Meer structuur in het schoolwerk met huiswerkbegeleiding

 • Ontwikkel studievaardigheden met de Lyceo Leren Leren-methode
 • Meer zelfvertrouwen en betere resultaten
 • Professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
 • Werk eventuele opgelopen achterstanden weg
 • Op één van onze vestigingen
 • Inclusief ons nieuwe online leerplatform Lyceo Oefenen
Direct aanmelden

Huiswerkbegeleiding

Kan jouw kind wel wat extra ondersteuning en structuur gebruiken? Wij helpen hem of haar graag met huiswerkbegeleiding op één van onze vestigingen. Huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat leerlingen goed bijblijven en de behandelde stof goed verwerken. Tijdens de begeleiding is er de mogelijkheid om vragen te stellen over de lesstof, controleren wij of je kind het leerwerk goed kent en focussen we op het aanleren van studievaardigheden. Als aanvulling op huiswerkbegeleiding krijgt je kind toegang tot ons nieuwe online leerplatform: Lyceo Oefenen! 

Haal het beste uit jezelf 

Heeft je zoon of dochter er moeite mee om huiswerk goed te plannen? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. Doordat je kind niet alleen aan zijn of haar huiswerk werkt, maar ook hulp krijgt bij het plannen en ontwikkelen van de studievaardigheden heeft hij of zij minder stress, meer vrije tijd en behalen ze betere resultaten. Dat klinkt goed, toch?

Meer weten? Plan een gratis telefonisch adviesgesprek

Wil je meer weten over huiswerkbegeleiding voor je kind en hoe huiswerkbegeleiding eigenlijk in zijn werk gaat? Vul het formulier hiernaast in om een afspraak te maken voor een telefonisch adviesgesprek. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Aanmelden voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Een middag huiswerkbegeleiding

Aan de hand van een intakegesprek met jouw kind en met jou als ouder/verzorger maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor doelstellingen en wensen wordt samengesteld. Je kind maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding.

Met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode gaan we aan de slag met het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. In een rustige omgeving werken we samen met jouw kind aan het vergroten van de motivatie en zelfvertrouwen, totdat hij of zij zelfstandig weer verder kan.

Via ons eigen systeem kan je kind de vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar hij of zij maar wil. Zo weten ze precies aan welke taak ze nog extra moeten werken en welke ze al eigen hebben gemaakt.

Lyceo Leren Leren© is de inhoudelijke basis van de dienstverlening van Lyceo. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Net als de studievaardigheden- en motivatietest, hiermee kunnen we precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jouw kind motiveert. Zo kunnen we begeleiding op maat aanbieden.

Vraag een gratis informatiepakket aan

Nieuw: inclusief Lyceo Oefenen

Online oefenen met de lesstof

Als aanvulling op de huiswerkbegeleiding krijgt je kind toegang tot Lyceo Oefenen. Dit is ons digitale leerplatform vol oefenmateriaal. Met Lyceo Oefenen kunnen leerlingen in de onder- en bovenbouw op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau zelf aan de slag met uitlegfilmpjes en oefenopgaven. Handig om bijvoorbeeld een toets voor te bereiden, of om lastige stof beter onder de knie te krijgen. Na het maken van de oefeningen volgt uitgebreide feedback, zodat je kind weet welke onderdelen nog wat extra aandacht nodig hebben.

Een fijne leeromgeving

Binnen een kleine groep en in een rustige omgeving kan jouw kind zich volledig concentreren op werkzaamheden en kan de begeleider alle aandacht en ondersteuning geven die jouw zoon of dochter op dat moment nodig heeft. Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je kind vragen stellen, wordt hij of zij overhoord als ze dat willen en wordt zelfs het maakwerk gecontroleerd om te kijken of ze de stof goed begrijpen.

