Economie
Meld je aan
Meld je aan

Volg Bijles economie

Economie is overal om je heen. Toch vinden veel leerlingen economie een lastig vak. Dat komt vaak doordat het ingewikkeld kan zijn een duidelijk beeld te krijgen van de stof. Wij zijn er om je te helpen de stof beter te begrijpen, door voorbeelden te geven en samen te oefenen tijdens onze bijles. Zo bouw je aan je begrip voor dit vak!

Bijles economie: hoe werkt dat?

We volgen de lijn uit de les om te kijken waar je tegenaan loopt. Zien we dat je bepaalde kennis mist, dan besteden we daar aandacht aan. Door aan je begrip te werken, zal je merken dat je nieuwe onderwerpen beter gaat begrijpen. Niet alleen nieuwe onderwerpen in de les, maar ook onderwerpen die je in de krant leest of op televisie ziet. Door de begrijpelijke uitleg die wij aan je geven, zie je de stof beter voor je en wat economische begrippen betekenen in de dagelijkse praktijk. Daardoor kan je je toetsen beter maken! Daarnaast oefenen we natuurlijk met de opgaven om te kijken of je de stof goed kan toepassen.

Bijles economie in de bovenbouw

In de bovenbouw krijg je verbreding en verdieping van de stof uit de onderbouw. We helpen je met nieuwe economische formules en hoe je daar berekeningen mee maakt. Ook gaan we aan de slag met het aflezen van gegevens uit grafieken en tabellen en werken met indexcijfers en procenten.  In de bovenbouw staan de economische domeinen centraal. Wellicht heb je moeite met domein Markt en vindt je domein Welvaart en Groei een makkie, of andersom. Waar je ook moeite mee hebt, we helpen jou.

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor economie  

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Bekijk de belangrijkste tips voor economie die je helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je te helpen met de lastigste onderwerpen. Hieronder zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak economie. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor economie maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie