Economie Tips & Tricks

Examentraining economie | OefenexamensLyceo Examencheck

Economie tips

Voor het examen Economie leer je veel formules, begrippen en berekeningen. Lees hieronder een aantal tips die je verder op weg helpen!

Tips:

  • Markeer de belangrijkste delen uit een opdracht. Economie examens bevatten veel informatiebronnen. Zorg ervoor dat je de belangrijkste delen markeert, zodat je makkelijk de kern van de opdracht kunt terugvinden.
  • Onthoud: de valutamarkt is ook een markt van vraag en aanbod, net zoals de markt van bloemen, auto’s, etc. Als je vast komt te zitten in je denkproces omdat het over valuta gaat, maak het voor jezelf makkelijker door te doen alsof het om een ander product gaat.
  • Bij economie moet je soms doorrekenen met een antwoord uit een vorige vraag. Twijfel je over je antwoord? Reken dan wel met het getal door, een fout antwoord wordt maar één keer fout gerekend. Voor niks invullen verdien je sowieso geen punten!

Extra steuntje in de rug nodig met economie?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie