Uitleg onregelmatige werkwoorden Frans

Vind je de onregelmatige werkwoorden ook lastig? Onze trainer Simone geeft je wat tips.

Welke onregelmatige werkwoorden moet je kennen?

In het Frans zijn er ontzettend veel onregelmatige werkwoorden. Gelukkig hoef je ze niet nog allemaal te kennen, maar je moet er wel al een hoop stampen. Let natuurlijk altijd goed op welke onregelmatige werkwoorden je moet kennen voor je toets. Het is bijvoorbeeld voor spreektoetsen en leestoetsen heel handig om de volgende onregelmatige werkwoorden te kennen, omdat die heel vaak voorkomen. Dit zijn natuurlijk ‘être’ en ‘avoir’, maar ook ‘vouloir’, ‘pouvoir’, ‘prendre’, ‘faire’, ‘venir’, ‘savoir’ en ‘devoir’ zijn handig om goed uit je hoofd te kennen.

Hoe leer je onregelmatige werkwoorden het beste?

Het is natuurlijk een enorm werk om die allemaal te leren, maar je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door het te verdelen in kleine stapjes. Leer bijvoorbeeld elke dag een onregelmatig werkwoord of leer per dag een tijd. Op die manier maak je het voor jezelf een stuk makkelijker. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke belangrijk om die onregelmatige werkwoorden te herhalen. Je kunt bijvoorbeeld iedereen dag een onregelmatig werkwoord leren en aan het einde van de week herhaal je ze allemaal weer eens een keer. Op die manier maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om te leren.

Hoe goed moet je de werkworden leren?

Daarnaast is het ook belangrijk om je af te vragen op welke manier je die onregelmatige werkwoorden moet leren. Heb je bijvoorbeeld een schrijftoets of moet je een mondelinge toets afleggen? Dan is het heel handig als je de werkwoorden zelf kan vervoegen, maar hoef je alleen maar een leestoets te maken dan is het herkennen van de onregelmatige werkwoorden al voldoende.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Examentraining Frans volgen?

Met de examentraining Frans van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Frans wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens Frans kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Frans Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.