Examentraining Nask-2 volgen?

Een examentraining Nask-2 duurt twee dagen. In deze dagen nemen we alle examenstof door, tot je alles onder de knie hebt. Daarnaast gaan we samen aan de slag met oefenexamens en nemen we volgens een stappenplan de opdrachten door. Want hoe kun je de vragen zo goed mogelijk beantwoorden? Tijdens onze examentrainingen voor de exacte vakken maken we gebruik van ons eigen stappenplan GOBETA, zo weet jij hoe je die lastige vragen stap voor stap aanpakt. Tijdens de training zullen we meer aandacht besteden aan dit stappenplan.

Voordelen van een examentraining Nask-2

 • Gemiddeld 0,7 punt hoger op je (eind)examen
 • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
 • Stevigere grip op de lesstof
 • Elk weekend en alle schoolvakanties
 • Altijd in de buurt
Boek nu! 

Hoe werkt een Lyceo examentraining Nask-2?

We bespreken in twee dagen zes onderwerpen, iedere dag drie. Op de eerste dag van de training, gaan we aan de slag met verbranding, water, zuren & basen, en basischemie voor beroep. Aan het einde van de dag is er tijd voor wat extra opdrachten, zodat je kan oefenen met waar je nog moeite mee lijkt te hebben eind van de dag. Op dag twee beginnen we met bouw van de materie, gevolgd door productieprocessen en productonderzoek. Ook dan hebben we nog wat tijd over voor extra oefening waar nodig, of als we uitlopen.

Bij ieder onderdeel theorie dat we bespreken met zijn allen, zullen we ook een aantal oefenopdrachten maken. Je leert het GOBETA-stappenplan in de praktijk brengen, de theorie toepassen en de teksten goed lezen en gebruiken! Voor ieder domein dat wordt besproken, worden een aantal subdoelen geformuleerd. Dan is voor jou duidelijk wat je moet kunnen en weten voor je examen. Belangrijk is dat het programma dat opgesteld is, een richtlijn is! Je kan de opdrachten op je eigen tempo maken en de trainer altijd om hulp vragen. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal voorbereid bent op jouw examen Nask-2 en je vol vertrouwen het gymlokaal kunt betreden.

Onderwerpen examentraining Nask-2
 •     Welke onderwerpen behandelen we tijdens een vmbo-tl Nask-2 examentraining?

  • Verbranding (CE)
   • Eigenschappen van verbranding; milieueffecten; bewerking aardolie; polymeren.
  • Water, zuren en basen (CE)
   • Soorten water; functies van water; zuren; basen.
  • Basischemie voor beroep (CE)
   • Stofeigenschappen; chemische reacties; soorten stoffen; reactiesnelheid; neerslagreacties.
  • Bouw van materie (CE)
   • Molecuulopbouw; zouten; naamgeving van stoffen; periodiek systeem.
  • Productieprocessen (CE)
   • Beschrijven van productie; rekenen aan productie; productieprocessen.
  • Productonderzoek (CE)
   • Scheidingstechnieken; ontledingsreacties; aantonen van stoffen.
  • Productveiligheid (CE)
   • Gevarenpictogrammen; voorzorgsmaatregelen bij gevaren en stoffen.

Waarom een examentraining van Lyceo?

Lyceo werkt met zorgvuldig gekozen, hoogopgeleide student-begeleiders. Zij stomen je in twee dagen klaar voor je examen Nask-2. Deze begeleiders staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij leerlingen en kunnen jou daardoor goed inspireren en motiveren. Hiernaast werkt Lyceo samen met hogescholen en universiteiten om eigen lesmateriaal te ontwikkelen dat elk jaar geheel vernieuwd en aangepast wordt. We zorgen dat je door dit lesmateriaal de examenstof voor het vak Nask-2 goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school is dit een uitstekend extra steuntje in de rug waardoor jij met meer zelfvertrouwen en kennis je examenperiode(s) ingaat.

Examentraining geven is ons vak: gemiddeld 0,7 punt hoger op je eindcijfer

Met de examentraining aardrijkskunde van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw school- en eindexamen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentrainingen Nask-2 worden gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn.

Meld je aan voor jouw examentraining Nask-2!

Een examentraining Nask-2 volgen op een Lyceo-vestiging bij jou in de buurt? Dat kan! Boek direct een examentraining via de button hieronder.

Boek een examentraining

Hulp bij het leren

Lyceo Examen Oefenen
Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.
Lyceo Samenvatting
Lyceo Samenvatting is een handig en compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining aanschaffen of los bestellen. De boekjes zijn verkrijgbaar voor alle vakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens.
Lyceo Legt Uit 
Elke week posten wij filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en alle niveaus! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen.
Ezelsbruggetje.nl
Met ezelsbruggetjes wordt huiswerk maken een stuk leuker en gemakkelijker! Met een handig ezelsbruggetje vergeet je nooit meer belangrijke rijtjes of formules.
Oefenexamens
Het oefenen van examens kan je heel goed helpen! Bij ons vind je oefenexamens voor elk vak en elk niveau.