Examentraining Wiskunde
boek nu
boek nu

Examentraining wiskunde (VMBO) volgen?

Examentraining geven is ons vak: gemiddeld een punt hoger op het eindexamen

Met de examentraining wiskunde van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentrainingen wiskunde worden gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. Onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van 7,7 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. De leerlingen zijn vooral tevreden over hun houding en behulpzaamheid.

Onderwerpen examentraining wiskunde
 •     Welke onderwerpen behandelen we tijdens een vmbo-tl wiskunde examentraining?

  • Rekenen, meten en schatten – bestaat uit twee domeinen
  • Algebraïsche verbanden – bestaat uit twee domeinen
  • Meetkunde – bestaat uit twee domeinen
  • Informatieverwerking en statistiek

 •     Welke onderwerpen behandelen we tijdens een kader wiskunde examentraining?

  • Verbanden – deel 1
  • Verbanden – deel 2
  • Rekenen, meten en schatten
  • Meetkunde

 •     Welke onderwerpen behandelen we tijdens een basis wiskunde examentraining?

  • Verbanden, tabellen en grafieken – deel 1
  • Verbanden, tabellen en grafieken – deel 2
  • Rekenen, meten en schatten
  • Meetkunde

Op een Lyceo Examentraining wiskunde behandel je alle belangrijke examenstof

Een examentraining wiskunde duurt twee dagen. In deze dagen nemen we alle examenstof door, tot je alles onder de knie hebt. Daarnaast gaan we samen aan de slag met oefenexamens en nemen we volgens een stappenplan de opdrachten door. Want hoe kun je de vragen zo goed mogelijk beantwoorden? We hebben speciaal voor onze bètavakken een GOBETA-stappenplan ontwikkeld om jou hierbij te helpen. Door ons eigen ontwikkelde GOBETA-stappenplan, weet jij precies hoe je de vragen goed kan aanpakken. Tijdens de training zullen we meer aandacht besteden aan dit stappenplan.

Op je examen ga je gebruik maken van formules om zaken zoals de omtrek of inhoud van een figuur te kunnen berekenen. We hebben een overzicht gemaakt van al deze belangrijke formules, om je te helpen deze goed toe te passen.

Tijdens de training gaan we alle examenonderwerpen langs. Op dag een beginnen we met rekenen, meten en schatten, en algebraïsche verbanden. Op dag twee gaan we het hebben over meetkunde en informatieverwerking. Aan het einde van de tweede dag gaan we aan de slag met totaalopdrachten, waarbij alles wat je tijdens de examentraining geleerd hebt gevraagd wordt. Aan de hand daarvan kan je goed zien wat je allemaal geleerd hebt en welke opdrachten makkelijk(er) gingen dan eerst, maar ook waar je misschien zelf nog wat mee moet oefenen.

Bij ieder onderdeel theorie dat we bespreken met zijn allen, zullen we ook een aantal oefenopdrachten maken. Je leert het GOBETA-stappenplan in de praktijk brengen, de theorie toepassen en de teksten goed lezen en gebruiken! Voor ieder domein dat wordt besproken, worden een aantal subdoelen geformuleerd. Dan is voor jou duidelijk wat je moet kunnen en weten voor je examen. Belangrijk is dat het programma dat opgesteld is, een richtlijn is! Je kan de opdrachten op je eigen tempo maken en de trainer altijd om hulp vragen. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal voorbereid bent op jouw examen wiskunde en je vol vertrouwen het gymlokaal kunt betreden.

Examentraining wiskunde volgen waar en wanneer jou dat uitkomt!

Examentrainingen wiskunde biedt Lyceo aan op verschillende plekken in het land. Zo kun je een examentraining wiskunde volgen in o.a. AmersfoortBreukelen, Delft, Den HaagDordrecht, HaarlemHilversum, Leiden, Nijmegen, RotterdamUtrecht en nog veel meer locaties. De trainingen wiskunde worden gegeven in alle weekenden en alle schoolvakanties: jij kiest een moment wanneer het jou uitkomt.

Benieuwd hoe onze trainers lesgeven? Bekijk de tip wiskunde van één van onze examentrainers!

Waarom een examentraining van Lyceo?

Lyceo werkt met zorgvuldig gekozen, hoogopgeleide student-begeleiders. Zij stomen je in 2 of 3 dagen (afhankelijk van het vak) klaar voor je examen wiskunde. Deze begeleiders staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij leerlingen en kunnen jou daardoor goed inspireren en motiveren. Hiernaast werkt Lyceo samen met hogescholen en universiteiten om eigen lesmateriaal te ontwikkelen dat elk jaar geheel vernieuwd en aangepast wordt. We zorgen dat je door dit lesmateriaal de examenstof voor het vak wiskunde goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school is dit een uitstekend extra steuntje in de rug waardoor jij met meer zelfvertrouwen en kennis je examenperiode(s) ingaat.

Enkele andere voordelen zijn:

  • Gemiddeld 0.9 punt hoger op je (eind)examen
  • Training in kleine groepen
  • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
  • Stevigere grip op de lesstof
  • Elk weekend en alle schoolvakanties
  • Altijd in de buurt

Hulp bij het leren

Lyceo Legt Uit 
Lyceo legt uit: elke week posten wij filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en alle niveaus! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen: youtube.com/LyceoTV

Ezelsbruggetje.nl
Met ezelsbruggetjes wordt huiswerk maken een stuk leuker en gemakkelijker! Met een handig ezelsbruggetje vergeet je nooit meer belangrijke rijtjes of formules.

Oefenexamens 
Het oefenen van examens kan je heel goed helpen! Bij ons vind je oefenexamens voor elk vak en elk niveau.

Meld je voor jouw examentraining wiskunde aan!

Examentraining wiskunde volgen op een Lyceo-vestiging bij jou in de buurt? Dat kan!

Meld je aan voor een examentraining Wiskunde

Onze examentrainingen

Benieuwd hoe een examentraining van Lyceo eruit ziet? Bekijk de video!