Biologie Tips & Tricks

Examentraining biologie | Oefenexamens | Lyceo Examencheck

Biologie tips

Voor je Biologie examen leer je veel stof en begrippen. Een gerichte aanpak om examenvragen te beantwoorden kan je bij je examen veel helpen. Hieronder staan alvast wat tips om je op weg te helpen.

Tips:

  • Als je gaat oefenen met examenvragen, probeer dan om bij elke vraag een geschikte BINAS-tabel te vinden. Zo leer je welke informatie er in de BINAS te vinden is en je leert hoe je snel kunt zoeken, bijvoorbeeld via het trefwoordenregister achterin.
  • Wees volledig in je antwoorden, maak gebruik van vakspecifieke termen en schrijf in volzinnen. Het helpt hierbij om iets uit te leggen aan de hand van oorzaak-gevolgrelaties. Bijvoorbeeld: doordat de ooglens niet bol genoeg kan worden (oorzaak), kan de patiënt dichtbij niet meer scherp zien (gevolg).
  • Als je een bron moet gebruiken, kan het helpen om jezelf vragen te stellen zoals: wat zie ik precies, welke informatie geeft de bron, wat betekent het? Hierdoor haal je vaak de informatie uit de bron die nodig is om de vraag te beantwoorden.

 

Extra steuntje in de rug nodig met biologie?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie