Lyceo Elst -
OBC

Lianne Wildschut

Vestigingsmanager

Mijn naam is Lianne Wildschut en ik ben de Vestigingsmanager van Lyceo. Ik ben afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog en heb gewerkt in de jeugdzorg en het onderwijs, waardoor ik goed kan aansluiten bij individuele leerlingen. Iedereen heeft z’n eigen uitdagingen en daarbij past unieke hulp. Door onze op maat gesneden ondersteuning ontwikkelen leerlingen meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en plezier bij het maken en leren van hun schoolwerk.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Elst

Zodra je start met onze bijlessen of begeleiding bespreken we hoe je er voor staat en waar je heen wilt werken. Hoe we die doelen gaan bereiken zetten we in een plan van aanpak. Je zult zelf aan de slag moeten om die doelen te behalen, maar we hebben een hoogopgeleid team begeleiders klaarstaan die jou kunnen helpen met plannen, verschillende leermethoden, overhoren en vragen over huiswerk.

Het voordeel voor leerlingen van het OBC is dat we gevestigd zijn in de onderbouwlocatie van het OBC Elst en het lijntje naar de docenten is kort, zo kunnen we informatie inwinnen die jou kan helpen om je doelen te behalen.

Leerlingen van andere locaties en scholen zijn ook welkom om deel te nemen aan onze begeleiding.

Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden nemen we contact op met je ouders over jouw voortgang en eventuele aandachtspunten zodat zij ook betrokken zijn bij jouw ontwikkeling.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Stapelt die berg huiswerk zich maar op? Tijdens de huiswerkbegeleiding streven we ernaar om het maak- en leerwerk van je zoon of dochter volledig af te ronden, zodat dit geen zorg meer is voor thuis. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Daarbij leren we je zoon of dochter, via een vooraf opgesteld persoonlijk ontwikkelingsplan, om zelfstandig en gestructureerd te werken. Inclusief toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Oefenen!

Bijles

Heeft je zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Dan is bijles wellicht de juiste oplossing! Tijdens onze bijles geeft een vaste begeleider jouw kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt hem of haar bij het voorbereiden van toetsen. Onze bijlessen zijn zowel op locatie als online te volgen en zijn flexibel in te plannen.

Basisschool bijles

Heeft jouw kind moeite met begrijpend lezen, breuken of zinsontleding? Dan is Lyceo basisschool bijles iets voor jouw kind! Met ons unieke Lyceo junior materiaal leren we kinderen op speelse wijze de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien op school. Zo krijgen ze het zelfvertrouwen en de kennis die ze verdienen.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop leerlingen alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met de toetsweek ondersteuningsklas zorgen we er samen voor dat uw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Meer informatie? Neem dan contact op met de vestigingsmanager. De date zijn als volgt: Vrijdag 3 november t/m donderdag 9 november 2023, Vrijdag 19 januari t/m donderdag 25 januari 2024, Vrijdag 5 april t/m donderdag 11 april 2024, Vrijdag 14 juni t/m donderdag 20 juni 2024

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarmee jij en je kind volledig worden ontzorgd. Dat is het Lyceo Examenjaar. We begeleiden je kind op de eigen school of op een van onze vestigingen met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast krijgt je kind een Lyceo Samenvatting en toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Examen Oefenen. Dit kan desgewenst worden aangevuld met StudieKeuzeAdvies en examenvreesreductietraining. Je kind krijgt kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving, vol extra oefenmateriaal voor alle examenvakken. Samen met een persoonlijke begeleider werken we aan het einddoel: het diploma behalen! Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart