De examens met vertrouwen tegemoet met een examentraining van Lyceo

Het examenjaar is voor iedereen een spannende periode, vol met nieuwe ervaringen en veranderingen. Soms is er ook onrust en onduidelijkheid, wat kan leiden tot stress in huis. Voor ouders en leerlingen is er vaak behoefte aan wat houvast om zo dit jaar op een goede manier door te komen en er fijne herinneringen aan over te houden.

Gelukkig hebben wij als Lyceo hiervoor een oplossing, namelijk onze examentrainingen. Met een examentraining van Lyceo gaat uw kind het eindexamen vol vertrouwen tegemoet.

Een Lyceo examentraining is een 2- of 3-daagse training waarin we alle examenstof behandelen, met de manier van vragen oefenen en we aan de slag gaan met het maken van oefenexamens. De examentrainingen zorgen voor duidelijkheid bij de leerling en structuur voor de examens. Uw kind krijgt persoonlijke aandacht om deze spannende periode minder stressvol te maken. We zorgen ervoor dat uw kind met meer kennis en zelfvertrouwen aan de eindexamens begint.

Hoe ziet een examentraining van Lyceo eruit?

Een training bestaat uit een aantal blokken van ongeveer twee uur, waaronder de theoriepresentatie, het bespreken van het door Lyceo ontwikkelde stappenplan, het samen maken van voorbeeldopdrachten, en het zelf maken van een opdracht zonder hulp van anderen. De trainer kijkt deze opdracht na en legt nadien de eventuele fouten klassikaal of individueel uit.

Aan het eind van de dag worden totaalopdrachten gemaakt, bedoeld om alle stof te herhalen en de leerlingen zelfstandig te laten oefenen met het puntensysteem en het stappenplan. De opdrachten worden gezamenlijk of individueel besproken/nagekeken. In een 3-daagse training wordt ook een proefexamen gemaakt onder examenomstandigheden. De leerlingen krijgen, net als op het ‘echte’ examen, drie uur de tijd om zelfstandig het examen te maken.

Andere ouders zeggen:

  • De examentraining heeft druk weggehaald bij mijn kind
  • Het examen is met een mooie voldoende afgerond
  • De examentraining bracht duidelijkheid