Studievaardigheden- en motivatietest

In onze huiswerkbegeleiding starten we altijd met een studievaardigheden- en motivatietest. Hiermee zien we precies welke studievaardigheden jouw kind al bezit en waar ze nog hulp bij kunnen gebruiken en weten we wat jouw kind motiveert. De studievaardigheden die de leerlingen leren tijdens de huiswerkbegeleiding nemen ze de rest van hun leven mee, in vervolgopleidingen maar later ook in hun werk.

Een individueel plan van aanpak 

Huiswerkbegeleiding is voor ieder vak beschikbaar en vaak zal je kind meerdere dagen per week na schooltijd begeleiding krijgen. Hoeveel uur en op welke dagen, dat verschilt per leerling en leggen we vast in een individueel plan van aanpak. Je zoon of dochter leert en werkt uit eigen boeken, dus vergeet niet om die mee te nemen naar de huiswerkbegeleiding. Het tarief is afhankelijk van het aantal dagen huiswerkbegeleiding dat wordt afgenomen. Hiervoor kun je het beste persoonlijk contact met ons opnemen. Dat kan via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl, we helpen je graag!

De voordelen op een rijtje!

 • Je kind kan huiswerk makkelijker plannen.
 • Je kind heeft huiswerk op tijd af.
 • Je kind heeft meer vrije tijd.
 • Je kind krijgt meer zelfvertrouwen.
 • Je kind heeft weinig tot geen stress meer.

Aanmelden

Aan de hand van een intakegesprek met jouw kind en jou als ouder/verzorger maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek voor de doelstellingen en wensen van de leerling wordt samengesteld. Je kind maakt hiervoor een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Via ons eigen systeem kunnen jij en jouw kind de vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar je maar wilt. Zo weet je precies aan welke taak jouw kind nog extra moet werken en welke al eigen zijn gemaakt. Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.

Hulp bij het leren

Leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je kind graag! Kijk eens bij alle tips en -tricks per vak en de filmpjes met leertips voor alle vakken op ons YouTube kanaal Lyceo Legt uit. Heeft je kind moeite met het onthouden van formules, rijtjes, jaartallen en al dat soort zaken? Ezelsbruggetje.nl helpt hen deze weetjes te onthouden!

Lyceo Extra

Omdat extra ondersteuning niet voor iedereen binnen handbereik ligt, is er het Lyceo Extra-programma. Met dit programma bieden wij inmiddels dagelijks kosteloos begeleiding aan honderden leerlingen. De school bepaalt wie voor Lyceo Extra in aanmerking komt. Door samen te werken met de scholen kan Lyceo structureel extra plekken beschikbaar stellen in zowel huiswerkbegeleiding als examentraining. De afgelopen jaren zijn wij in staat geweest landelijk duizenden leerlingen via het Lyceo Extra-programma te begeleiden. Weten of jouw kind hiervoor in aanmerking komt? Vraag dit na bij de Lyceo-vestigingscoördinator van uw school.

Meer lezen over onze samenwerking met scholen? Klik hier.

A

B

C

D

E

G

H

IJ

K

L

M

N

P

R

S

U

V

W

Z

Overzicht van alle steden

Veelgestelde vragen
over huiswerkbegeleiding
 •     Wat is huiswerbegeleiding?

  Huiswerkbegeleiding is voor leerlingen uit alle leerjaren en van alle niveaus. Je kind is in de middag na school aanwezig om zijn of haar huiswerk te maken. Onze vestigingen zijn huiselijk, bieden een stimulerende leeromgeving en hebben een prettige en veilige sfeer. Je kind wordt begeleid met zijn of haar planning, leert “leren” en leert structuur aan te brengen. Ook is er ruimte om te overhoren. We monitoren de voortgang van jouw kind en helpen hem of haar voor te bereiden op toetsen of overhoringen. We streven ernaar om tijdens de begeleiding al het huiswerk af te ronden.

 •     Voor wie is huiswerkbegeleiding?

  Onze huiswerkbegeleiding is geschikt voor iedere leerling. We begeleiden leerlingen die:

  • Moeite hebben met leren
  • Moeite hebben om ‘s middags thuis weer aan de slag te gaan
  • Te weinig discipline hebben of niet gemotiveerd zijn
  • De lesstof niet (goed) begrijpen
  • Hogere cijfers willen halen
  • Zelfverzekerder willen worden
  • In hun vrije tijd echt vrij willen zijn

 •     Wat zijn de kosten van huiswerkbegeleiding?

  De kosten van huiswerkbegeleiding vind je in het informatiepakket per vestiging. Klik hier om een informatiepakket aan te vragen. Onze klantenservice vertelt je uiteraard ook graag meer over de tarieven, bel 071-7900040.

 •     Waar kan ik huiswerkbegeleiding volgen?

  Lyceo biedt huiswerkbegeleiding aan op verschillende locaties door heel Nederland. Wil je weten waar we bij jou in de buurt huiswerkbegeleiding aanbieden? Vul dan hier je woonplaats in en zie welke locatie het dichtstbij is.

 •     Hoe vaak per week kan ik huiswerkbegeleiding volgen?

  Je kind start met minimaal 3, maar vaak 4 of 5 dagen huiswerkbegeleiding. In overleg bouwen we af naarmate hij of zij zelfstandiger kan werken. In enkele gevallen is het in overleg mogelijk om te starten met 2 dagen huiswerkbegeleiding.

 •     Wat is het verschil tussen huiswerkbegeleiding en bijles?

  Wilt je kind extra inhoudelijke hulp bij een bepaald vak? Dan kun je het beste bijles volgen. Wanneer je op zoek bent naar ondersteuning bij het maken en plannen van huiswerk, is huiswerkbegeleiding een optie. Daarnaast wordt bijles een-op-een gegeven en is huiswerkbegeleiding vaak in (kleine) groepen.

 •     Ik wil graag huiswerkbegeleiding én bijles, kan dat ook?

  Zeker! Een combinatie van beiden heeft een versterkend effect. De geleerde studievaardigheden in de huiswerkbegeleiding kunnen direct tijdens de bijlessen toegepast worden. Over het algemeen volg je kind bijles als het met een specifiek vak niet lekker gaat. Huiswerkbegeleiding gaat in op het aanleren van studievaardigheden en beter plannen van huiswerk. Daarmee vullen deze twee elkaar heel mooi aan!

 •     Hoe weet ik waar mijn kind aan heeft gewerkt tijdens de begeleiding?

  Via ons leerlingvolgsysteem HOMi kun je precies zien wat er allemaal gebeurt tijdens de huiswerkbegeleiding. Iedere dag wordt afgesloten met een dagverslag, waarin gereflecteerd wordt op wat er gebeurd is, wat er goed ging en wat er nog beter kan.

 •     Wat zijn de tijden van de huiswerkbegeleiding?

  Huiswerkbegeleiding vindt over het algemeen plaats ná schooltijd. De precieze tijden verschillen daarom per locatie. We proberen de tijden altijd zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de roosters van al onze leerlingen. Daarom gaan we vaak tijdens toetsweken eerder open, zodat leerlingen hun tijd ook zo efficiënt mogelijk kunnen benutten.

 •     Mijn kind heeft tot laat les, kan hij/zij later aanschuiven bij de begeleiding?

  Dat is altijd mogelijk. Iedereen heeft een ander rooster, dus iedereen sluit individueel aan, zo snel mogelijk na de laatste les.

 •     Kan er van dagen gewisseld worden?

  Ja, dat kan. Je kunt dit het beste bespreken met jouw vestigingscoördinator.

 •     Hoe zit het met afmelden voor een middag huiswerkbegeleiding?

  Dit geef je zo snel mogelijk door aan de vestigingsmanager. In overleg is het dan vaak mogelijk om diezelfde week de gemiste middag een keer in te halen.