Centrum voor Studiebegeleiding Den Bosch – Maaslandstraat

Huiswerkbegeleiding in Den Bosch – de beste begeleiding bij jou om de hoek!

Centrum voor Studiebegeleiding is het langst bestaande instituut in Den Bosch. We begeleiden zelfs al de tweede generatie leerlingen! In 35 jaar hebben we dan ook heel wat ervaring op gedaan.

Je kunt je direct aanmelden voor bijles of huiswerkbegeleiding bij Centrum voor Studiebegeleiding in Den Bosch.

We zijn te vinden aan de Maaslandstraat 2a, waar we een prachtige en sfeervolle locatie hebben naast het Centraal Station. We hebben diverse ruime en sfeervolle studielokalen waar leerlingen heerlijk rustig kunnen werken tijdens de huiswerkbegeleiding. Na school en in de pauze kunnen ze even tot rust komen in onze gezellige zithoek. Voor bijlessen en overhoringen voor toetsen hebben we ook voldoende kleine ruimten, om apart met een begeleider te kunnen zitten. Leerlingen voelen zich gauw thuis bij ons en met een team van ervaren begeleiders doen we waar we het beste in zijn: het begeleiden van leerlingen!

Op onze locatie kun je ook terecht voor het Lyceo Examenjaar en basisschoolbegeleiding met de methode Lyceo Junior. Tevens geven wij bijles en coaching voor studenten en worden er het gehele jaar door examentrainingen in Den Bosch gegeven Neem ook eens een kijkje op onze website www.csb-studiebegeleiding.nl.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Alle locaties voor huiswerkbegeleiding in Den Bosch.
Alle locaties voor bijles in Den Bosch

Henry van Eijndhoven

Vestigingsmanager

De Vestigingsmanager op de Maaslandstraat in Den Bosch zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Iedereen leert anders, daarom kijken we samen naar wat er bij jou past. Vanuit je sterke punten werken wij samen aan het ontwikkelen van duurzame studievaardigheden en aan het opbouwen van een stevige basis voor jouw toekomst.
Heb jij vragen? Neem contact op!

 • Centrum voor Studiebegeleiding Den Bosch – Maaslandstraat
 • Maaslandstraat 2 a
 • 5211VE Den Bosch
 • Henry van Eijndhoven
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Den Bosch

Onze vestiging zit op een centrale plek in Den Bosch en zijn we goed bereikbaar voor leerlingen van verschillende scholen. Zit je bijvoorbeeld op het Stedelijk Gymnasium, Ds Pierson College, Van Maerlant of Sancta Maria Mavo? Dan ben je binnen 15 minuten fietsen bij ons aanwezig.

De Vestigingsmanager is dagelijks op onze vestiging aanwezig en is verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur. Je bent van harte welkom om langs te komen en kennis te maken met onze medewerkers. We maken ook graag een persoonlijke afspraak met je om meer te kunnen vertellen over onze werkwijze en te kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • Op deze vestiging in Den Bosch kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Leerlingen komen een aantal middagen in de week na schooltijd bij ons. We hebben een zeer ervaren team dat iedere dag klaarstaat om je te helpen. We hebben 1 begeleider per 7 leerlingen, wat betekent dat we veel tijd hebben voor plannen, studievaardigheden, overhoringen en het beantwoorden van je vragen. Samen met jou creëren we aan het begin van de dag meteen overzicht door het maken van een planning. We helpen je vervolgens om je werk volgens deze planning af te krijgen. Verder zorgen we ervoor dat er iedere dag voldoende begeleiders vanuit diverse vakgebieden aanwezig zijn, zodat je al je vragen kunt stellen. Persoonlijke aandacht en het opdoen van succeservaringen staan bij ons centraal. We werken daarbij met persoonlijke leerdoelen, zodat je stapsgewijs tot betere resultaten kunt komen en weer naar zelfstandigheid kunt werken. Door ons eigen leerlingvolgsysteem, evaluatiegesprekjes en tussentijds contact, houden we ook de ouders uitvoerig op de hoogte.

  Bijles

  Heb je behoefte aan individuele begeleiding voor een bepaald vak? Dan ben je bij CSB Den Bosch aan het juiste adres! Onze ervaren begeleiders geven de persoonlijke ondersteuning die jij nodig hebt in alle vakken en niveaus. Na een intakegesprek maken we een plan om doelgericht jouw vak bij te spijkeren. De bijlessen vinden plaats in een aparte ruimte en na iedere bijles rapporteren we in ons leerlingvolgsysteem. Al vele leerlingen hebben dankzij onze bijlessen meer zelfvertrouwen gekregen en hun cijfers aanzienlijk verbeterd.

  Examentraining

  Zit je in je examenjaar en wil je extra goed voorbereid zijn voor je examens? Volg dan een examentraining bij Lyceo! We bieden examentrainingen aan op alle niveau's en in elk vak.

  Basisschoolbegeleiding

  Bij CSB helpen we basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met groep 8 aan een stevige basis. De begeleiding begint altijd met een kennismakingsgesprek waarbij we samen kijken naar de aandachtsgebieden. Ieder kind is verschillend en leert op een andere manier. Daarom maken we altijd een persoonlijk plan van aanpak. Samen met een vaste begeleider gaat jouw kind vervolgens werken aan de aandachtspunten. We werken met het materiaal van Lyceo Junior. Jouw kind krijgt een persoonlijke map waarin alle behandelde stof wordt bewaard. We hebben materiaal voor alle onderwerpen en niveaus die op de basisschool worden behandeld, van procenten en breuken tot werkwoordspelling en van meetkunde tot begrijpend lezen. Ook hebben we speciaal voor groep 8 leerlingen een eindtoets-scan, zodat we gericht kunnen kijken aan welke onderwerpen we nog extra aandacht kunnen besteden voor een stevige basis. En het allerbelangrijkste: we willen door begeleiding realiseren dat jouw kind meer zelfvertrouwen en plezier krijgt in het leren!

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  StudieKeuzeAdvies

  Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.
  Bekijk ook de website van CSB, over Huiswerkbegeleiding in Den Bosch, Examentraining in Den Bosch.