Huiswerkbegeleiding
Direct aanmelden
Direct aanmelden

Huiswerkbegeleiding volgen?

Huiswerkbegeleiding:  Meer zelfvertrouwen, meer vrije tijd en vaak hogere cijfers

Haal het beste uit jezelf 

Heb je er moeite mee je huiswerk goed te plannen? Of ben je op zoek naar een rustige plek om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. Tijdens de huiswerkbegeleiding word je geholpen met plannen, kun je vragen stellen over de stof en controleren wij of je het leerwerk goed kent. Hierdoor heb je minder stress en meer vrije tijd en haal je hopelijk snel betere cijfers. Dat klinkt goed, toch? Maar hoe gaat huiswerkbegeleiding eigenlijk in zijn werk?

Wat houdt huiswerkbegeleiding in?  

Aan de hand van een intakegesprek met jou en jouw ouders/verzorgers maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor jouw doelstellingen en wensen wordt samengesteld. Je maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode gaan we aan de slag met het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. In een rustige omgeving werken we samen aan het vergroten van jouw motivatie en zelfvertrouwen, totdat je zelfstandig weer verder kan. Via ons eigen systeem kun je jouw vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar je maar wilt. Zo weet je precies aan welke taak je nog extra moet werken en welke je al eigen hebt gemaakt. Lyceo Leren Leren© is de inhoudelijke basis van de dienstverlening van Lyceo. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. Net als de studievaardigheden- en motivatietest, hiermee kunnen we precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jou motiveert. Zo kunnen we jou begeleiding op maat aanbieden.

Persoonlijke begeleiding 

Binnen een kleine groep en in een rustige omgeving kun jij je volledig concentreren op je werkzaamheden en kan de begeleider je alle aandacht en ondersteuning geven die je op dat moment nodig hebt. Tijdens de huiswerkbegeleiding kun je vragen stellen, word je overhoord als je dat wilt en wordt zelfs je maakwerk gecontroleerd om te kijken of je de stof goed begrijpt.

Studievaardigheden- en motivatietest

In onze huiswerkbegeleiding starten we altijd met een studievaardigheden- en motivatietest. Hiermee zien we precies welke studievaardigheden je al bezit en waar je nog hulp bij kunt gebruiken en weten we wat jou motiveert. De studievaardigheden die je leert tijdens de huiswerkbegeleiding neem je de rest van je leven mee, in vervolgopleidingen maar later ook in je werk. Meer weten? Vraag een informatiepakket aan!

Een individueel plan van aanpak 

Huiswerkbegeleiding is voor ieder vak beschikbaar en vaak zul je meerdere dagen per week na schooltijd begeleiding krijgen. Hoeveel uur en op welke dagen dat verschilt per leerling en leggen we vast in een individueel plan van aanpak. Je leert en werkt uit je eigen boeken, dus vergeet niet om die mee te nemen naar je huiswerkbegeleiding. Het tarief is afhankelijk van het aantal dagen huiswerkbegeleiding dat wordt afgenomen. Hiervoor kun je het beste persoonlijk contact met ons opnemen. Dat kan via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl, we helpen je graag!

Voordelen van huiswerkbegeleiding:

  • Je kunt je huiswerk makkelijker plannen.
  • Je hebt je huiswerk op tijd af.
  • Je hebt meer vrije tijd.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je hebt weinig tot geen stress meer.

 

Onderzoek ervaringen Lyceo onder leerlingen en ouders

Bekijk hier de resultaten van ons onderzoek onder leerlingen en ouders/verzorgers over hun ervaringen met Lyceo van schooljaar 2017-2018.

Reviews huiswerkbegeleiding

Een reactie van ouders die huiswerkbegeleiding bij Lyceo hebben opgestart:

‘Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 HAVO, was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten. Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en wij waren op de hoogte. Niet alleen is Quint over gegaan naar 3 HAVO, nog belangrijker: Hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken, variatie in leerstrategieën. Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom. De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning gecreëerd voor Quint en onszelf. – Rob van de Wiel en Danielle van Basten’ –

 

Meld je vandaag nog aan

Aan de hand van een intakegesprek met jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor jouw doelstellingen en wensen wordt samengesteld. Je maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Via ons eigen systeem kun je jouw vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar je maar wilt. Zo weet je precies aan welke taak je nog extra moet werken en welke je al eigen hebt gemaakt. Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.

Meer over Lyceo

Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot loopbaanoriëntatie of leren coderen. Je vindt ons door het hele land – op eigen vestigingen en op de vele scholen waarmee we samenwerken. Samen met onze kennispartners zijn we de meest gevraagde aanbieder van huiswerkbegeleiding en bijles. We halen er alles uit wat erin zit bij je, zodat je kunt worden wie je eigenlijk al bent. We werken vanuit vertrouwen en positiviteit, waardoor kennis en vaardigheden groeien. Jij staat als leerling bij ons centraal. We geloven in persoonlijke aandacht en focussen op jouw sterke punten en succeservaringen. We zorgen er altijd voor dat je met zoveel mogelijk plezier kunt werken. Want wat je met plezier leert, vergeet je nooit meer. Tijdens huiswerkbegeleiding word je begeleid door student-begeleiders die qua leeftijd en belevingswereld dicht bij jou staan en je daardoor goed inspireren en motiveren. We werken met innovatief en onafhankelijk lesmateriaal, ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten.

Hulp bij het leren

Leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Kijk eens bij alle tips en -tricks per vak en de filmpjes met leertips voor alle vakken op ons Youtube kanaal Lyceo Legt uit. Moeite met het onthouden van formules, rijtjes, jaartallen en al dat soort zaken? Ezelsbruggetje.nl helpt jou deze weetjes te onthouden!  

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie