Lyceo Utrecht – Kromme Nieuwegracht

Utrecht Kromme Nieuwegracht – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Voor huiswerkbegeleiding in Utrecht kom je naar Lyceo aan de Kromme Nieuwegracht. Hier begeleiden wij leerlingen van Cito tot Bul. Deze vestiging is op loopafstand van het station en in de buurt van diverse scholen in Utrecht, waardoor wij makkelijk te bereiken zijn.

 

Mijn naam is Jeanne-Marie Helderman en ik ben de vestigingscoördinator van de vestiging aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Momenteel rond ik de master Special Educational Needs af in Utrecht. Deze master is gericht op het ondersteunen van kinderen met extra onderwijsbehoeften.

Persoonlijke aandacht staat voor mij centraal in de begeleiding. Ik wil uw zoon of dochter écht leren kennen met oog voor de persoonlijke eigenschappen en de leerontwikkeling. Ieder individu is anders en daar hoort altijd maatwerk bij. Samen met u als ouder, de begeleiders en de school zet ik me in om de leerling een warme en leerbare omgeving te bieden, zodat de leerling de mogelijkheid krijgt om zich zo optimaal mogelijk te ontplooien.  Ik kijk er naar uit om er samen met uw zoon of dochter een succesvol leerjaar van te maken!

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Utrecht

Bij Lyceo streven wij er met het hele team naar om alles uit de leerling te halen, of het nu gaat om een basisschoolleerling die aan de Entree/Citotoets begint of een student die even vastloopt bij het schrijven van zijn/haar scriptie. Preventieve studiebegeleiding kan voor veel leerlingen in elke schoolfase en studenten een meerwaarde zijn. Daarom biedt Lyceo begeleiding aan verschillende leerlingen; basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8, middelbare scholieren door middel van huiswerkbegeleiding en individuele bijlessen en examentrainingen en studenten voor elk type onderwijs. Naast inhoudelijke ondersteuning, werken we door positieve stimulering aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de leerling of student. Ons doel is dat door begeleiding van onze kant, het bieden van structuur en het aanreiken van handvatten, de leerling of student zelfstandiger gaat werken.

Kom gerust kennismaken
Wij zijn vijf dagen in de week geopend om ondersteuning te bieden. Voor huiswerkbegeleiding zijn we dagelijks geopend van 14.00 tot 18.30 uur. Op dinsdag tot en met donderdag zijn we ook in de avond geopend; tot 21.00 kan je bij ons terecht. Op zondag zijn we geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Onze individuele begeleiding kan buiten onze openingstijden plaatsvinden op afspraak. Neem gerust contact op voor meer informatie. We zijn telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur en in het weekend tot 13.30 uur.

Op dinsdagen kun je van 17.00 – 18.30 uur ook terecht op onze inloopspreekuren. Je bent van harte welkom om langs te komen en kennis te maken met onze medewerkers.

 

Op deze vestiging in Utrecht kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Huiswerk maken hoort bij school. Maar hoe pak je dat nou aan? Hoe plan je een toets in? Hoe leer je voor een proefwerk? En hoe combineer je dit op de juiste manier met je vrije tijd? Hier kunnen wij je bij helpen!
Tijdens onze huiswerkbegeleiding werk je na schooltijd met de studiecoaches aan je huiswerk, het verbeteren van je studievaardigheden en je zwakke vakken. Het ondersteunen bij het plannen is hierbij ook erg belangrijk. We zorgen voor een goede leeromgeving waarbij leerlingen zich goed kunnen concentreren en hun huiswerk effectief kunnen maken. Onze studiecoaches zorgen voor een prettige sfeer, hebben een luisterend oor en kijken naar de individuele behoeftes van de leerling.

Bijles

Niet elk vak gaat je even goed af. Soms kan ondersteuning je net dat steuntje in de rug geven om je cijfers te verbeteren! Voor middelbare scholieren biedt Lyceo individuele bijlessen voor elk vak. Tijdens deze begeleiding krijg je een uur lang individuele bijles van een gespecialiseerde bijlesdocent, in een aparte ruimte zodat jullie niet afgeleid worden. We merken dat als de inhoudelijke kennis vergroot wordt, het plezier in het vak toeneemt. Je kan contact opnemen voor een afspraak.

Examentraining

Nog even dat extra steuntje in de rug nodig? Met een examentraining ga je goed voorbereid het examen in. Bekijk hieronder welke examentrainingen worden aangeboden in Utrecht.

Basisschoolbegeleiding

De basisschooltijd is een belangrijke periode. Uw kind maakt een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Lyceo biedt basisschoolbegeleiding aan voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Er wordt gekeken naar welke vakken uw kind lastig vindt en daar gaan we extra aandacht aan besteden. We merken dat de één op één begeleiding zorgt dat het zelfvertrouwen van de leerling wordt vergroot en dat hij of zij weer plezier krijgt in het leren.

De begeleiders hebben een pedagogische opleiding. En zijn ervaren in werken met kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze maken gebruik van eigen lesmateriaal; Lyceo Junior. Daarmee oefenen ze lezen, schrijven en rekenen. In groep 7 & 8 wordt extra aandacht besteed aan de Entree- en/of Citotoets.
  • Lyceo Utrecht Kromme Nieuwegracht
  • Kromme Nieuwegracht 68 -70
  • 3512HL Utrecht
  • Jeanne-Marie Helderman
  • Vestigingscoördinator
+31630371298