Examentips Frans

Examentraining Frans | Oefenexamens | Lyceo Samenvatting voor SE & CE

Frans is een veelomvattend vak, waarbij je over uiteenlopende taalvaardigheden moet beschikken. In het centraal examen gaat het om de leesvaardigheid. Lees hieronder een aantal tips over hoe je een tekst aanpakt.

Tips:

  • Bij elke tekstsoort hoort een bepaalde leesstrategie, namelijk voorspellen, skimmen, scannen en gedetailleerd lezen. Door snel de tekstsoort en de bijbehorende leesstrategie te bepalen, kun je tijd besparen op het examen.
  • Wanneer je een woord niet kent, probeer dan eerst uit de context van de zin of alinea te achterhalen wat het woord ongeveer moet betekenen. Dit scheelt veel tijd! Het is niet de bedoeling dat je ieder woord in het woordenboek opzoekt, hier heb je de tijd niet voor tijdens het examen.
  • Leer de signaalwoorden en veel voorkomende woorden uit je hoofd, zodat je ze niet meer op hoeft te zoeken.
  • Maak een woordenlijst van alle woorden die je tijdens het oefenen hebt opgezocht.

Video’s: Lyceo Legt Uit Frans

Met Lyceo Legt Uit maken we korte uitleg filmpjes voor alle vakken & elk niveau. Onze toptrainers behandelen elke keer weer een nieuw onderwerp om te zorgen dat jij de stof helemaal begrijpt!

Uitleg verschil tussen imparfait en passé composé

Vind jij het verschil lastig tussen de imparfait en de passé composé? En weet je niet hoe je deze kan vervoegen? De Franse verleden tijd wordt na deze video een makkie!

 

Uitleg werkwoorden vervoegen Present

Hoe vervoeg je bij Frans werkwoorden in de tegenwoordige tijd? Examentraining Lieuwe legt het uit!

 

Uitleg betrekkelijk voornaamwoord

Vind jij het betrekkelijk voornaamwoord bij Frans lastig? Onze trainer Simone geeft je de tips.

 

Uitleg delend lidwoord

Vind jij het delend lidwoord kiezen bij Frans ook lastig? Onze trainer Simone geeft je de tips.

 

Uitleg onregelmatige werkwoorden

Vind jij de onregelmatige werkwoorden ook lastig? Onze trainer Simone geeft je wat tips.

 

Uitleg aanwijzend voornaamwoord

Vind jij het lastig om het aanwijzend voornaamwoord te kiezen bij Frans? Onze trainer Simone legt het je uit. Bekijk de video en je snapt het!

 

Extra steuntje in de rug nodig met Frans?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Of heb je een goede samenvatting Frans nodig voor je SE of CE?

Doe je dit jaar eindexamen en zoek je een overzichtelijke samenvatting van de stof? In een Lyceo Samenvatting vind je de volledige examenstof van één vak. Het uittreksel helpt om de examenonderwerpen te overzien en echt te doorgronden. Natuurlijk staat in ieder boekje precies wat je voor het examen moet weten. Hierdoor is een samenvatting ook de ideale voorbereiding op het schoolexamen.

Er zijn Lyceo Samenvattingen voor alle vakken op alle niveaus.

Bekijk alle Lyceo Samenvattingen