Examentraining Nask2 volgen?

Examentraining geven is ons vak: gemiddeld 0,9 punt hoger op je eindcijfer

Met de examentraining Nask-2 van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentrainingen Nask-2 worden gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn.

Onderwerpen examentraining Nask 2
 •     Welke onderwerpen behandelen we tijdens een vmbo-tl Nask 2 examentraining?

  • Verbranding
   • Energieverbruik en milieu; Bewerking aardolie
  • Water, zuren en basen
   • Eigenschappen indicatoren
  • Basischemie voor beroep
   • Herkennen van stoffen; Onderzoek naar stoffen; Chemische processen
  • Bouw van de materie
   • Moleculen, atomen & ionen; Naamgeving stoffen; Zouten
  • Productieprocessen
   • Rekenen aan productie
  • Productonderzoek
   • Chemische analyse; Titratie

Hoe werkt een Lyceo examentraining Nask2?

Een examentraining Nask2 duurt twee dagen. In deze dagen nemen we alle examenstof door, tot je alles onder de knie hebt. Daarnaast gaan we samen aan de slag met oefenexamens en nemen we volgens een stappenplan de opdrachten door. Want hoe kun je de vragen zo goed mogelijk beantwoorden? Tijdens onze examentrainingen voor de exacte vakken maken we gebruik van ons eigen stappenplan GOBETA, zo weet jij hoe je die lastige vragen stap voor stap aanpakt. Tijdens de training zullen we meer aandacht besteden aan dit stappenplan.

We bespreken in twee dagen zes onderwerpen, iedere dag drie. Op de eerste dag van de training, gaan we aan de slag met verbranding, water, zuren & basen, en basischemie voor beroep. Aan het einde van de dag is er tijd voor wat extra opdrachten, zodat je kan oefenen met waar je nog moeite mee lijkt te hebben eind van de dag. Op dag twee beginnen we met bouw van de materie, gevolgd door productieprocessen en productonderzoek. Ook dan hebben we nog wat tijd over voor extra oefening waar nodig, of als we uitlopen.

Bij ieder onderdeel theorie dat we bespreken met zijn allen, zullen we ook een aantal oefenopdrachten maken. Je leert het GOBETA-stappenplan in de praktijk brengen, de theorie toepassen en de teksten goed lezen en gebruiken! Voor ieder domein dat wordt besproken, worden een aantal subdoelen geformuleerd. Dan is voor jou duidelijk wat je moet kunnen en weten voor je examen. Belangrijk is dat het programma dat opgesteld is, een richtlijn is! Je kan de opdrachten op je eigen tempo maken en de trainer altijd om hulp vragen. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal voorbereid bent op jouw examen Nask-2 en je vol vertrouwen het gymlokaal kunt betreden.

Examentraining Nask2 volgen waar en wanneer jou dat uitkomt!

Examentrainingen Nask2 biedt Lyceo aan op verschillende plekken in het land. Zo kun je een examentraining Nask2 volgen in o.a. AmersfoortBreukelen, Delft, Den HaagDordrecht, HaarlemHilversum, Leiden, Nijmegen, RotterdamUtrecht en nog veel meer locaties. De trainingen Nask-2 worden gegeven in alle weekenden en alle schoolvakanties: jij kiest een moment wanneer het jou uitkomt.

Waarom een examentraining van Lyceo?

Lyceo werkt met zorgvuldig gekozen, hoogopgeleide student-begeleiders. Zij stomen je in 2 of 3 dagen (afhankelijk van het vak) klaar voor je examen nask2. Deze begeleiders staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij leerlingen en kunnen jou daardoor goed inspireren en motiveren. Hiernaast werkt Lyceo samen met hogescholen en universiteiten om eigen lesmateriaal te ontwikkelen dat elk jaar geheel vernieuwd en aangepast wordt. We zorgen dat je door dit lesmateriaal de examenstof voor het vak nask2 goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school is dit een uitstekend extra steuntje in de rug waardoor jij met meer zelfvertrouwen en kennis je examenperiode(s) ingaat.

Enkele andere voordelen zijn:

  • Gemiddeld 0.9 punt hoger op je (eind)examen
  • Training in kleine groepen
  • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
  • Stevigere grip op de lesstof
  • Elk weekend en alle schoolvakanties
  • Altijd in de buurt

Hulp bij het leren

Lyceo Examen Oefenen
Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.

Lyceo Samenvatting
Lyceo Samenvatting is een handig en compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining aanschaffen of los bestellen. De boekjes zijn verkrijgbaar voor alle vakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens.

Lyceo Legt Uit 
Lyceo legt uit: elke week posten wij filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en alle niveaus! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen: Naar ons kanaal

Ezelsbruggetje.nl
Met ezelsbruggetjes wordt huiswerk maken een stuk leuker en gemakkelijker! Met een handig ezelsbruggetje vergeet je nooit meer belangrijke rijtjes of formules.

Oefenexamens 
Het oefenen van examens kan je heel goed helpen! Bij ons vind je oefenexamens voor elk vak en elk niveau.

Meld je voor jouw examentraining Nask2 aan!

Examentraining Nask2 volgen op een Lyceo-vestiging bij jou in de buurt? Dat kan!

Meld je aan voor een examentraining Nask2

Onze examentrainingen

Benieuwd hoe een examentraining van Lyceo eruit ziet? Bekijk de video!