Examentips Duits

Examentraining Duits | Oefenexamens | Lyceo Samenvatting voor SE & CE

Duits is een veelomvattend vak, waarbij je over uiteenlopende taalvaardigheden moet beschikken. In het centraal examen gaat het om de leesvaardigheid. Lees hieronder een aantal tips over hoe je een tekst aanpakt.

Tips:

  • Bij elke tekstsoort hoort een bepaalde leesstrategie, namelijk voorspellen, skimmen, scannen en gedetailleerd lezen. Door snel de tekstsoort en de bijbehorende leesstrategie te bepalen, kun je tijd besparen op het examen.
  • Gebruik het woordenboek alleen als het noodzakelijk is, het kost namelijk veel tijd. Bedenk of er een Nederlands of Engels woord lijkt op het Duitse woord, dat je op de juiste betekenis kan brengen.
  • Leer de signaalwoorden en veelvoorkomende woorden uit je hoofd, zodat je ze niet meer op hoeft te zoeken.
  • Om een vraag goed te beantwoorden is het belangrijk dat je de vraag goed begrijpt. Vertaal desnoods elk woord uit de vraag zodat je weet waar je in de tekst naar moet zoeken. Is het een meerkeuze vraag? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je de antwoorden goed snapt zodat je weet waarin ze van elkaar verschillen. Op deze manier kun je gerichter zoeken in de tekst en kom je bij het juiste antwoord.

Video’s: Lyceo Legt Uit Duits

Met Lyceo Legt Uit maken we korte uitleg filmpjes voor alle vakken & elk niveau. Onze toptrainers behandelen elke keer weer een nieuw onderwerp om te zorgen dat jij de stof helemaal begrijpt!

Uitleg over het bepalen van kernzinnen

Vind jij het lastig om de kernzin in een tekst te bepalen? Na dit filmpje weet je precies hoe je ze kan vinden!

 

Uitleg over valse vrienden

Sommige Duitse woorden lijken erg op Nederlandse woorden, maar hebben een andere betekenis. Examentrainer Sophie legt uit waar je op moet letten.

 

Uitleg over woordenboek gebruiken

Tijd besparen op je examen Duits? Examentrainer Sophie legt je uit hoe je het woordenboek efficiënt kunt gebruiken.

 

Uitleg over verbanden

Makkelijker teksten lezen in het Duits? Toptrainer Sterre legt je uit hoe je dit door middel van de signaalwoorden kunt doen.

 

Uitleg over bijvoeglijk naamwoord en naamvallen

Vind jij het lastig om te kiezen welke uitgang het bijvoeglijk naamwoord en naamval krijgt in Duits? Geen zorgen! Toptrainer Sterre legt het je uit.

 

Uitleg over het gebruiken van je woordenboek

Tijdens je examen mag je een woordenboek gebruiken. Maar hoe doe je dit op een handige manier? Toptrainer Sterre geeft je tips and tricks!

 

 

 Extra steuntje in de rug nodig met Duits?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

 

Of heb je een goede samenvatting Duits nodig voor je SE of CE?

Doe je dit jaar eindexamen en zoek je een overzichtelijke samenvatting van de stof? In een Lyceo Samenvatting vind je de volledige examenstof van één vak. Het uittreksel helpt om de examenonderwerpen te overzien en echt te doorgronden. Natuurlijk staat in ieder boekje precies wat je voor het examen moet weten. Hierdoor is een samenvatting ook de ideale voorbereiding op het schoolexamen.

Er zijn Lyceo Samenvattingen voor alle vakken op alle niveaus.

Bekijk alle Lyceo Samenvattingen