Examentips Bedrijfseconomie

Examentraining bedrijfseconomie | Oefenexamens Bedrijfseconomie | Lyceo Samenvatting voor SE & CE

BV, balans, resultatenrekening, bruto- en nettowinst: deze begrippen komen allemaal op je examen bedrijfseconomie terug. Benieuwd hoe je een bedrijfseconomie-examenvraag aanpakt? Lees hieronder de tips!

Tips:

  • Examens bedrijfseconomie bevatten veel informatiebronnen. Zorg ervoor dat je belangrijke dingen markeert, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.
  • Je moet vaak doorrekenen met een antwoord van een vorige vraag. Twijfel je over je antwoord? Reken dan wel met het getal door, een fout antwoord wordt maar één keer fout gerekend. Voor niks invullen verdien je sowieso geen punten!
  • Wanneer je op een examen een formule moet gebruiken, schrijf deze formule dan eerst over op je antwoordenblad zonder deze in te vullen. Dit zorgt voor overzicht voor jezelf en voor degene die nakijkt.

Video’s: Lyceo Legt Uit bedrijfseconomie

Met Lyceo Legt Uit maken we korte uitleg filmpjes voor alle vakken & elk niveau. Onze toptrainers behandelen elke keer weer een nieuw onderwerp om te zorgen dat jij de stof helemaal begrijpt!

Uitleg over krediet

Afnemers- en leverancierskrediet; wat zijn de verschillen en waar komen ze op de balans? Bedrijfseconomie trainer Job legt het je uit!

Uitleg over rekenen met aandelen

Nominale waarde, emissiewaarde, agioreserve, geplaatst aandelenkapitaal.. allemaal termen rondom aandelen. Hoe reken je ermee? Toptrainer Job legt het uit.

Uitleg over resultaatrekening en liquiditeitsbegroting

Wat hoort er op de resultaatrekening en wat op de liquiditeitsbegroting? En wat is het verschil tussen opbrengsten en inkomsten en kosten en uitgaven? Onze trainer Simone legt het je uit. Bekijk de video en je snapt het!

Uitleg over winstverdeling, stock- en cashdividend

Vind jij het lastig om de winstverdeling, cash- en stockdividend te berekenen? Onze trainer Simone legt het je uit. Bekijk de video en je snapt het!

Uitleg over rentabiliteit

Vind jij rentabiliteit ook een moeilijk onderwerp? Onze trainer Simone legt het je uit. Zo ga jij vol vertrouwen je examen in!

Uitleg over het makkelijk tellen van maanden, kwartalen of jaren

Hoe voorkom je fouten op je bedrijfseconomie examen? Toptrainer Simone heeft een handige truc!

Uitleg over debiteuren en crediteuren onderscheiden

Wat is het verschil tussen crediteuren en debiteuren? Toptrainer Simone legt het uit!

Extra steuntje in de rug nodig met bedrijfseconomie?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Of heb je een goede samenvatting Bedrijfsecononomie nodig voor je SE of CE?

Doe je dit jaar eindexamen en zoek je een overzichtelijke samenvatting van de stof? In een Lyceo Samenvatting vind je de volledige examenstof van één vak. Het uittreksel helpt om de examenonderwerpen te overzien en echt te doorgronden. Natuurlijk staat in ieder boekje precies wat je voor het examen moet weten. Hierdoor is een samenvatting ook de ideale voorbereiding op het schoolexamen.

Er zijn Lyceo Samenvattingen voor alle vakken op alle niveaus.

Bekijk alle Lyceo Samenvattingen