Volg bijles Economie

Economie is overal om ons heen. Toch vinden veel leerlingen economie een lastig vak. Dat komt vaak doordat het ingewikkeld kan zijn een duidelijk beeld te krijgen van de stof. Wij zijn er om je kind te helpen de stof beter te begrijpen, door voorbeelden te geven en samen te oefenen tijdens onze bijles. Zo bouwt je kind aan zijn of haar begrip voor dit vak!

Bijles kan helpen om de lesstof van economie beter te begrijpen en te verwerken. Je kind krijgt één op één begeleiding bij de stof waar hij of zij moeite mee ervaart en kan vragen stellen aan zijn of haar vaste begeleider als iets niet helemaal duidelijk is. Bij Lyceo is het kennisniveau van je kind het vertrekpunt. Op die manier krijgt hij of zij precies de aandacht die nodig is.

Onze begeleiders houden de voortgang bij in het leerlingvolgsysteem HOMi en bespreken deze met je kind. Zo weet je als ouder precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijgt je kind zelfvertrouwen, wat resulteert in betere prestaties.

Intakegesprek inplannen

Vul het formulier in om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. Onze klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek

Bijles economie: hoe werkt dat?

We volgen de lijn uit de les om te kijken waar je kind tegenaan loopt. Zien we dat je kind bepaalde kennis mist, dan besteden we daar aandacht aan. Door aan het begrip te werken, zullen we merken dat hij of zij nieuwe onderwerpen beter gaat begrijpen. Dit zijn niet alleen nieuwe onderwerpen uit de les, maar ook onderwerpen die we dagelijks in de krant lezen of op televisie zien. Door de begrijpelijke uitleg die wij aan je kind geven, ziet hij of zij beter voor zich wat economische begrippen betekenen in de dagelijkse praktijk. Daardoor kan hij of zij toetsen beter maken. Daarnaast oefenen we natuurlijk met de opgaven om te kijken of hij of zij de stof goed kan toepassen.

Bijles economie in de bovenbouw

In de bovenbouw krijgt je kind verbreding en verdieping van de stof uit de onderbouw. We helpen hem of haar met nieuwe economische formules en hoe hij of zij daar berekeningen mee maakt. Ook gaan we aan de slag met het aflezen van gegevens uit grafieken en tabellen en werken we met indexcijfers en procenten. In de bovenbouw staan de economische domeinen centraal. Wellicht heeft je kind moeite met domein Markt en vindt hij of zij domein Welvaart en Groei een makkie, of andersom. Waar je kind ook moeite mee heeft, wij zijn er om te helpen.

Direct aanmelden

Hulp bij het leren voor economie  

Het leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je kind graag! Bekijk de belangrijkste tips voor economie die je kind helpen met leren. Daarnaast posten wij wekelijks filmpjes van onze toptrainers om je kind te helpen met de lastigste onderwerpen. Onderaan deze pagina zie je twee voorbeelden van Lyceo Legt Uit filmpjes voor het vak economie. Abonneer je ook op ons kanaal en blijf op de hoogte van alle filmpjes die we posten, voor economie maar ook voor andere vakken.

Bekijk ook de tips voor andere vakken!

Waarom bijles bij Lyceo?

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Lyceo werkt vanuit een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk de Leren Leren-methode©. Deze methode bestaat uit vier effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Er wordt gestart op het kennisniveau van je kind en vanaf hier bouwen we verder. Ons lesmateriaal is innovatief, onafhankelijk en is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten door het hele land.

Je kind krijgt één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider die door een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma komt. Hierdoor kan je kind zich optimaal richten op het vak waar hij of zij moeite mee heeft. Er zitten nog meer voordelen verbonden aan het volgen van bijles bij Lyceo, namelijk:

  • Je kind krijgt duidelijke uitleg waardoor hij of zij de lesstof beter begrijpt.
  • Je kind krijgt een vaste, ervaren begeleider.
  • Samen met je kind werken we achterstanden weg, waardoor hij of zij weer helemaal bij is met de rest van de klas.
  • Geen stress, we werken op het tempo van je kind.
  • Je kind krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je kind haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor je bijles volgt.

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden voor hem of haar? Meld je dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo!

DIRECT AANMELDEN

Direct aanmelden