Frans Tips & Tricks

Examentraining Frans | Oefenexamens | Lyceo Examencheck

Frans tips

Frans is een veelomvattend vak, waarbij je over uiteenlopende taalvaardigheden moet beschikken. In het centraal examen gaat het om de leesvaardigheid. Lees hieronder een aantal tips over hoe je een tekst aanpakt.

Tips:

  • Bij elke tekstsoort hoort een bepaalde leesstrategie, namelijk voorspellen, skimmen, scannen en gedetailleerd lezen. Door snel de tekstsoort en de bijbehorende leesstrategie te bepalen, kun je tijd besparen op het examen.
  • Wanneer je een woord niet kent, probeer dan eerst uit de context van de zin of alinea te achterhalen wat het woord ongeveer moet betekenen. Dit scheelt veel tijd! Het is niet de bedoeling dat je ieder woord in het woordenboek opzoekt, hier heb je de tijd niet voor tijdens het examen.
  • Leer de signaalwoorden en veel voorkomende woorden uit je hoofd, zodat je ze niet meer op hoeft te zoeken.

Extra steuntje in de rug nodig met Frans?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie