Volg een CodeLab!

 • Leer de basis van programmeren en ga aan de slag met het ontwikkelen van digitale vaardigheden
 • Op locaties door heel Nederland
 • In alle schoolvakanties
 • Voor leerlingen uit groep 7/8 en klas 1 t/m 3 van het vmbo, de havo en het vwo
 • Kies uit CodeLab: games maken, websites bouwen, cybersecurity of Microsoft Office
Meld jouw kind direct aan!

CodeLab

Computers, slimme apps en de online wereld spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, spelen online spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn. Zeker ook voor kinderen. Daarom organiseert Lyceo deze zomervakantie op verschillende locaties in Nederland CodeLabs!

In vier leuke en leerzame dagen leert je kind over games makenMicrosoft Officewebsites bouwen of cybersecurity. De CodeLabs staan helemaal in het teken van leren programmeren en het ontwikkelen van computer skills. We werken aan vaardigheden die waardevol zijn voor iedere leerling, mét of zonder programmeerambitie.

Wil je meer informatie over CodeLab? Vraag via onderstaande knop een informatiepakket aan!

Vraag een gratis informatiepakket aan

Meer informatie over CodeLab? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Wetenschappelijke onderbouwing van CodeLab

Bij CodeLab bieden we vier losse modules aan, gericht op cybersecurity, websites bouwen, games maken en Microsoft Office. Op deze manier maken leerlingen kennis met belangrijke digitale vaardigheden. De CodeLabs zijn ontwikkeld volgens de richtlijnen van SLO over digitale geletterdheid. Tijdens de CodeLabs wordt er gebruik gemaakt van voorbeelden, gerichte feedback, kleine groepen en expliciete directe instructie . Tijdens CodeLabs krijgt de leerling de mogelijkheid tot zelfstandig werken. Dit is een belangrijke bouwsteen voor motivatie en wordt gestimuleerd door onderwijsvormen waarin enthousiaste begeleiders overleggen i.p.v. opleggen.

 •     Wat zijn de kosten bij deelname aan een CodeLab?

  Voor alle varianten €275,-

 •     Is het Lyceo CodeLab ook geschikt voor “ervaren programmeurs”?

  In principe is het CodeLab geschikt voor iedereen: voor leerlingen zonder programmeer ervaring, maar ook voor leerlingen met meer ervaring. De begeleiders zorgen voor extra uitdaging op het moment dat hier behoefte aan is. Mocht je kind echt al vergevorderde programmeerervaring hebben, dan kun je altijd even telefonisch contact met ons opnemen via  071 79 000 40 om te bespreken of het CodeLab wel voldoende uitdaging biedt.

 •     Hoe wordt het online CodeLab ingericht?

  We hanteren tijdens het online CodeLab één begeleider per klas met een maximum van 6 leerlingen. Alle leerlingen staan via het online platform WizIQ in direct contact met de begeleider en met andere leerlingen. Zowel de begeleider als de leerlingen kunnen hun scherm delen waardoor de begeleider gemakkelijk een presentatie met de leerlingen kan doornemen. De leerling kan ook in een los kanaal met de begeleider communiceren en zijn of haar code delen waardoor de begeleider gemakkelijk mee kan kijken en de leerling verder kan helpen.

 •     Hoe zien de CodeLab groepen eruit?

  Bij het fysieke CodeLab hanteren we 1 begeleider met 6 leerlingen, met een maximum van 18 leerlingen per klas. De begeleiding wordt ingedeeld op leeftijd en niveau.

 •     Komt er ook een CodeLab bij mij in de buurt?

  Laat het vooral weten als je graag een CodeLab bij jou in de buurt zou zien! Via info@lyceo.nl

 •     Heb ik een laptop nodig?

  Ja, je hebt tijdens het Lyceo CodeLab een eigen laptop nodig.

 •     Welke apparaten zijn geschikt om een CodeLab mee te volgen?

  Alle standaardlaptops zijn geschikt voor het volgen van een CodeLab, zoals Windows-laptops (Microsoft), Macbooks (Apple) of Chromebooks (Google). De applicatie, die wordt gebruikt (Processing), kan daarnaast ook op iPads gebruikt worden.

 •     Heb ik een smartphone nodig?

  Nee. Als jouw kind een Android smartphone heeft kan hij of zij het spelletje op de telefoon zetten, maar je kunt het ook op de computer spelen.

 •     Wordt er lunch verzorgd?

  Nee, we verzorgen wel tussendoortjes en wat te drinken.

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via info@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.