveert. Zo kunnen we jou begeleiding op maat aanbieden.

Vraag een gratis informatiepakket aan

Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

Binnen een kleine groep en in een rustige omgeving kun jij je volledig concentreren op je werkzaamheden en kan de begeleider je alle aandacht en ondersteuning geven die je op dat moment nodig hebt. Tijdens de huiswerkbegeleiding kun je vragen stellen, word je overhoord als je dat wilt en wordt zelfs je maakwerk gecontroleerd om te kijken of je de stof goed begrijpt.

Studievaardigheden- en motivatietest

In onze huiswerkbegeleiding starten we altijd met een studievaardigheden- en motivatietest. Hiermee zien we precies welke studievaardigheden je al bezit en waar je nog hulp bij kunt gebruiken en weten we wat jou motiveert. De studievaardigheden die je leert tijdens de huiswerkbegeleiding neem je de rest van je leven mee, in vervolgopleidingen maar later ook in je werk.

Een individueel plan van aanpak 

Huiswerkbegeleiding is voor ieder vak beschikbaar en vaak zul je meerdere dagen per week na schooltijd begeleiding krijgen. Hoeveel uur en op welke dagen, dat verschilt per leerling en leggen we vast in een individueel plan van aanpak. Je leert en werkt uit je eigen boeken, dus vergeet niet om die mee te nemen naar je huiswerkbegeleiding. Het tarief is afhankelijk van het aantal dagen huiswerkbegeleiding dat wordt afgenomen. Hiervoor kun je het beste persoonlijk contact met ons opnemen. Dat kan via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl, we helpen je graag!

Hoe werkt online huiswerkbegeleiding?

Vind jij het ook zo moeilijk om jezelf iedere dag weer te motiveren om aan de slag te gaan met je schoolwerk? Wij snappen dit als geen ander en gaan je helpen deze tijd goed te gebruiken. Dit doen we de komende tijd bijvoorbeeld met online huiswerkbegeleiding.

Naast huiswerkbegeleiding op locatie kun je ook online huiswerkbegeleiding volgen. Met online huiswerkbegeleiding van Lyceo word je, waar je ook woont, digitaal geholpen met je huiswerk. We controleren of je het huiswerk goed kent en focussen op het aanleren van studievaardigheden, zoals: plannen, samenvatten, structureren en zelfstandig werken. Daar heb je je hele leven plezier van! Onze enthousiaste en ervaren begeleiders zorgen ervoor dat jij straks zonder stress en vol zelfvertrouwen weer naar school kunt.

We spreken elkaar wekelijks (ook via Skype of een ander programma), waarbij we samen jouw huiswerk in kaart brengen en een digitale planning maken. Deze planning wordt opgenomen in ons leerlingvolgsysteem, HOMi, waar ook je huiswerk, cijfers en andere belangrijke informatie in staan. Via de HOMi-app ga jij vervolgens dagelijks thuis aan de slag. Om je bij je huiswerk te ondersteunen, maken we gebruik van het materiaal van Lyceo Leren Leren. Hiermee ontwikkel jij je studievaardigheden steeds verder.

Via regelmatige logboekstukjes houden we je voortgang bij, zodat voor ons, je ouders en jouzelf steeds duidelijk is wat al goed gaat, en waar we samen nog aan kunnen werken. Zo kun je na verloop van tijd zelfstandig weer verder!

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar voor Online Huiswerkbegeleiding, afhankelijk van jouw wensen en behoeften. We vertellen je hier graag meer over! Neem contact met ons op via info@lyceo.nl of  071 – 7900040.

Direct aanmelden

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

  • Je kunt je huiswerk makkelijker plannen.
  • Je hebt je huiswerk op tijd af.
  • Je hebt meer vrije tijd.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je hebt weinig tot geen stress meer.

 

Op welke locaties kan ik terecht?

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende locaties door heel Nederland. Benieuwd naar een locatie bij jou in de buurt?

Meld je vandaag nog aan!

Aan de hand van een intakegesprek met jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor jouw doelstellingen en wensen wordt samengesteld. Je maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Via ons eigen systeem kun je jouw vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar je maar wilt. Zo weet je precies aan welke taak je nog extra moet werken en welke je al eigen hebt gemaakt. Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.

Hulp bij het leren

Leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Kijk eens bij alle tips en -tricks per vak en de filmpjes met leertips voor alle vakken op ons YouTube kanaal Lyceo Legt uit. Moeite met het onthouden van formules, rijtjes, jaartallen en al dat soort zaken? Ezelsbruggetje.nl helpt jou deze weetjes te onthouden!

Lyceo Extra

Omdat extra ondersteuning niet voor iedereen binnen handbereik ligt, is er het Lyceo Extra-programma. Met dit programma bieden wij inmiddels dagelijks kosteloos begeleiding aan honderden leerlingen. De school bepaalt wie voor Lyceo Extra in aanmerking komt. Door samen te werken met de scholen kan Lyceo structureel extra plekken beschikbaar stellen in zowel huiswerkbegeleiding als examentraining. De afgelopen jaren zijn wij in staat geweest landelijk duizenden leerlingen via het Lyceo Extra-programma te begeleiden. Weten of uw kind hiervoor in aanmerking komt? Vraag dit na bij de Lyceo-vestigingscoördinator van uw school.

Meer lezen over onze samenwerking met scholen? Klik hier

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie