Lyceo Haren -
Harens Lyceum

Niels van der Mey

Vestigingsmanager

De Vestigingsmanager op het Harens Lyceum in Haren zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Iedereen leert anders, daarom kijken we samen naar wat er bij jou past. Vanuit je sterke punten werken wij samen aan het ontwikkelen van duurzame studievaardigheden en aan het opbouwen van een stevige basis voor jouw toekomst.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Over deze locatie

In het noorden van Haren is Lyceo gevestigd in het moderne schoolgebouw van het Harens Lyceum. Na de laatste les gaat je kind meteen bij ons aan de slag. Omdat wij ons binnen de school bevinden, kunnen wij gemakkelijk met docenten overleggen om jouw kind de juiste begeleiding te kunnen bieden. We bieden een rustige werkplek in een vertrouwde omgeving. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Harens Lyceum. Leerlingen van andere scholen kunnen terecht bij Studiecentrum Haren, op de schoollocatie Lyceo Groningen Montessori Lyceum of op onze eigen locatie Lyceo Groningen Kwinkenplein. 

Bij Lyceo vinden wij het belangrijk dat er veel persoonlijke aandacht is. We benaderen je kind vanuit positiviteit; wij helpen iedere leerling te geloven in zichzelf en door te zetten op lastige momenten. Vanzelfsprekend kan jouw kind altijd met vragen bij ons begeleidersteam of de vestigingsmanager terecht. Ons team ondersteunt jouw kind bij het maken van planningen en beantwoorden van vakinhoudelijke vragen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar duurzame studievaardigheden om de zelfstandigheid van jouw kind te vergroten. We zien elke leerling als een uniek persoon en zullen de begeleiding dan ook aansluiten op de persoonlijke behoeftes van jouw zoon of dochter. Met de handvatten die we aanbieden zal jouw kind op den duur zelfstandig het huiswerk op een prettige manier kunnen maken.

Voor vragen kan je contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. Wij kunnen dan een kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Stapelt die berg huiswerk zich maar op? Tijdens de huiswerkbegeleiding streven we ernaar om het maak- en leerwerk van je zoon of dochter volledig af te ronden, zodat dit geen zorg meer is voor thuis. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Daarbij leren we je zoon of dochter, via een vooraf opgesteld persoonlijk ontwikkelingsplan, om zelfstandig en gestructureerd te werken. Inclusief toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Oefenen!

Bijles

Heeft jouw kind moeite met één specifiek vak? Heeft hij of zij wellicht een achterstand opgelopen? Dan kan hij of zij bij ons voor bijles terecht! Wij zorgen voor een begeleider die een specialist is in dat lastige vak. Deze begeleider geeft jouw kind een uur individuele aandacht en helpt bij het doorgronden van de stof. Je zoon of dochter kan vragen stellen en samen oefenen. Doordat hij of zij de stof beter gaat begrijpen, zal ook het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter toenemen!

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart