Volg bijles Economie

Economie is overal om je heen. Toch vinden veel leerlingen economie een lastig vak. Dat komt vaak doordat het ingewikkeld kan zijn een duidelijk beeld te krijgen van de stof. Wij zijn er om je te helpen de stof beter te begrijpen, door voorbeelden te geven en samen te oefenen tijdens onze bijles. Zo bouw je aan je begrip voor dit vak!

Bijles helpt je om de lesstof van economie beter te begrijpen en te verwerken. Je krijgt een-op-een begeleiding voor de stof waar jij moeite mee hebt en je kan al je vragen als je iets nog niet helemaal snapt. Bij Lyceo is jouw kennisniveau het vertrekpunt. Op die manier krijg je precies de aandacht die jij nodig hebt.

Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken die met jou. Zo weet je precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijg je je zelfvertrouwen terug, waardoor je beter presteert.

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Bijles economie: hoe werkt dat?

We volgen de lijn uit de les om te kijken waar je tegenaan loopt. Zien we dat je bepaalde kennis mist, dan besteden we daar aandacht aan. Door aan je begrip te werken, zal je merken dat je nieuwe onderwerpen beter gaat begrijpen. Niet alleen nieuwe onderwerpen in de les, maar ook onderwerpen die je in de krant leest of op televisie ziet. Door de begrijpelijke uitleg die wij aan je geven, zie je de stof beter voor je en wat economische begrippen betekenen in de dagelijkse praktijk. Daardoor kan je je toetsen beter maken! Daarnaast oefenen we natuurlijk met de opgaven om te kijken of je de stof goed kan toepassen.

Bijles economie in de bovenbouw

In de bovenbouw krijg je verbreding en verdieping van de stof uit de onderbouw. We helpen je met nieuwe economische formules en hoe je daar berekeningen mee maakt. Ook gaan we aan de slag met het aflezen van gegevens uit grafieken en tabellen en werken met indexcijfers en procenten.  In de bovenbouw staan de economische domeinen centraal. Wellicht heb je moeite met domein Markt en vindt je domein Welvaart en Groei een makkie, of andersom. Waar je ook moeite mee hebt, we helpen jou.

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor economie  

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor economie die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Onderaan deze pagina zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak economie. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor economie maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een bewezen, effectieve methode, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier verschillende effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. De start is op jouw kennisniveau, waaruit we verder gaan bouwen. Ons lesmateriaal is onafhankelijk en innovatief en is ontwikkeld samen met universiteiten en hogescholen door het hele land.

Je krijgt één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Door deze vorm van begeleiding kun jij je optimaal richten op het vak wat je moeilijk vindt. Er zitten nog meer voordelen aan het volgen van bijles bij Lyceo, namelijk:

  • De begeleider geeft duidelijke uitleg waardoor je de lesstof beter begrijpt.
  • Je krijgt je eigen vaste ervaren begeleider.
  • Samen met deze begeleider werk je achterstanden weg, waardoor je weer helemaal op schema bent.
  • Doordat we werken op jouw tempo heb je zo min mogelijk stress.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor je bijles volgt.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jou kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden? Meld je dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Direct aanmelden