Uitleg over signaalwoorden bij Engels

Hoe kun je signaalwoorden gebruiken voor aanwijzingen voor het beantwoorden van examenvragen? Toptrainer Annika legt het je uit!

Waarom zijn signaalwoorden belangrijk?

Signaalwoorden geven in één opslag weer wat voor verbanden er in de tekst staan. Dit kan je helpen bij begrijpend lezen. Vooral bij gatenvragen zijn signaalwoorden belangrijk. Ook kunnen signaalwoorden je helpen om snel op de juiste plek in een tekst terecht te komen en dit bespaart je tijd met lezen.

 Hoe gebruik je signaalwoorden tijdens het examen?

Lees maar even mee. “The quality of computer translation has made great strides over the years. We have countless websites and apps at your disposal allowing us to communicate with friends, colleagues, and strangers. Even though there is no guarantee of native-level translations, it is only a matter of time before the last language barriers are overcome. The Google translate app can even instantly translate speech into fluent sentences.”

De vraag bij deze tekst is: “Wat wordt er in de tekst genoemd als gebrek van computervertalingen?”

Als we de tekst even scannen, zien we dat die overwegend positief is. We willen een gebrek weten, dus we zijn waarschijnlijk op zoek naar een tegenstelling. Het bijbehorende signaalwoord “even though” komen we hier tegen. En inderdaad, daar wordt een gebrek genoemd van computervertaling, namelijk dat er geen garantie is op een goed lopende zin. Zo zie je hoe signaalwoorden je kunnen helpen om grip te krijgen op de structuur van een tekst.

Het is belangrijk dat je signaalwoorden en hun bijbehorende verbanden uit je hoofd leert. Maak het visueel en persoonlijk. Kijk bijvoorbeeld of er signaalwoorden voorkomen in je lievelingsliedjes.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Examentraining Engels volgen?

Met de examentraining Engels van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining Engels wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens Engels kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Engels Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.