Uitleg over taalvaardigheid

Hoe verbeter je je taalvaardigheid voor Engels? Onze toptrainer Aram geeft je de tips!

Hoe verbeter je je Engelse taalvaardigheid?

Tip 1: Lees je favoriete boek eens het Engels. Voor Engels moet je toch altijd boeken lezen voor je boekenlijst. Op het moment dat je je eigen boek of je favoriete boek leest, kun je het ook een keer leuk meemaken.

Tip 2: Kijk een keer een filmpje in het Engels met Engelse ondertiteling. Je hebt vast dvd’tjes rondhangen of Netflix. Kijk dit met Engelse ondertiteling. Op het moment dat je dit doet, kun je je taalvaardigheid en je woordenschat vergroten en je hoort hoe woorden in bepaalde contexten worden gebruikt.

Tip 3: Als laatste kun je eens een Engels krantenartikel lezen. Op je examen zelf zullen de meeste artikelen die je krijgt krantenartikelen zijn. Op het moment dat je daarvan een paar hebt gezien, weet hoe ze gaan en dat is dus een extra voorbereiding.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Examentraining Engels volgen?

Met de examentraining Engels van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Engels wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens Engels kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Engels Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.