Tijdens CodeLab bouw je je eigen website!

  • Maak je eigen website!
  • Leer de basisprincipes van drie belangrijke talen: HTML, CSS en Javascript (jQuery).
  • Voor leerlingen van klas 1 t/m 3 van de havo en het vwo
  • In alle schoolvakanties
  • Op locaties door heel Nederland en online
Boek direct

Bouw je eigen website!

Dagelijks bezoek je de mooiste websites en de grootste webshops, maar hoe worden deze eigenlijk gemaakt? Tijdens CodeLab websites bouwen ga je aan de slag met het maken van een website. Je leert de basisprincipes van drie belangrijke talen, namelijk HTML, CSS en Javascript (jQuery). Van tabellen tot IFrames, van marges tot achtergronden en pixels, alles leer je gebruiken zodat al jouw websites eruit komen te zien zoals jij dat wilt!

Meer informatie over CodeLab? Vraag via onderstaande knop een informatiepakket aan.

VRAAG EEN GRATIS INFORMATIEPAKKET AAN

CodeLab websites bouwen

Het CodeLab start met uitleg over hoe het internet is ontstaan en hoe websites worden gemaakt. Je maakt een account aan voor een online tool waarin je websites kan bouwen (CodePen). Je werkt stapsgewijs in twee voorbeeldsites en werkt deze uit naarmate je verder komt. Eerst leer je over de structuur van HTML en vervolgens leer je over afbeeldingen, links, lijsten, tabellen en Iframes. Na HTML is CSS aan de beurt en leer je hoe je sites mooi kan vormgeven. Binnen CSS leer je het instellen van kleuren, tekstgrootte, achtergronden en blokken maken waarmee je de HTML-code kan opleuken. Als laatste is er een hoofdstuk over jQuery waarin een paar basisacties worden uitgelegd bijvoorbeeld om dingen te laten verschijnen en verdwijnen als met je muis eroverheen gaat. Tot slot ga je echt een eigen site bouwen en word je uitgelegd hoe je de website online kan krijgen en exporteren.

Wanneer?

In alle schoolvakanties
Wij bieden in alle vakanties vier- én vijfdaagse CodeLabs aan.

4 dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 t/m 16.00 uur
5 dagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 13.00 t/m 18.00 uur en vrijdag van 13.00 uur t/m 17.00 uur

8 weken op woensdag, zaterdag of zondag
Ook bieden wij een 8-weekse CodeLab aan op woensdagmiddag, zaterdag of zondag.

Waar?

Volg een CodeLab websites bouwen op één van onze locaties door heel Nederland of online. Bekijk hier alle mogelijkheden. 

BOEK NU

Benieuwd naar onze andere CodeLabsKlik hier. 

Contact

Heb je een vraag over CodeLab websites bouwen? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van CodeLab? Neem dan gerust contact op via info@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40