Uitleg over open vragen bij Engels

Hoe beantwoord je open vragen op je examen Engels? Trainer Aram heeft hier een paar goede tips voor. Bekijk de video en je weet het!

Bij open vragen kun je op twee manieren antwoord geven: citeren of zelf een antwoord formuleren.

Hoe citeer ik tijdens het examen?

Bij citeren is het heel belangrijk dat je altijd je antwoord geeft tussen apostrofjes. Kijk ook goed of je je antwoord moet geven in een gedeelte van de zin, een hele zin of meerdere zinnen.

Hoe formuleer ik een antwoord voor een open vraag?

Als je zelf een antwoord moet formuleren, is het heel belangrijk dat je je antwoord altijd in het Nederlands geeft. Wanneer je dit in het Engels doet, is het fout. Ook is het heel belangrijk om te kijken of je het antwoord in volzinnen moet geven of dat je bijvoorbeeld alleen maar een naam hoeft te geven. Zorg dan dat je ook alleen maar de naam opschrijft.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Examentraining Engels volgen?

Met de examentraining Engels van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Engels wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens Engels kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Engels Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.