Uitleg over leesstrategieën

Wil je wat meer weten over leesstrategieën voor je Engelse examen? Kijk dan naar deze uitleg en tips van onze toptrainer Aram!

Hoe kunnen leesstrategiën helpen bij je eindexamen Engels?

Tip 1: Kijk voordat je gaat beginnen altijd goed hoeveel vragen er zijn. Als er niet te veel vragen zijn, hoef je nooit de hele tekst te lezen. Kijk goed over welke alinea het gaat en lees enkel die alinea. Je hoeft dus niet altijd de hele tekst te lezen.

Tip 2: Probeer de vraag niet te laten beïnvloeden door je eigen mening. Een schrijver heeft altijd een bepaalde bedoeling met een tekst en je hoeft niet, als je een onderwerp kent, je eigen mening door te laten schemeren.

Tip 3: Kijk als laatste goed wat de schrijver bedoelt met de tekst. Nogmaals, hij heeft er een bepaalde bedoeling mee of een bepaalde mening die hij zelf laat doorschemeren en dat is belangrijk bij het beantwoorden van de vraag.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Examentraining Engels volgen?

Met de examentraining Engels van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Engels wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens Engels kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Engels Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.