Uitleg over debiteuren en crediteuren

Wat is het verschil tussen crediteuren en debiteuren? Toptrainer Simone legt het uit!

Wat is het verschil tussen crediteuren en debiteuren?

Veel leerlingen hebben moeite met onderscheid maken tussen wat debiteuren en crediteuren zijn, maar gelukkig is daar een handig ezelsbruggetje voor. Namelijk V&D en C&A. Vorderen doe je van Debiteuren en aan Crediteuren moet je nog geld Afgeven. Natuurlijk kun je ook onthouden dat crediteuren aan de creditzijde van de balans staan en debiteuren aan de debetzijde van de balans.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Examentraining bedrijfseconomie volgen?

Met de examentraining bedrijfseconomie van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Engels wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens bedrijfseconomie kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina bedrijfseconomie Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.