Lyceo Leiden – Hoge Rijndijk

Huiswerkbegeleiding in Leiden aan de Hoge Rijndijk – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Aan de Hoge Rijndijk in Leiden vind je Lyceo Leiden Rijndijk, waar wij al ruim zeven jaar leerlingen helpen. Ben jij op zoek naar huiswerkbegeleiding of bijles in Leiden? Dan ben je bij ons van harte welkom! Daarnaast bieden wij op deze vestiging ook studiecoaching, huiswerkklas, brugklastraining en faalangsttraining aan. Op veel locaties in het land organiseren wij ook examentrainingen. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Leiden – Hoge Rijndijk
 • Hoge Rijndijk 114
 • 2313KM Leiden
 • Els van der Veer
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Ons team staat voor je klaar
  Wij helpen graag leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben bij het maken van hun huiswerk. Onze Vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je klaar om je te helpen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via het nummer 071 513 72 12.

  Centrale locatie
  Lyceo Leiden Rijndijk ligt aan de overkant van het Bonaventuracollege Burggravenlaan, op fietsafstand van het Vlietlandcollege en Da Vinci Lammenschans.

  Het intakegesprek
  Voordat je van start gaat met huiswerkbegeleiding kom je samen met je ouder(s) op intakegesprek, zodat jij weet wat Lyceo voor jou kan betekenen en de Vestigingsmanager je kan adviseren over de begeleiding die bij je past.

  Ervaringen van leerlingen of ouders

  “Mijn beide zoons krijgen sinds een aantal jaar bijles van Lyceo op de vestiging Hoge Rijndijk in Leiden. De vestigingsmanager werkt zeer kundig en efficiënt. Ook is de communicatie bijzonder sterk, zowel naar ons als ouders toe als naar onze kinderen, en zowel schriftelijk als mondeling. Er wordt altijd meegedacht over wat de juiste aanpak is bij onze kinderen en dat is heel fijn omdat dit voor iedere leerling anders is. Ook nu nog hebben mijn zoons veel profijt van de lessen en de manier waarop ze worden begeleid en de kwaliteit van de personen waarvan ze bijles krijgen. De rapportages die wij als ouders na afloop van elke les ontvangen zijn ook zeer helder. Kortgezegd: een dikke 10. Ik kan echt niks negatiefs verzinnen.”

  Edward Rikkert de Koe (vader van twee zoons met bijles)

  Els van der Veer

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Els van der Veer en ik ben afgestudeerd als onderwijskundige. Ik werkte 15 jaar voor een schoolbegeleidingsdienst, onder andere voor het project Nieuwsbegrip. Mijn deskundigheid ligt op het gebied van taalgericht vakonderwijs en een effectieve tekstaanpak. Ik heb een coachopleiding gevolgd en breng een persoonlijke en coachende stijl mee in mijn werk.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Heb jij moeite met het plannen van je huiswerk of het effectief leren van toetsen? Krijg je het vaak niet op tijd af of loop je achter met de lesstof? Dan is huiswerkbegeleiding iets voor jou. Tijdens huiswerkbegeleiding word je geholpen met plannen, kan je al je vragen stellen over de stof en wordt het leerwerk overhoord om er zeker van te zijn dat je het goed kent. Zo krijg jij weer grip op je huiswerk!

  Bijles

  Bijles

  Heb jij één of meerdere vakken die je lastig vindt? Zou je daar extra ondersteuning in kunnen gebruiken? Meld je dan aan voor bijles. Bijles kan je helpen de stof beter te begrijpen en verwerken. Je krijgt een-op-een begeleiding van een persoonlijke bijlesdocent, waardoor je precies de aandacht krijgt die je nodig hebt. Op deze manier krijg jij de stof van dat moeilijke vak snel onder de knie!

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Basisschool, de naam zegt het al; het legt de basis voor het schoolleven van uw kind. Basisschool bijles is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Tijdens een-op-een begeleiding werken we aan het vak waar uw zoon of dochter moeite mee heeft, zodat ook dit moeilijke vak weer leuk wordt.

  Studiecoaching

  Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken bij het plannen en organiseren van al je schoolwerk? Leer plannen met studiecoaching. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding, waarbij het niet draait om vakinhoudelijke kennis, maar om het aanleren van studievaardigheden. Hierbij ligt de nadruk op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. Dit zijn vaardigheden waar je je hele leven iets aan hebt! meer weten over studiecoaching? Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze studiecoördinator.

  Huiswerkklas

  Kan jij goed zelfstandig werken, maar is het daar thuis te rumoerig voor? Zoek jij een werkplek waar je rustig en geconcentreerd aan de slag kan gaan? Schuif dan aan bij huiswerkklas! Tijdens huiswerkklas maak je 's middags in een groepje van 15 tot 20 leerlingen je huiswerk, onder toezicht van een docent. Zo heb je daarna vrije tijd over voor leukere dingen! Interesse? Neem dan contact op met onze Vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  De overgang van basisschool naar brugklas is voor veel leerlingen spannend. Je krijgt namelijk nieuwe klasgenoten, andere leraren en je gaat werken met een lesrooster. Deze training is speciaal voor brugklassers die zich extra goed willen voorbereiden op deze nieuwe periode. Je oefent veel in studievaardigheden en met handige, praktische tips maak jij een goede start op je nieuwe school! Meer weten? Je kunt contact opnemen met onze Vestigingsmanager.

  Faalangsttraining

  Lopen de zenuwen bij jou hoog op als je moet presenteren of een toets moet maken? Blijven je resultaten tegenvallen, ondanks je goede voorbereidingen? Faalangst kan hiervan de oorzaak zijn. Wij kunnen je helpen je faalangst te verminderen door het geven van faalangstreductietraining. Tijdens deze training leer je wat faalangst precies is, hoe het werkt en vooral hoe je er goed mee om moet gaan. Zo word jij je faalangst snel de baas! Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met onze Vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart