Meld je aan voor ons webinar!

Webinar: een carrière in het onderwijs

Een samenwerking van Lyceo, Het Onderwijsloket, HAN, ULO’s en Trainees in het Onderwijs

Op woensdag 1 februari van 19.30-20.30 uur organiseren wij het webinar een carrière in het onderwijs.

Dit kun je verwachten

We trappen de avond gezamenlijk af. Daarna kun je kiezen om één van onderstaande sessies te volgen bij instellingen die je meer vertellen over welke paden er naar een baan voor de klas leiden. Het is mogelijk om tussen sessies te switchen.

SESSIE 1: Nieuwsgierig naar het #docentenleven.

Deze sessie wordt geleid door een docent die een paar jaar geleden de (over)stap naar een carrière in het onderwijs gemaakt heeft. De ideale persoon om aan te vragen hoe het #docentenleven bevalt.

SESSIE 2: Ik wil het onderwijs in, maar weet nog niet welke route bij mij past. 

Het Onderwijsloket is hét informatiepunt voor werken in het onderwijs! Welke routes zijn er mogelijk, welke functies kun je binnen een school vervullen en met welke praktische zaken moet je rekening houden als je in het onderwijs wilt werken.

SESSIE 3-5: Ik weet welke route ik wil bewandelen en heb specifieke vragen.

Sessie 3 door Hogeschool Arnhem Nijmegen. De Kopopleiding is een 1-jarige opleiding voor recent afgestudeerden van een bachelor- en of masteropleiding die direct aansluit bij een schoolvak. Je behaalt hiermee je tweedegraads lesbevoegdheid. Het is ook mogelijk deze studie in deeltijd te volgen als je de overstap naar het onderwijs wilt maken; je combineert werken en studeren en bepaalt zelf het tempo.

Sessie 4 door ULO’s (Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht). Met de 1-jarige universitaire lerarenopleiding, behaal je een eerstegraads lesbevoegdheid. Studenten met een universitaire bachelor in een aan het schoolvak verbonden vakdiscipline, aangevuld met een (willekeurige) universitaire master, zijn zonder meer toelaatbaar.

Sessie 5 door Trainees in het onderwijs. Via een tweejarig traineeship haal je een eerstegraads lesbevoegdheid, terwijl je al werkzaam bent in het voortgezet onderwijs. Naast het volgen van de lerarenopleiding bij de universiteit en het werken in het onderwijs, volg je ook een verdiepend en verbredend programma.

Ik ben erbij!

Dit webinar is interessant voor studenten die een hbo- of wo-studie doen en een baan in het onderwijs overwegen. Wil je ons webinar volgen? Meld je dan uiterlijk 30 januari aan via het formulier op deze pagina. We sturen 1 dag voor het webinar per mail een online toegangslink en verdere informatie toe.