Bijles economie volgen?

Economie is overal om ons heen. Toch vinden veel leerlingen economie een lastig vak. Dat komt vaak doordat het ingewikkeld kan zijn een duidelijk beeld te krijgen van de stof. Wij zijn er om je kind te helpen de stof beter te begrijpen, door voorbeelden te geven en samen te oefenen tijdens onze bijles. Zo bouwt je kind aan zijn of haar begrip voor dit vak!

Bijles kan helpen om de lesstof van economie beter te begrijpen en te verwerken. Je kind krijgt een-op-een begeleiding bij de stof waar hij of zij moeite mee ervaart en kan vragen stellen aan zijn of haar vaste begeleider als iets niet helemaal duidelijk is. Bij Lyceo is het kennisniveau van je kind het vertrekpunt. Op die manier krijgt hij of zij precies de aandacht die nodig is.

Direct aanmelden

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Neem contact met ons op
Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

De voordelen van economie bijles

Beter begrip van de economie stof
Een vaste ervaren begeleider
Achterstanden voor economie worden weggewerkt
We werken op het tempo van jouw kind
Meer zelfvertrouwen
Hogere cijfers voor economie

Bijles economie: hoe werkt dat?

We volgen de lijn uit de les om te kijken waar je kind tegenaan loopt. Zien we dat bepaalde kennis mist, dan besteden we daar aandacht aan. Door aan het begrip te werken, zullen we merken dat hij of zij nieuwe onderwerpen beter gaat begrijpen. Dit zijn niet alleen nieuwe onderwerpen uit de les, maar ook onderwerpen die we dagelijks in de krant lezen of op televisie zien. Door de begrijpelijke uitleg die wij aan je kind geven, ziet hij of zij beter voor zich wat economische begrippen betekenen in de dagelijkse praktijk. Daardoor kan jouw zoon of dochter toetsen beter maken. Daarnaast oefenen we natuurlijk met de opgaven om te kijken of hij of zij de stof goed kan toepassen.

In de bovenbouw

In de bovenbouw krijgt je kind verbreding en verdieping van de stof uit de onderbouw. We helpen hem of haar met nieuwe economische formules en hoe hij of zij daar berekeningen mee maakt. Ook gaan we aan de slag met het aflezen van gegevens uit grafieken en tabellen en werken we met indexcijfers en procenten. In de bovenbouw staan de economische domeinen centraal. Wellicht heeft je kind moeite met domein Markt en vindt hij of zij domein Welvaart en Groei een makkie, of andersom. Waar je kind ook moeite mee heeft, wij zijn er om te helpen.

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op het kennisniveau van je kind, waaruit we bouwen. Ons lesmateriaal is innovatief, onafhankelijk en is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten door het hele land.

Je kind krijgt een-op-een begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kan je kind zich optimaal richten op het vak waar hij of zij moeite mee heeft. Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken deze met je kind. Zo weet je als ouder precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijgt je kind zelfvertrouwen, wat resulteert in betere prestaties.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden voor hem of haar? Meld je kind dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor economie

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je kind graag! Bekijk de belangrijkste tips voor economie die je kind helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je kind te helpen met de lastigste onderwerpen. Hiernaast zie je een voorbeeld van een Lyceo Legt Uit filmpje voor het vak economie. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor economie maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!