Lyceo Utrecht – Kromme Nieuwegracht

Huiswerkbegeleiding in Utrecht – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Voor huiswerkbegeleiding in Utrecht kom je naar Lyceo aan de Kromme Nieuwegracht. Hier begeleiden wij leerlingen van Cito tot Bul. Deze vestiging is op loopafstand van het station en in de buurt van diverse scholen in Utrecht, waardoor wij makkelijk te bereiken zijn. Zit je bijvoorbeeld op het Utrechts Stedelijk Gymnasium, St. Gregorius College, St. Bonifatiuscollege of Christelijk Gymnasium Utrecht? Dan ben je binnen 10 minuten fietsen op de vestiging.

 

Openingstijden

ma t/m do 14.00-19.00 uur
vrij 14.00-18.00 uur

 

Erianne Versteeg

Vestigingscoördinator

Heb je hulp nodig met het plannen van huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Utrecht of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. Als vestigingsmanager ben ik, Erianne Versteeg, verantwoordelijk voor het managen en coördineren van de locatie. Ik ben het vaste aanspreekpunt, de vertrouwenspersoon en coach voor de leerlingen en ouders. Daarnaast stuur ik de huiswerkbegeleiders en bijlesdocenten op de locatie gericht aan op hun werkzaamheden en onderhoud ik contacten met scholen in de omgeving.

  • Lyceo Utrecht – Kromme Nieuwegracht
  • Kromme Nieuwegracht 68 -70
  • 3512HL Utrecht
  • Erianne Versteeg
  • Vestigingscoördinator
+31630371298

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Utrecht

Bij Lyceo streven wij er met het hele team naar om alles uit de leerling te halen, of het nu gaat om een basisschoolleerling die aan de Entree/Citotoets begint of een student die even vastloopt bij het schrijven van zijn/haar scriptie. Preventieve studiebegeleiding kan voor veel leerlingen in elke schoolfase en studenten een meerwaarde zijn. Daarom biedt Lyceo begeleiding aan verschillende leerlingen; basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8, middelbare scholieren door middel van huiswerkbegeleiding en individuele bijlessen en examentrainingen en studenten voor elk type onderwijs. Naast inhoudelijke ondersteuning, werken we door positieve stimulering aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de leerling of student. Ons doel is dat door begeleiding van onze kant, het bieden van structuur en het aanreiken van handvatten, de leerling of student zelfstandiger gaat werken.

Kom gerust kennismaken
Wij zijn vijf dagen in de week geopend om ondersteuning te bieden. Voor huiswerkbegeleiding zijn we op maandag tot donderdag geopend van 14.00 tot 19.00. Op vrijdag zijn we van 14.00 tot 18.00 geopend. Onze individuele begeleiding kan buiten onze openingstijden plaatsvinden op afspraak. Neem gerust contact op voor meer informatie. We zijn telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur op 030-2734309. Op vrijdag kun je het beste bellen naar +31 6 10589732. Zoek je examentraining in Utrecht, dan kan je ieder weekend en elke schoolvakantie bij ons terecht.

 

Op deze vestiging in Utrecht kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Huiswerk maken hoort bij school. Maar hoe pak je dat nou aan? Hoe plan je een toets in? Hoe leer je voor een proefwerk? En hoe combineer je dit op de juiste manier met je vrije tijd? Hier kunnen wij je bij helpen!
Tijdens onze huiswerkbegeleiding werk je na schooltijd met de studiecoaches aan je huiswerk, het verbeteren van je studievaardigheden en je zwakke vakken. Het ondersteunen bij het plannen is hierbij ook erg belangrijk. We zorgen voor een goede leeromgeving waarbij leerlingen zich goed kunnen concentreren en hun huiswerk effectief kunnen maken. Onze studiecoaches zorgen voor een prettige sfeer, hebben een luisterend oor en kijken naar de individuele behoeftes van de leerling.

Bijles

Niet elk vak gaat je even goed af. Soms kan ondersteuning je net dat steuntje in de rug geven om je cijfers te verbeteren! Voor middelbare scholieren biedt Lyceo individuele bijlessen voor elk vak. Tijdens deze begeleiding krijg je een uur lang individuele bijles van een gespecialiseerde bijlesdocent, in een aparte ruimte zodat jullie niet afgeleid worden. We merken dat als de inhoudelijke kennis vergroot wordt, het plezier in het vak toeneemt. Je kan contact opnemen voor een afspraak.

Examentraining

Nog even dat extra steuntje in de rug nodig? Met een examentraining ga je goed voorbereid het examen in. Bekijk hieronder welke examentrainingen worden aangeboden in Utrecht.

Leren programmeren

Tijdens een Lyceo CodeLab leren kinderen op een leuke en toegankelijke wijze digitale vaardigheden. Zij leren niet alleen technologie gebruiken, maar ook zelf technologie creëren. Naast het leren programmeren maken de kinderen een eigen game of website die ze op laatste dag mogen presenteren aan familie en vrienden.

Basisschoolbegeleiding

De basisschooltijd is een belangrijke periode. Uw kind maakt een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Lyceo biedt basisschoolbegeleiding aan voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Er wordt gekeken naar welke vakken uw kind lastig vindt en daar gaan we extra aandacht aan besteden. We merken dat de één op één begeleiding zorgt dat het zelfvertrouwen van de leerling wordt vergroot en dat hij of zij weer plezier krijgt in het leren.

De begeleiders hebben een pedagogische opleiding. En zijn ervaren in werken met kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze maken gebruik van eigen lesmateriaal; Lyceo Junior. Daarmee oefenen ze lezen, schrijven en rekenen. In groep 7 & 8 wordt extra aandacht besteed aan de Entree- en/of Citotoets.

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie