Examentips voor ouders deel 1

Ouders: ze staan erbij en kijken ernaar. Zo lijkt het tenminste. Maar ook al kun je de examens niet van je kind overnemen, je kunt wel degelijk een bijdrage leveren!

Afbeelding voor Examentips voor ouders deel 1

Tip 1: Straal rust uit.

Waarschijnlijk ben je net zo zenuwachtig als je kind. Probeer dat niet te laten merken en straal zoveel mogelijk uit dat jij alles prima onder controle hebt. Je kind kan jouw stress er echt niet bij hebben. Dus wacht even tot hij of zij de deur uit is, daarna kun je op je gemak al je nagels opeten en ijsberen tot het tapijt versleten is. En als je kind terugkomt van het examen, ben jij natuurlijk weer helemaal ‘zen’.

Tip 2: Dit kun je wel doen.

Het examen leren en maken kun je als gezegd niet overnemen van je kind. Maar je kunt wel andere dingen doen. Zorgen dat er wat lekkers in huis is om mee te nemen naar het examen. Het lievelingseten van je kind klaarmaken en de puinhoop in zijn of haar kamer maar even laten voor wat het is. Dat komt allemaal wel weer.

Tip 3: Vergeet jezelf niet.

Word je af en toe helemaal gek van alle stress in huis? Ga iets leuks voor jezelf doen, jij bent er ook nog! Lekker even naar buiten, naar de film of naar je favoriete museum. Afleiding helpt, daarna kun je er weer (even) tegen.

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan jouw zoon of dochter nog wel wat extra hulp gebruiken? Kijk dan eens bij onze examentrainingen. In een 2- of 3-daagse training bereiden we jouw eindexamenkandidaat optimaal voor op de school- en eindexamens. We bieden examentrainingen op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau in alle vakken. En met locaties in heel Nederland zijn we bijna altijd bij jou in de buurt!

Lees meer over examentrainingen