Uitleg over verbanden

Makkelijker teksten lezen in het Duits? Toptrainer Sterre legt je uit hoe je dit door middel van de signaalwoorden kunt doen.

Hoe gebruik je signaalwoorden om het Duits examen beter te maken?

Om makkelijk verbanden te leggen binnen teksten zijn signaalwoorden ontzettend belangrijk. Mijn eerste tip is dan ook, en dat is redelijk recht door zee, leer deze met de verbanden uit je hoofd. Als je dan de vraag krijgt over bijvoorbeeld hoe een alinea zich verhoudt tot de ander, hoef je alleen maar te scannen op de signaalwoorden in die alinea’s. Omcirkel de signaalwoorden of geef ze een kleurtje, wat je handig vindt, maar zoek ernaar en als je ze gevonden hebt kun je jezelf dan afvragen:  “Ik heb dit signaalwoord. Welk verband hoort daarbij?” En op die manier kun je makkelijk verbanden tussen verschillende alinea’s of tussen tekstdelen aan elkaar linken.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Examentraining Duits volgen?

Met de examentraining Duits van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Duits wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!

Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens Engels kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Engels Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.