Schoolkitchen Amsterdam – Achtergracht

Schoolkitchen is gevestigd in Pakhuis de Zon aan de Achtergracht 2 in het centrum van Amsterdam. Je kan bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding en bijles, maar ook voor basisschoolbegeleiding en brugklastraining. Wij bieden een rustige en stabiele werkplek met veel structuur en helpen uw kind zijn/haar schoolwerk te organiseren.

Op veel locaties in het land organiseert Lyceo examentrainingen. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Nina Riem Vis

Vestigingscoördinator

Ik ben Nina Riem Vis, vestigingscoördinator van Schoolkitchen in het centrum van Amsterdam. Tijdens mijn studie sociale wetenschappen spendeerde ik ieder vrij uurtje bij Schoolkitchen. Destijds alleen door het begeleiden van leerlingen – van brugklassers tot examenleerlingen -, inmiddels alweer 5 jaar als vestigingscoördinator. Nog steeds geeft het contact met de leerlingen en de zichtbare vooruitgang die zij boeken, mij iedere dag weer energie. De ijzersterke inhoudelijke hulp bij de schoolvakken én het maken van een realistische planning in combinatie met een persoonlijke aanpak en laagdrempelige, korte lijntjes is wat mij betreft de kracht van huiswerkbegeleiding en bijles. Ik zie er dan ook graag op toe dat dit op onze vestiging iedere dag gebeurt!

 • Schoolkitchen Amsterdam – Achtergracht
 • Achtergracht 2
 • 1017WP Amsterdam
 • Nina Riem Vis
 • Vestigingscoördinator
+31717900040

Over deze locatie

Heeft uw kind een leerachterstand of moeite met zijn/haar huiswerk? Wilt u dat uw kind weer met plezier en zelfvertrouwen naar school gaat? Meld u dan aan bij Schoolkitchen of kom langs voor een oriënterend gesprek en neem een kijkje in onze (School-)kitchen. Wij bieden vakkundige bijlessen en intensieve huiswerkbegeleiding in rustige omgeving. Onze studiebegeleiders geven begeleiding op maat met veel persoonlijke aandacht en ondersteuning. Wij hebben een no-nonsense mentaliteit en hebben inmiddels 11 jaar ervaring met leerlingen op zowel de basisschool als de middelbare school. We diagnosticeren niet, maar gaan direct aan de slag, uitgaand van de talenten en capaciteiten van uw kind. De nadruk ligt op het leren doen!

Openingstijden

 • 14:00 - 18:30
 • 14:00 - 22:00
 • 14:00 - 18:30
 • 14:00 - 22:00
 • 14:00 - 18:30
 • Gesloten
 • 11:00 - 19:00
 • Huiswerkbegeleiding

  Tijdens huiswerkbegeleiding kan je in een rustige omgeving aan de slag met je huiswerk. Ervaren begeleiders ondersteunen je in het maken van een planning, controleren je huiswerk en overhoren je voor toetsen. Loop je ergens vast, dan kan je altijd met vragen terecht bij een van hen. Ze helpen je ook met het ontwikkelen van effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Zo weet je altijd dat je op de goede weg bent en waar je nog meer aandacht aan kan besteden!

  Bijles

  Wanneer je moeite hebt met een bepaald vak, kan je bij ons terecht voor bijles. Samen met je begeleider maak je een plan, speciaal aangepast aan jouw behoeften. We werken op jouw tempo en met de specifieke vragen die jij hebt. Daarnaast gebruiken we de Lyceo Leren Leren-methode. Dit is gebaseerd op vier kernvaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. De individuele begeleiding bestaat uit een uur één-op-één begeleiding. Je krijgt dus de volle aandacht! Tussentijds wordt er geëvalueerd en na elke bijles evalueren we de bijles in ons eigen leerlingvolgsysteem.

  Basisschoolbegeleiding

  Basisschool, de naam zegt het al: het is de basis van het schoolleven van uw kind. Een periode vol ontwikkeling, op weg naar de middelbare school. Tijdens basisschoolbegeleiding zorgen wij ervoor dat uw zoon of dochter een extra steuntje in de rug krijgt, gericht op taal en rekenen. Opgelopen achterstanden worden ingehaald en uw kind krijgt weer plezier en zelfvertrouwen in het leren.

  De juiste begeleiding bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Kennis en begrip zijn belangrijk, maar bovenal dat uw kind met zelfvertrouwen en plezier naar school gaat. Voor bovenbouwleerlingen focussen wij ons met name op de entree- of eindtoets.

  Brugklastraining

  Voor veel kinderen is de stap van de basisschool naar het voorgezet onderwijs erg groot en is de impact vaak groter dan verwacht. De ene leerling heeft hier meer moeite mee dan de andere. Er verandert veel: een ander gebouw, veel meer leerlingen, nieuwe klasgenoten, meer en nieuwe vakken, elk uur een andere docent, meer toetsen, zware tassen, meer zelfstandigheid en meer huiswerk. Schoolkitchen biedt een stabiele omgeving waar de brugklasleerling rust vindt en goed leert omgaan met deze nieuwe situatie en zijn of haar schoolwerk.

  Cookie instellingen

  Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
  Meer informatie