Uitleg over false friends

Sommige Engelse woorden lijken op een Nederlands woord, maar betekenen iets heel anders. Toptrainer Annika geeft je een tip om verwarring te voorkomen.

Wat zijn valse vrienden?

Sommige woorden in het Engels lijken qua spelling en uitspraak heel erg op Nederlandse woorden, maar hebben dan een heel andere betekenis. Brave betekent niet braaf, maar dapper en eventually betekent niet eventueel, maar betekent uiteindelijk. Dit soort woorden kunnen dus best wel verwarrend zijn.

Hoe kun je fouten door valse vrienden voorkomen?

Als je hier nou moeite mee hebt, is het belangrijk om die woorden uit je hoofd te leren. Deze woorden heten “false friends”. Misschien heeft je docent wel een lijst met deze woorden voor je liggen of kun je er zelf één maken. Door deze woorden uit je hoofd te leren, zul je minder snel fouten maken met vertalen.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Examentraining Engels volgen?

Met de examentraining Engels van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Engels wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens Engels kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Engels Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.