Lyceo Leiden – Bonaventura Lyceum – Locatie Mariënpoelstraat

Leiden Bonaventura Lyceum – De beste begeleiding gewoon bij u om de hoek

In Leiden verzorgen wij de huiswerkbegeleiding en bijlessen op het Bonaventura Lyceum. Allemaal binnen de muren van je eigen school. Wij helpen je verder te komen! In overleg met zowel jijzelf als leerling en jouw ouders maken we vooraf – en tussentijds – afspraken voor de begeleiding. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Leiden – Bonaventura Lyceum – Locatie Mariënpoelstraat
 • Mariënpoelstraat 6
 • 2334CZ Leiden
 • Ilona Wagener
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Leerlingen van alle niveaus en uit alle klassen van het Bonaventura kunnen gebruik maken van de huiswerkbegeleiding op school. Huiswerkbegeleiding bij Lyceo is natuurlijk gericht op het huiswerk voor de volgende dag en het voorbereiden op s.o.’s, proefwerken en examens in de komende periode. We besteden daarnaast ook veel aandacht aan het ontwikkelen van executieve vaardigheden zoals organiseren, zelfevaluatie, planning en geconcentreerd werken. Ook werken we met de leerlingen aan een gemotiveerde werkhouding en leermethodiek (‘leren leren’).

  Huiswerkbegeleiding bij Lyceo op het Bonaventura betekent:
  – Een bewezen effectieve en efficiënte aanpak: 95% van onze leerlingen wordt bevorderd of slaagt;
  – Kundige hulp en ondersteuning van professionele studiebegeleiders;
  – Uitleg in alle vakken tot en met niveau 6 vwo;
  – Een persoonlijke benadering van elke leerling;
  – Een rustige werkplek in een productieve sfeer;
  – Begeleiding direct na schooltijd, dus (meestal) een huiswerkvrije avond.

  Wij betrekken ouders en desgewenst de vakdocent en mentor graag bij de huiswerkbegeleiding. Dit doen we onder meer door het gebruik van ons online leerlingvolgsysteem StudyAssist, waarin alle vorderingen van de leerlingen worden bijgehouden. Ouders krijgen een eigen toegangscode voor dit systeem en kunnen altijd zien hoe de zaken ervoor staan. Verder is er regelmatig persoonlijk contact en wij zijn natuurlijk telefonisch en per e-mail bereikbaar.

  Let op, deze locatie is enkel toegankelijk voor leerlingen van het Bonaventura Lyceum Mariënpoelstraat. Andere leerlingen kunnen terecht op onze vestiging op de Houtlaan óf in Oegstgeest op de Kempenaerstraat. 

  Ilona Wagener

  Vestigingsmanager

  De vestigingsmanager op het Bonaventura Lyceum in Leiden zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Daarbij kijken we ook naar het maken van een realistische planning én het maken van je huiswerk. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen van de leerlingen vergroot en worden de moeilijke vakken weer leuk!
  Heb jij vragen? Neem contact op!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Jouw kind krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek huiswerk te maken en vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.

  Bijles

  Bijles

  Heeft jouw kind moeite met één specifiek vak? Heeft hij of zij wellicht een achterstand opgelopen? Dan kan hij of zij bij ons voor bijles terecht! Wij zorgen voor een begeleider die een specialist is in dat lastige vak. Deze begeleider geeft jouw kind een uur individuele aandacht en helpt bij het doorgronden van de stof. Je zoon of dochter kan vragen stellen en samen oefenen. Doordat hij of zij de stof beter gaat begrijpen, zal ook het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter toenemen!

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  Vestiging op kaart