Examentips Engels

Examentraining Engels | Oefenexamens  | Lyceo Samenvatting voor SE & CE

Engels is een veelomvattend vak, waarbij je over uiteenlopende taalvaardigheden moet beschikken. In het centraal examen gaat het om de leesvaardigheid. Lees hieronder een aantal tips over hoe je een tekst aanpakt.

Tips:

  • Bij elke tekstsoort hoort een bepaalde leesstrategie, namelijk voorspellen, skimmen, scannen en gedetailleerd lezen. Door snel de tekstsoort en de bijbehorende leesstrategie te bepalen, kun je tijd besparen op het examen.
  • Gebruik het woordenboek alleen als het noodzakelijk is, het kost namelijk tijd. Bedenk of er een Nederlands of Duits woord op het Engelse woord lijkt, dat je op de juiste betekenis kan brengen.
  • Leer de signaalwoorden en veel voorkomende woorden uit je hoofd, zodat je ze niet meer in het woordenboek op hoeft te zoeken.

Video’s: Lyceo Legt Uit Engels

Met Lyceo Legt Uit maken we korte uitleg filmpjes voor alle vakken & elk niveau. Onze toptrainers behandelen elke keer weer een nieuw onderwerp om te zorgen dat jij de stof helemaal begrijpt!

Uitleg over leesstrategieën

Wil jij wat meer weten over leesstrategieën voor je Engelse examen? Kijk dan naar deze uitleg en tips van onze toptrainer Aram!

 

Uitleg over taalvaardigheden

Hoe verbeter je je taalvaardigheid voor Engels? Onze toptrainer geeft je de tips!

 

Uitleg over juist en onjuist vragen

Wanneer kies je voor juist en wanneer voor onjuist bij je Engels examen? Trainer Aram heeft hier een goede tip voor. Bekijk de video en je weet het!

 

Uitleg over open vragen

Hoe beantwoord je open vragen op je examen Engels? Trainer Aram heeft hier een paar goede tips voor. Bekijk de video en je weet het!

 

Uitleg over in tijdsnood komen

Bespaar tijd op je Engels examen of toets met deze tips van trainer Aram.

 

Uitleg over simple past & present perfect

Wanneer gebruik je de simple past en wanneer de present perfect? Trainer Anika legt het uit.

 

Uitleg over signaalwoorden

Hoe kan je signaalwoorden gebruiken voor aanwijzingen voor het beantwoorden van examenvragen? Toptrainer Annika legt het je uit!

 

Uitleg over verwijswoorden

Wil jij weten hoe je verwijswoorden kan gebruiken om examenvragen te beantwoorden? Onze toptrainer Annika legt het je uit!

 

Uitleg false friends

Sommige Engelse woorden lijken op een Nederlands woord, maar betekenen iets heel anders. Toptrainer Annika geeft je een tip om verwarring te voorkomen.

Extra steuntje in de rug nodig met Engels?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

 

Of heb je een goede samenvatting Engels nodig voor je SE of CE?

Doe je dit jaar eindexamen en zoek je een overzichtelijke samenvatting van de stof? In een Lyceo Samenvatting vind je de volledige examenstof van één vak. Het uittreksel helpt om de examenonderwerpen te overzien en echt te doorgronden. Natuurlijk staat in ieder boekje precies wat je voor het examen moet weten. Hierdoor is een samenvatting ook de ideale voorbereiding op het schoolexamen.

Er zijn Lyceo Samenvattingen voor alle vakken op alle niveaus.

Bekijk alle Lyceo Samenvattingen