Lyceo Haarlem -
Het Eerste Christelijk Lyceum

Ges Oosterlaar

Vestigingsmanager

Mijn naam is Ges Oosterlaar en ik ben Vestigingsmanager op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem. Als pedagoog vind ik het leuk mijn kennis in de praktijk te brengen door de leerlingen een veilig gevoel te geven en hen optimale begeleiding te bieden. Samen met mijn team van begeleiders bieden wij een gestructureerde leerplek aan met actieve begeleiding in studievaardigheden, zodat iedereen leerling het beste uit zichzelf kan halen. Met mijn open communicatie en flexibiliteit zit ik graag met leerling en ouders om tafel om opzoek te gaan jullie wensen mogelijk te maken.

Over deze locatie

Onze huiswerkbegeleiding Haarlem

Op onze vestiging werk je in een prettige, rustige omgeving. Het team van ervaren begeleiders met vakinhoudelijke kennis zorgt ervoor dat je je kan focussen en concentreren. Je krijgt actieve en persoonlijke begeleiding. Daarnaast houden de begeleiders zich bezig met het aanleren van relevante leerstrategieën, plannen en het ‘leren leren’.  Duurzame studievaardigheden dus! Zo is er minder stress, krijg je meer vrije tijd en meer zelfvertrouwen. Lyceo werkt samen met het Schoter en heeft daardoor contact met jouw mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op jouw behoeften. Wanneer ze naar huis gaan is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning. De huiswerkbegeleiding zorgt voor rust!

Kom gerust langs

Heb je vragen over de huiswerkbegeleiding of ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen? Wij bieden ook vak-specifieke bijlessen en persoonlijke studiecoaching. Dus wij kijken graag met je mee welke ondersteuning het best aansluit bij de leerling. Je kan altijd even langslopen in lokaal C4 of ons telefonisch of per mail bereiken. We kunnen dan een vrijblijvende afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Studiecoaching >

Huiswerkbegeleiding

Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Bijles

Heeft je zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Dan is bijles wellicht de juiste oplossing! Tijdens onze bijles geeft een vaste begeleider jouw kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt hem of haar bij het voorbereiden van toetsen. Onze bijlessen zijn zowel op locatie als online te volgen en zijn flexibel in te plannen.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Vestiging op kaart