Bijlesnetwerk Wageningen – Pantarijn

Wageningen Pantarijn – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In het VMBO-gebouw van het Pantarijn in Wageningen verzorgt Bijlesnetwerk de huiswerkbegeleiding en bijlessen. Na je laatste les kom je naar het Bijlesnetwerk-lokaal en daar gaan we aan de slag met je weekplanner. We bekijken wat voor huiswerk je moet maken en voor welke toetsen je moet leren en bieden je alle ondersteuning die je nodig hebt voor het behalen van goede schoolresultaten. Je kunt van maandag tot en met donderdag van 14.30 tot 16.30 uur bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding in een rustige en vertrouwde omgeving.

Lotte Pijpers

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Lotte Pijpers en ik ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de vestiging van Bijlesnetwerk op het Pantarijn in Wageningen. Ik heb Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde gestudeerd en heb gedurende mijn studie en in de periode daarna veel ervaring opgedaan in de begeleiding van kinderen en jongeren met speciale leerbehoeften. Ik hecht veel waarde aan de opbouw van een vertrouwensband met een leerling en zie elke leerling als uniek. Dat wil zeggen dat ik samen met de leerling onderzoek welke leerstrategie voor hem of haar het beste werkt en passende ondersteuning bied bij het maken van huiswerk en het plannen en leren van toetsen. Ik ga daarbij uit van de sterke kanten en talenten van een leerling en hanteer een positieve benadering. Zo werken we samen aan betere schoolprestaties, duurzame studievaardigheden en neemt het zelfvertrouwen van de leerling toe.

  • Bijlesnetwerk Wageningen – Pantarijn
  • Hollandseweg 9
  • 6706KN Wageningen
  • Lotte Pijpers
  • Vestigingscoördinator
+31613636242

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Wageningen

Binnen het Pantarijn staan zelfontplooiing en de talenten van een leerling centraal en hier sluiten wij met de huiswerkbegeleiding op aan. We gaan uit van je sterke kanten en kijken welke manier van leren het beste bij jou past. Van hieruit bieden wij ondersteuning die aansluit op jouw individuele behoeften. Bijlesnetwerk is gevestigd in een lokaal in het VBMO-gebouw van het Pantarijn. Dit maakt het mogelijk om contact op te nemen met docenten, mentoren of de zorgcoördinator. Dit doen wij altijd in overleg met jou en je ouders.

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in een kleine groep. Hierdoor kunnen wij de persoonlijke aandacht bieden die je nodig hebt en is er altijd voldoende ruimte voor vragen over je huiswerk en/of ondersteuning bij je leerwerk. Als je opziet tegen je huiswerk of niet goed weet hoe je het beste voor een toets kunt leren, zijn wij er om jou te motiveren en leggen we uit hoe je effectiever kunt leren, op een manier die aansluit op jouw leertalent. Zo werken we samen aan duurzame studievaardigheden, die jouw zelfstandigheid en zelfvertrouwen vergroten.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn per mail en telefonisch bereikbaar.

Huiswerkbegeleiding

Als je huiswerkbegeleiding volgt, kom je op vaste dagen naar het Bijlesnetwerk-lokaal toe na afloop van je laatste les. Bij binnenkomst is er even ruimte voor ontspanning. We bespreken hoe je schooldag was en je krijgt wat te drinken met wat lekkers. Vervolgens starten we met het bespreken van de weekplanner. We bekijken wat voor huiswerk je moet maken, voor welke toetsen je moet leren en hoe je te werk gaat. Als je weet wat je moet doen en hoe je dat gaat aanpakken, ga je zelfstandig aan het werk. Tussendoor houden wij in de gaten hoe ver je bent en helpen we je waar nodig. Als je huiswerk af is, dan controleren wij dit en we overhoren je leerwerk. We schrijven een verslag over iedere dag waarop je aanwezig bent geweest. Dit verslag komt in een logboek dat je ouders online kunnen lezen in ons eigen leerlingvolgsysteem. Op deze manier kunnen we jouw ontwikkeling goed bijhouden en zijn je ouders ook op de hoogte van wat je gemaakt en geleerd hebt. In de huiswerkbegeleiding staan structuur en persoonlijke aandacht centraal, in een rustige en vertrouwde omgeving. We streven samen naar betere schoolprestaties, duurzame studievaardigheden en meer zelfvertrouwen.

Bijles

Als je moeite hebt met een specifiek schoolvak of een onvoldoende staat, dan kan je individuele bijles volgen. In overleg wordt er een passende bijlesdocent voor jou gezocht die alle kennis in huis heeft over het specifieke vak en jou één-op-één begeleiding geeft. Op deze manier is er doelgerichte ondersteuning mogelijk en volledige aandacht. De bijlesdocent en vestigingscoördinator onderhouden nauw contact en na elke bijles vindt er verslaglegging naar je ouders plaats, zodat iedereen op de hoogte is van jouw voortgang.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie