Uitleg over de bosatlas

Hi, ik ben Sietse. Ik heb voor jullie wat tips die je goed kunt gebruiken bij een examen aardrijkskunde, want daarbij heb je de beschikking over de Bosatlas. Als je weet hoe je hier mee om moet gaan bespaar je jezelf tijd, die je kunt besteden aan het beantwoorden van de vragen. Voor elke vraag heb je ongeveer vijf tot zes minuten de tijd, als je weet waar je alles kunt vinden heb je hier dus meer rust voor.

Als eerst staat voorin het atlas de algemene inhoud. Hier kan je heel makkelijk de kaart vinden op het moment dat je de locatie al weet, dus bijvoorbeeld als er een vraag gaat over Nederland kan je hier de kaart van Nederland gemakkelijk vinden. Weet ik bijvoorbeeld al dat mijn kaart in Afrika is, en wil ik iets weten over een bepaald onderwerp vinden dan kan ik dat makkelijk terug zien.

Een andere manier om makkelijk een kaart op te zoeken is via het trefwoordenregister, wat achteraan in de atlas staat. Via het trefwoordenregister kan je makkelijk een kaart vinden als je het onderwerp al weet, dus bijvoorbeeld het gebruik van auto’s.

De laatste tip over het gebruik van een atlas is om sommige atlas kaarten van te voren al op te schrijven. Sommige kaarten, als kaart 222, heb je eigenlijk altijd nodig. Deze kaart gaat over klimaatgebieden en zeestromen, iets wat altijd wel terugkomt op het examen. Als je al van te voren weet waar je deze kaarten kunt vinden bespaart het je tijd om de vragen te maken.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Bekijk bovenstaande video op YouTube hier.

Examentraining Aardrijkskunde volgen?

Met de examentraining aardrijkskunde van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining aardrijkskunde wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens aardrijkskunde kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Aardrijkskunde Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.