Lyceo Arnhem – Thomas a Kempis College

Arnhem Thomas a Kempis College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In Arnhem heeft Lyceo een vestiging in het Thomas a Kempis College aan de Thomas a Kempislaan. Hier geven wij al sinds 2006 huiswerkbegeleiding en helpen we leerlingen die extra hulp nodig hebben bij het maken van hun huiswerk. Ook leerlingen die niet op deze school zitten, zijn hier van harte welkom voor huiswerkbegeleiding en bijles. Daarnaast kun je hier ook terecht voor studiecoaching, huiswerkklas, brugklastraining en faalangsttraining. Op veel locaties in het land bieden wij examentrainingen aan. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

 

Michelle Mostard

Vestigingsmanager

Michelle is afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan als werkgroep docent statistiek op de universiteit en als studiecoach, bijlesdocent en huiswerkbegeleider. Deze achtergrond helpt haar  de kinderen te zien en hun persoonlijke aanpak aan te scherpen. De kwaliteit van de begeleiding, de begeleidingsvaardigheden van haar team en het welzijn van de kinderen staan bij haar  hoog in het vaandel. Samen zorgen zij voor een positieve en open werksfeer waarin leerlingen zich thuis voelen en vaardigheden leren waardoor ze op den duur zelfstandig kunnen plannen en leren. Heb jij als ouder zorgen over de voortgang van jouw kind, dan denkt zij graag met je na over een verandering in aanpak.

 • Lyceo Arnhem – Thomas a Kempis College
 • Thomas a Kempislaan 25
 • 6822LR Arnhem
 • Michelle Mostard
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Zomervakantie

Tijdens de vakantie is de vestigingsmanager afwezig vanaf donderdag 22 juli tot en met zondag 28 augustus. Huiswerkbegeleiding en huiswerkklas zullen na de vakantie weer starten op 12 september met de Startweek. Tijdens de Startweek zullen er workshops worden gegeven in plaats van de vaste begeleiding. Leerlingen zijn verplicht om zich in te schrijven voor minimaal 2 workshops, waarvan minimaal 1 workshop ‘Leerplan maken en doelen stellen’ op maandag of woensdag. De overige workshops zijn: Plannen; Leerstrategieën: samenvatten, mindmappen en toetsvragen bedenken; Leerstrategieën: formuleblad, voorbeeldmethode, talen leren. Meer informatie ontvangen onze klanten eind augustus. Ben jij geen klant, maar heb jij wel interesse in de startweek? Neem dan contact op met de vestigingsmanager zodat zij na haar vakantie contact met je op kan nemen.

Ons team staat voor je klaar
Wij helpen je graag met je huiswerk. Onze Vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je klaar om je tegemoet te komen. Je kan ons telefonisch bereiken via het nummer 026 303 04 65

Drie lokalen op school
In het Thomas a Kempis College heeft Lyceo drie lokalen ter beschikking in één van de vleugels op de eerste verdieping. Hierdoor kun je gelijk na je laatste les aanschuiven om huiswerk te maken.

Het intakegesprek
Voordat je begint met huiswerkbegeleiding kom je samen met je ouder(s) langs voor een intakegesprek. Zo weet je precies wat Lyceo voor jou kan betekenen en kan de Vestigingsmanager je adviseren over een passende begeleiding.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Arnhem kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Vind jij het lastig om je huiswerk goed te plannen of weet je niet goed hoe je effectief voor een toets kan leren? Dan is huiswerkbegeleiding de ideale uitkomst. Tijdens huiswerkbegeleiding wordt je geholpen met plannen, kan je vragen stellen over de stof en wordt het leerwerk gecontroleerd om te kijken of je het goed kent. Zo krijg je snel controle over je huiswerk!

  Bijles

  Ben jij onzeker over één of meerdere vakken? Zou jij graag begeleiding willen in een bepaald vak? Dan kan je bij ons terecht voor bijles! Bijles kan je helpen om de stof beter te begrijpen en verwerken. Zo krijg jij snel grip op dat voor jou moeilijke vak.

  Basisschoolbegeleiding

  Basisschool, de naam zegt het al; het legt de basis voor het schoolleven van uw kind. Basisschoolbegeleiding is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Tijdens een-op-een begeleiding werken we aan het vak waar jouw zoon of dochter moeite mee heeft, zodat ook dit moeilijke vak weer leuk wordt.

  Studiecoaching

  Ben jij bijna klaar om zelfstandig te werken, maar nog niet helemaal? Zou jij een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken met het plannen en organiseren van al je schoolwerk? Dan is studiecoaching wat voor jou! Bij studiecoaching ligt de nadruk niet op vakinhoudelijke kennis, maar op het aanleren van studievaardigheden. Hierbij staat het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk centraal, waar je de rest van je leven plezier van hebt. Meer weten over studiecoaching? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Huiswerkklas

  Kan jij goed zelfstandig aan de slag met je huiswerk, maar is het daar thuis te rumoerig voor? Zoek jij een rustige werkplek waar je geconcentreerd je huiswerk kan maken? Schuif dan aan bij huiswerkklas! In een groepje van 15 tot 20 leerlingen maak je 's middags onder toezicht van een docent je huiswerk, zodat je tijd over hebt voor leukere dingen. Meer weten? Neem dan contact op met onze Vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  De overgang van bassischool naar brugklas is voor veel leerlingen een grote stap. Deze training is speciaal voor brugklassers die extra goed voorbereid deze nieuwe periode in willen gaan. Met handige tips zorgen onze coaches ervoor dat jij een goed begin maakt op je nieuwe school! Interesse? Voor meer informatie kun je met onze Vestigingsmanager.

  Faalangsttraining

  Heb jij veel last van zenuwen als je een presentatie moet geven of een toets moet maken? Presteer je matig, ondanks dat je je goed hebt voorbereid? Dan kan je bij ons terecht voor faalangstreductietraining. In zes bijeenkomsten van 45 minuten leer je wat faalangst is, hoe je het herkent en vooral hoe je ermee om moet gaan. Zo krijg jij je faalangst onder controle! Behoefte aan meer informatie? Je kunt contact opnemen met onze Vestigingsmanager.

  Rekentraining

  Op het Thomas a Kempis College biedt Lyceo rekentraining aan voor leerlingen van 4 of 5 havo en 5 of 6 vwo die hun rekentoets niet hebben gehaald. Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Neem dan contact op met de Vestigingsmanager.

  Toetsweek opvangklas

  De toetsweek opvangklas wordt iedere week voor én tijdens de toetsweek georganiseerd. Dit doen wij om leerlingen de mogelijkheid, ruimte en rust te bieden om zich voor te bereiden op de komende toetsen. Een ruimte waarin rustig geleerd kan worden met minimale afleiding. De opvangklas is om ervoor te zorgen dat leerlingen al flink wat leerwerk hebben gedaan voor ze naar huis gaan. Om ze hierin te ondersteunen, is er een begeleider aanwezig die kan helpen met het plannen en het beantwoorden van (algemene) vragen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om overhoord te worden. Aanmelden kan via de Vestigingsmanager.