Examentips Economie

Examentraining economie | OefenexamensLyceo Examencheck

Voor het examen Economie leer je veel formules, begrippen en berekeningen. Lees hieronder een aantal tips die je verder op weg helpen!

Tips:

  • Markeer de belangrijkste delen uit een opdracht. Economie examens bevatten veel informatiebronnen. Zorg ervoor dat je de belangrijkste delen markeert, zodat je makkelijk de kern van de opdracht kunt terugvinden.
  • Onthoud: de valutamarkt is ook een markt van vraag en aanbod, net zoals de markt van bloemen, auto’s, etc. Als je vast komt te zitten in je denkproces omdat het over valuta gaat, maak het voor jezelf makkelijker door te doen alsof het om een ander product gaat.
  • Bij economie moet je soms doorrekenen met een antwoord uit een vorige vraag. Twijfel je over je antwoord? Reken dan wel met het getal door, een fout antwoord wordt maar één keer fout gerekend. Voor niks invullen verdien je sowieso geen punten!

Video’s: Lyceo Legt Uit Economie

Met Lyceo Legt Uit maken we korte uitleg filmpjes voor alle vakken & elk niveau. Onze toptrainers behandelen elke keer weer een nieuw onderwerp om te zorgen dat jij de stof helemaal begrijpt!

Uitleg over btw berekenen

Hoe bereken je de verkoopprijs inclusief of exclusief btw? Examentrainer Sara legt het uit.

 

Uitleg over gevangenendilemma

Wil jij weten hoe het gevangenendilemma/speltheorie werkt? Examentrainer Sara legt het je op een overzichtelijke manier uit.

 

Uitleg over inkomstenbelasting

Hoe bereken je hoeveel belasting je moet betalen over je inkomen? Examentrainer Sara legt het je uit!

 

Uitleg over winstmaximalisatie

In dit filmpje legt Toptrainer Economie Veerle alles uit over winstmaximalisatie bij een monopolie.

 

Uitleg over omzet & nettowinst

Onze toptrainer Veerle vertelt jou alles over de nettowinst en de omzet. Zo ga jij vol vertrouwen je economie examen in!

 

Uitleg over economische verbanden

Hoe zitten alle economische verbanden in elkaar? Wat heeft nou effect op wat, en is dat een positief of negatief verband en waarom? Onze trainer Veerle legt het uit!

 

Uitleg over elasticiteiten 

Vind jij Elasticiteit ook een moeilijk onderwerp? Onze trainer Veerle legt het je uit. Bekijk de video en je snapt het!

Extra steuntje in de rug nodig met economie?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie