Lyceo Amsterdam – IJselstraat

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Amsterdam – IJselstraat
 • IJselstraat 24
 • 1078CJ Amsterdam
 • Maaike Cortlever
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • Over deze locatie

  We kijken naar wat jij nodig hebt om tot de beste leerstijl voor jou te komen. Immers, jouw manier van leren is anders dan die van je klasgenoten. Wij zijn dagelijks op school aanwezig en houden nauw contact met je mentor, docenten en andere contactpersonen. Op die manier werken we samen met de school om jouw leerprestaties te verbeteren.

  Iedere dag kun je na schooltijd bij ons aan de slag met je huiswerk. Doordat je hier efficiënt leert te werken, heb je de avonden en weekends vaak vrij van huiswerk. Zo hou je dus meer tijd over om te sporten of leuke dingen te doen. Ben je benieuwd? Spreek de Vestigingsmanager eens aan, bel of stuur een e-mail.

  Het intakegesprek
  Voordat je begint met huiswerkbegeleiding worden jij en je ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weet jij precies wat Lyceo voor jou kan betekenen en kan de vestigingsmanager een plan van aanpak voor je maken, afgestemd op jouw behoeften.

  Maaike Cortlever

  Vestigingsmanager

  De Vestigingsmanager op Lyceo IJselstraat in Amsterdam zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Daarbij kijken we ook naar het maken van een realistische planning én het maken van je huiswerk. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen van de leerlingen vergroot en worden de moeilijke vakken weer leuk!

   

  Heeft u vragen? Neem contact op!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Vindt jouw kind het lastig om zijn of haar huiswerk goed te plannen of heeft hij of zij moeite met het effectief leren van toetsen? Dan kan je bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding. Met huiswerkbegeleiding krijgt jouw kind de hulp die nodig is. Je kind wordt geholpen met plannen, kan vragen stellen over de stof en het leerwerk wordt overhoord om te kijken of hij of zij het goed beheerst. Dit zorgt voor minder stress en betere resultaten!

  Bijles

  Bijles

  Leerlingen die moeite hebben met één specifiek schoolvak bieden wij individuele bijles. Eén uur per week gaat een leerling samen met de docent gericht met het vak aan de slag. Onze begeleiders lopen samen met de leerling de stof door en bieden heldere uitleg en extra oefening. Zij proberen een manier te vinden waarop de leerling het begrijpt. Die is niet voor iedereen hetzelfde. Tegelijkertijd werkt de leerling onder begeleiding van de docent aan het inhalen van achterstanden en het ophalen van basiskennis. Op die manier krijgen leerlingen weer vertrouwen en worden lastige vakken zelfs weer leuk.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Niet ieder kind is hetzelfde, de een blinkt uit in rekenen en de ander is goed in begrijpend lezen. Soms kan een leerling wel een steuntje in de rug gebruiken bij een bepaald vak. Daarom is er basisschool bijles. Hier werken we samen aan de vakken die jouw kind lastig vindt, zodat je zoon of dochter meer zelfvertrouwen krijgt.

  Huiswerkklas

  Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur in de week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Remedial Teaching

  Voor kinderen die vastlopen op de basisschool bieden wij individuele Remedial Teaching (RT). Dat zijn vaak kinderen met achterstanden op het gebied van spelling, lezen en rekenen, eventueel in combinatie met een leerprobleem, zoals dyslexie of dyscalculie. Ook bieden wij hulp aan kinderen die in het buitenland op school zijn geweest en kinderen die geen goede taakaanpak hebben.

  Faalangsttraining

  Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart