-
Huiswerkbegeleiding
-
Bijles
-
Examentraining
-
Basisschool
-
Over Lyceo
-
Meer Afnemers- en leverancierskrediet
- Wiskunde
- Engels
- Economie
- Frans
- Duits
- Overige vakken
- Tips voor alle vakken
Uitleg over het afnemers- en leverancierskrediet
Afnemers- en leverancierskrediet; wat zijn de verschillen en waar komen ze op de balans? Bedrijfseconomie trainer Job legt het je uit!
Wat is het verschil tussen een leverancierskrediet en een afnemerskrediet?
Een leverancierskrediet is, zoals de naam ook al zegt, er wordt eerst geleverd en vervolgens wordt er betaald. Bij afnemerskrediet wordt er eerst betaald en vervolgens geleverd. Dat is het eerste verschil.
Welke soorten levernacierskrediet zijn er?
Je kunt twee vormen van leverancierskrediet hebben; je kunt een ontvangen leverancierskrediet en een versterkt leverancierskrediet hebben. Als je een leverancierskrediet hebt ontvangen, betekent dit dat je eerst de goederen hebt ontvangen en later moet betalen. Dit betekent dus dat je een schuld hebt, omdat je al iets ontvangen hebt, maar je nog iets terug moet doen. Dit staat onder de post crediteuren aan de rechterkant op de balans.
Als je een leverancierskrediet hebt verstrekt, betekent dit dat je de goederen hebt geleverd en er nog betaald moet worden aan jou. Dat betekent dat iemand een schuld bij jou heeft, oftewel iemand is een debiteur van jou. Dit staat dus aan de linkerkant onder ‘debiteuren’ op de balans.
Welke soorten afnemerskrediet zijn er?
Naast leverancierskrediet heb je ook een afnemerskrediet, waarbij er dus eerst wordt betaald en vervolgens wordt geleverd. Bij een ontvangen afnemerskrediet is er eerst aan jou betaald. Je hebt dus eerst geld ontvangen en je moet de goederen nog leveren. Je moet dus nog de tegenprestatie leveren. Dit komt onder de post vooruitontvangen bedragen aan de rechterkant op de balans, omdat dit een schuld is van jou. Als je een afnemerskrediet hebt versterkt, betekent dat dat je alvast heb betaald, maar dat de tegenpartij nog moet leveren. Dit komt onder de post vooruitbetaalde bedragen, omdat je namelijk al vooruit betaald hebt. Dit is een bezitting en komt dus aan de linkerkant op de balans.
Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!
Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!
Examentraining bedrijfseconomie volgen?
Met de examentraining bedrijfseconomie van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Engels wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn.
Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens bedrijfseconomie kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina bedrijfseconomie Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.
Overige diensten
- v 29.6.1
- © 2005 - 2024 - Lyceo
- Schipholweg 66-5, 2316 XE Leiden
- T: 071-79 000 40