Schoolkitchen Amsterdam – Achtergracht

Schoolkitchen is gevestigd in Pakhuis de Zon aan de Achtergracht 2 in het centrum van Amsterdam. Je kan bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding en bijles, maar ook voor basisschoolbegeleiding en brugklastraining. Wij bieden een rustige en stabiele werkplek met veel structuur en helpen uw kind zijn/haar schoolwerk te organiseren.

Op veel locaties in het land organiseert Lyceo examentrainingen. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Sophie Kroese

Vestigingsmanager

Mijn naam is Sophie Kroese en ik ben Vestigingsmanager van Schoolkitchen. Ik heb productie podiumkunsten gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en heb daarna als freelance productie- en voorstellingsleider gewerkt voor verschillende gezelschappen, theaters en bedrijven. Sinds 2020 werk ik voor Lyceo en ik word vrolijk als ik merk dat leerlingen progressie boeken en zich thuis voelen bij ons op de vestiging. Vakinhoudelijke kennis naar een hoger niveau brengen is een belangrijke pijler, maar een leerling studievaardigheden eigen maken is wat mij betreft de grootste troef voor een succesvolle schoolcarrière.

 • Schoolkitchen Amsterdam – Achtergracht
 • Achtergracht 2
 • 1017WP Amsterdam
 • Sophie Kroese
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Heeft jouw kind een leerachterstand of moeite met zijn/haar huiswerk? Wil jij dat je kind weer met plezier en zelfvertrouwen naar school gaat? Meld je dan aan bij Schoolkitchen of kom langs voor een oriënterend gesprek en neem een kijkje in onze (School-)kitchen. Wij bieden vakkundige bijlessen en intensieve huiswerkbegeleiding in rustige omgeving. Onze studiebegeleiders geven begeleiding op maat met veel persoonlijke aandacht en ondersteuning. Wij hebben een no-nonsense mentaliteit en hebben inmiddels 11 jaar ervaring met leerlingen op zowel de basisschool als de middelbare school. We diagnosticeren niet, maar gaan direct aan de slag, uitgaand van de talenten en capaciteiten van jouw kind. De nadruk ligt op het leren doen!

Meer weten over Schoolkitchen? Dat kan hier.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • Huiswerkbegeleiding

  Tijdens onze huiswerkbegeleiding bieden we vanuit Schoolkitchen vakinhoudelijke begeleiding. Hierbij besteden we niet enkel aandacht aan de vakinhoudelijke vragen, maar leren we leerlingen ook plannen. Eerst met een planner en daarna zelf, waarbij wij het controleren. De focus ligt op helpen structureren, herhalen en reflecteren. Samen reflecteren we ook op de vooruitgang door middel van evaluatiegesprekjes.

  Bijles

  Wanneer je moeite hebt met een bepaald vak, kan je bij ons terecht voor bijles. Samen met je begeleider maak je een plan, speciaal aangepast aan jouw behoeften. We werken op jouw tempo en met de specifieke vragen die jij hebt. Daarnaast gebruiken we de Lyceo Leren Leren-methode. Dit is gebaseerd op vier kernvaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. De individuele begeleiding bestaat uit een uur één-op-één begeleiding. Je krijgt dus de volle aandacht! Tussentijds wordt er geëvalueerd en na elke bijles evalueren we de bijles in ons eigen leerlingvolgsysteem.

  Brugklastraining

  Voor veel kinderen is de stap van de basisschool naar het voorgezet onderwijs erg groot en is de impact vaak groter dan verwacht. De ene leerling heeft hier meer moeite mee dan de andere. Er verandert veel: een ander gebouw, veel meer leerlingen, nieuwe klasgenoten, meer en nieuwe vakken, elk uur een andere docent, meer toetsen, zware tassen, meer zelfstandigheid en meer huiswerk. Schoolkitchen biedt een stabiele omgeving waar de brugklasleerling rust vindt en goed leert omgaan met deze nieuwe situatie en zijn of haar schoolwerk.