Nieuw: CodeLab cybersecurity

  • Leer alles over online veiligheid en privacy
  • Beschikbaar vanaf de voorjaarsvakantie
  • Op één van onze vestigingen of online
  • Voor leerlingen van havo-/vwo-niveau
  • Handig voor nu, maar ook zeker voor in de toekomst
Boek nu

Leer alles over cybersecurity!

Wat gebeurt er precies als je een foto op Instagram zet? Hoe gaan hackers te werk? Wat kan je allemaal doen om jezelf te beschermen op het internet? Tijdens CodeLab cybersecurity krijg je het antwoord op deze vragen en nog veel meer. Je leert hoe het internet werkt, hoe je hackers kunt herkennen en handige tips om jezelf cyberproof te maken. Een steeds groter deel van ons leven vindt online plaats en het is daarom erg belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan.

Je leert hoe het internet werkt; van de technische kant tot de sociale. Daarnaast leer je ook de gevaren van het internet en hoe je jezelf hiervoor kunt beschermen.

Meer informatie over CodeLab?

Vraag een gratis informatiepakket aan

Het programma

Cybersecurity bestaat uit vier delen. In het eerste deel wordt uitgelegd wat privacy is, waarom het belangrijk is en hoe jouw gedrag op het internet jouw en andermans leven beïnvloedt. In het tweede deel leer je hoe het internet werkt. Hierin wordt uitgelegd wat er gebeurt met je Whatsappje als je deze verstuurt. Ook leer je hier hoe je jezelf cyberproof kunt maken door middel van goede wachtwoorden, tweestapsverificatie of het gebruik van VPN’s. Het derde deel gaat over de gevaren van het internet. Hierin wordt uitgelegd wat hackers zijn en hoe ze te werk gaan (bijvoorbeeld door middel van phishing, e-fraude, spyware). In dit hoofdstuk komt cyberpesten ook nog ter sprake en er wordt afgesloten met cyberoorlog. Als laatste gaan we in op de toekomst van de computer. Hierin wordt uitgelegd wat een kwantumcomputer is en wat voor impact het gaat hebben op de online wereld.

Elke dag worden verschillende hoofdstukken behandeld en wordt afgesloten met een eindopdracht waarin de theorie nog een keer terug komt en praktisch toegepast kan worden. Elk hoofdstuk bevat een uitgebreide afsluiter. Dit kan bijvoorbeeld een debat zijn, een spel of een opdracht.

Wanneer?

CodeLab cybersecurity wordt gegeven in de voorjaarsvakantie. Bekijk hier alle mogelijkheden. 

Waar?

Volg een CodeLab Microsoft Office op één van onze vestigingen door heel Nederland of online. Bekijk hier alle mogelijkheden. 

 

Contact

Heb je een vraag over CodeLab Cybersecurity? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab? Neem dan gerust contact op via info@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie