Aardrijkskunde Tips & Tricks

Examentraining aardrijkskunde | Oefenexamens | Lyceo Examencheck

Aardrijkskunde tips

Voor je examen Aardrijkskunde leer je veel stof en begrippen. Een gerichte aanpak om examenvragen te beantwoorden kan je bij je examen veel helpen. Hieronder staan alvast wat tips om je op weg te helpen.

Tips:

  • Als je gaat oefenen met examenvragen, kun je proberen om bij elke vraag een geschikte atlaskaart te vinden. Zo leer je welke informatie er in de atlas te vinden is en leer je hoe je snel kunt zoeken, bijvoorbeeld via het trefwoordenregister, het zaakregister of het voorschutblad.
  • Als je een bron moet gebruiken, kan het helpen om vragen te stellen zoals: wat zie ik precies, welke informatie geeft de bron, waar is het, wat betekent het? Hierdoor haal je meer informatie uit de bron die mogelijk nodig is om de vraag te beantwoorden.
  • Het kan helpen om je antwoord uit te leggen aan de hand van oorzaak-gevolg relaties. Een voorbeeld: doordat India lange tijd een kolonie van Engeland was, hebben de inwoners uit India de Engelse taal overgenomen. Hierdoor is India interessant voor bijvoorbeeld callcenters om zich te vestigen.

 

Extra steuntje in de rug nodig met aardrijkskunde?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

 

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie