Lyceo Amsterdam – IJselstraat

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Amsterdam – IJselstraat
 • IJselstraat 24
 • 1078CJ Amsterdam
 • Maaike Cortlever
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

  Bij Lyceo IJselstraat kijken we samen naar wat jouw kind nodig heeft, iedereen leert tenslotte op zijn eigen manier. Iedere dag kan je kind na schooltijd bij ons aan de slag.  

  We bieden diverse diensten aan zoals huiswerkbegeleiding, studiecoaching, bijles, examentraining, Remedial Teaching, basisschoolbegeleiding en voor de examenleerlingen een speciaal op maat gemaakt pakket: Het Lyceo Examenjaar.  

  Iedere dag kunnen de leerlingen na schooltijd bij ons aan de slag met het huiswerk. Doordat ze hier efficiënt leren werken, hebben de leerlingen de avonden en weekends vaak vrij van huiswerk. Zo houdt jouw kind dus meer tijd over om te sporten of leuke dingen te doen. 

  Het intakegesprek 
  Voordat een nieuwe leerling begint met huiswerkbegeleiding worden de leerling en de ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weten jullie precies wat Lyceo kan betekenen en wat het beste past bij de hulpvraag van jouw kind. Samen maken we een plan van aanpak, afgestemd op de persoonlijke behoeften van je zoon of dochter. 

  Maaike Cortlever

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Maaike Cortlever en ik heb Cultureel Maatschappelijke Vorming gestudeerd. Ik heb lange tijd als manager back-office gewerkt bij Bibliotheek Velsen. Daar hield ik me vooral bezig met (lees)educatie voor Basisonderwijs en Voortgezet onderwijs, activiteiten voor jong en oud en ook organiseerde mijn team en ik veel zaken op het gebied van cultuur en maatschappij (denk hierbij aan belastingdienstondersteuning of taallessen). Communicatie en marketing waren ook onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden. Op het moment ben ik bezig met het afronden van een jongerencoach opleiding. Het is dan ook geweldig om met de jongeren op de IJsselstraat naast de huiswerkbegeleiding een band op te bouwen. Samen met mijn team van begeleiders gaan we hard aan de slag om in een prettige, rustige sfeer de studievaardigheden van de leerlingen te verbeteren. Waardoor we het zelfvertrouwen van de leerlingen vergroten en de moeilijke vakken weer leuk worden! 

   

  Ben je benieuwd geworden? Bel (06-26489172) of stuur een mail naar: maaike.cortlever@lyceo.nl 

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Vindt jouw kind het lastig om zijn of haar huiswerk goed te plannen of heeft hij of zij moeite met het effectief leren van toetsen? Dan kan je bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding. Met huiswerkbegeleiding krijgt jouw kind de hulp die nodig is. Je kind wordt geholpen met plannen, kan vragen stellen over de stof en het leerwerk wordt overhoord om te kijken of hij of zij het goed beheerst. Dit zorgt voor minder stress en betere resultaten!

  Bijles

  Bijles

  Leerlingen die moeite hebben met één specifiek schoolvak bieden wij individuele bijles. Eén uur per week gaat een leerling samen met de docent gericht met het vak aan de slag. Onze begeleiders lopen samen met de leerling de stof door en bieden heldere uitleg en extra oefening. Zij proberen een manier te vinden waarop de leerling het begrijpt. Die is niet voor iedereen hetzelfde. Tegelijkertijd werkt de leerling onder begeleiding van de docent aan het inhalen van achterstanden en het ophalen van basiskennis. Op die manier krijgen leerlingen weer vertrouwen en worden lastige vakken zelfs weer leuk.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Niet ieder kind is hetzelfde, de een blinkt uit in rekenen en de ander is goed in begrijpend lezen. Soms kan een leerling wel een steuntje in de rug gebruiken bij een bepaald vak. Daarom is er basisschool bijles. Hier werken we samen aan de vakken die jouw kind lastig vindt, zodat je zoon of dochter meer zelfvertrouwen krijgt.

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur in de week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Remedial Teaching

  Heb je het gevoel dat jouw kind niet optimaal presteert en er meer inzit? Of is er bijvoorbeeld een extra steuntje in de rug nodig om met zelfvertrouwen de midden- eind en doorstroomtoetsen te maken? Remedial teaching biedt uitkomst als leren niet vanzelf gaat. Bij RT pakken we blokkades en achterstanden aan en proberen we verdere leerachterstanden te voorkomen. Aan de hand van een handelingsplan werken we gericht aan een onderwerp. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jouw kind om leert gaan met zijn of haar leerprobleem, weer mee kan doen met de groep en met zelfvertrouwen in de klas zit.

  Faalangsttraining

  Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart